3,6
Rastgele Balthazar hakkında görüşlerin ?

27 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Filmi arkadaşlarla izledik! kimisi 'bu nasıl film yaw' dedi..kimisi 'eee.. eşeğe eziyet ediliyor ne varki bunda' gibi saçma cümleler kullandı..Bn de 'Olm siz ne vurdumduymaz ne aptal adamlarsınız' dedim..! neyse bu insanları anlamak hayatı anlamaktan daha zor, fazla kafa yormamak gerek!*Bresson filmleri Haneke filmlerine benzer biraz..'İnsan ruhunun derinliklerine çok iyi inebilen' bir yönetmen Bresson..bunu - Mouchette ve Pickpockette görmüştük.-Rastgele Balthazar filmi; Bazı insanların anlayamayacağı kadar derinlerde gezen,dramtik yönü çok kuvvetli bir film aslında..*Eşekleri daima sevmişimdir,Köpekler gibi -Vefakar- hayvandır..Filmde Balthazara her eziyet edildiğinde inanın içim gitti..Eşekler eziyet edildiğinde sahibine hamle yapmaz veya yapamaz biliyorsunuz..bnce bu onların asaletinden ve vefakarlığından kaynaklanıyor..*1 numaralı yönetmenim michael Hanekenin de en sevdiği filmmiş 'Rastgele Balthazar'..Fil Adamdan alıntıyla bitirelim;'Rastgele Balthazar´dan etkilenmemek için taş kalpli olmanız gerekir..'10/10
28 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
etkileyicilikten uzak,sıkıcı ve yavan bir film :S... ayrıca eşek bile oyunculardan iyi oynamış ... 10/1 ...
21 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Diary of a Country Priest ve Pickpocket gibi başyapıtların yönetmeni büyük Fransız usta Robert Bressonunbu filmi bana göre kariyeri boyunca çekmiş olduğu filmler arasında en iyi olanıdır.Bir eşekin yaşamından yola çıkarak gerçekçi ve keskin bir şekilde insan hayatını da son derecesaf ve minimalist bir biçimde ele alan film,Bressonun tüm artistik yeteneklerini de tam olarakseyirciye yansıtabilmiştir.Başta Avrupa sineması dahil olmak üzere uluslararası düzeyde yüksek düzey sanatsal gücünü ispatlamışfilm, 2002 yılında Sight & Sound dergisi tarafından en iyi 10 film anketinde,10 eleştirmeninlistesinde yer almış ayrıca usta sinemacı Michael Hanekenin favori 10 filmi sıralamasında ise1.sırada yer almıştır.Bp puanım: 10/10
20 Şubat 2016 tarihinde eklendi
Fransız ve Avrupa sinemasının önemli eserlerinde, bir Robert Bresson filmi. Pek çok okumaya açık, derinlikli, katmanlı filmlerden. Erken yaşlarından itibaren bir eşeğin ve içinde bulunduğu taşranın yaşamı, ilk sahibi genç kız Marie ile paralel olarak sunuluyor. Eşek pek çok sahip değiştiriyor. Farklı olsalar da, genellikle hep Balthazar'ı sömüren, kötü davranan, ona değer vermeyen sahipler bunlar. Marie'nin de hayatında değişiklikler oluyor yıllar ilerledikçe. Balthazar'ınki paralel olarak. Dini yönden okunduğunda, ki film boyunca yapılan pek çok gönderme bunu da gerektiriyor, önemli çıkarımlar sunuyor film izleyicilere. Girişteki vaftiz, film boyu insanların günahlarını çekme, finaldeki koyun sürüsü. Toplumsal yönden okunduğunda da aynı şekilde üzerine uzun uzadıya konuşulabilir. Godard'ın film ile ilgili yaptığı "1.5 saat içine sığdırılmış hayat" yorumu oldukça ünlüdür. Kendisi kısa süre içinde Marie karakterine can veren Anne Wiazemsky ile evleniyor zaten. Jacques karakterini canlandıran Walter Green de günümüzün popüler aktrislerinden Eva Green'in babasıdır. Sahici bir sinema tutkunu iseniz, izlemeniz gereken yapıtlardan biri "Au Hasard Balthazar".
4 Eylül 2012 tarihinde eklendi
Derin ve etkili bir film.. kesfettigim için mutluyum..