Malcolm x in hayatını bende merak ediyordum bu filmden sonra kafamdaki her soruya neredeyse cevap çekten yönetmen spike lee (kendi de siyahtır) mükemmel bir iş çıkarmış tabi yönetmen bahsedip denzel washington dan bahsetmeden rolde ondan iyi birini hayal gelirsek tabi uzun bir süresi var 200 dk ya yakın,buna rağmen sürükleyiciliği yeterli özellikle siyasete ilgi duyanlar daha da beğeniceklerdir,baştan sonra bir insanın kendini adadığı islamı ve aynı ırktan olanları anlatmış;şu sözlerle bitirmek yerinde olur:Biz,bu dünyada insan olma hakkımızı istiyoruz...Malcolm x
Denzel Washington ın olağanüstü ve çarpıcı performansını izlemek için bu filmi seyretmek tamamen ayrı bir sebep.Fakat 3 küsür saat süren ve bir dakikası bile harcanmamış benzersiz biyokrafik bir film olmuş.Kaçırmayın ve bu muhteşem mücadeleyi seyredin.8/10
Spike Lee sıradan bir suçlunun arkasına aldığı büyük halk yığınının desteğiyle kendini kaybetmesini,daha sonra yaşadığı gerçek anlamdaki aydınlanmanın onu götürdüğü trajik sonu öylesine dokunaklı anlatıyor ki özellikle sonu boğazınızda düğümlenecek.
3 saatten fazla süren bu filmi bir oturuşta izlemek sabır istesede bittiğinde gerçekten değdi diyebiliyorsunuz.Denzel için söylenecek bir söz yok,günümüz sinemasının nadide aktörlerinden biri,müthiş bir yetenek.Filmin anlatımı gayet detaylı ve başarılı.Üst düzey bir biyografi.10/8
Yer yer sıksada,biyografi bir film olması,insana vay be dedirtebiliyor..Çünkü gerçekten hedefe giden yolda müthiş bir yolculuk var..Denzel Washington rolüyle büyük bir uyum içinde..Yani o olmasa bu film bu kadar çok ses getiremezdi..
Biraz ağır işlese de, belli bir bölüm sıksa da, akıcı olmayı ve kendini izletebilmeyi başarmış muazzam bir hayat öyküsü...Denzel Washingtonun en iyi performanslarından biri diyebilirim...
kesinlikle bu rolle oscar ı haketmişti denzel washington malcolm x in hayatı gerçekten nereden nereye dedirten cinstenmiş yanlı şu hapishanedeki alijah mohammed in ona göründüğü sahne saçmaydı sanki ama gerçekten çok taktir edilmesi gereken bir film
Malcolm X bir mücadeleci, bir dava adamı. Pis bir hayatı varken hapiste sözde İslam ile tanışıyor. Hapisten çıktığında bu sözde İslamcıların cemaatinde takılarak önemli bir adam haline geliyor. İlerleyen yıllarda bu sözde İslamcıların çıkarlarına ters düşen konuşmalar yapınca dışlanıp tehdit ediliyor. Tam bu sıralarda kutsal topraklara hac ziyaretine gidiyor. İşte burada gerçek İslamı tanıyor. Geri döndüğünde o bambaşka bir Malcolm X. Gerçekleri öğrenmiş Malcolm X artık ırkçılık gibi kötü şeyler istemeyen Malcolm X. Mutlaka seyredin çok gerçek çok iyi bir film. Bu gerçekliği anlamaya çalışın... Ve tavsiyem orijinal dilinde izleyin.
----İnsanım ben dünyanın her yerinde insanım'aynı haklarım var..aklı,,inançlarım bırakmak isteyip bırakamadıklarım?----yapmak istediklerim var benim..----bir insan ne kadar neyi yaparda başarırsa bende onu yapmak ve başarmak istiyorum?----hayattın pek kimseye tanımadığı o ikinci şansı elime geçirmişken asla bırakmak istemem?----yaşadığın hayatın değerini bilen insanlardan,,,yaşadıkça yaşadığı hayata değer katan insanlardan olmak istiyorum?----ne boş konuşmak benim derdim nede söz söylemek'sözlerim dinlensin anlattıklarım harcanmasın yeter?----mantık aleminin en ince çizgilerinden döndüm ben'dönmüşken kaybedemem ruhumu'terk etmekse hayatı giderim hiç durmam? insanlar olarak herksin bir olduğu,,,renk ve görüntüye önem verilmeyen bir dünya istiyorum..yaşadıkça huzur verecek,,mutlu etçek?.insanım ben ?
İyi işlenmeye açık bir konu fakat hızlı ve geçişltirilmiş bir senaryoya rağmen iyi oyunculuk sayesinde beğenimi kazandığını söyleyebilirim. şimdi bana kızabilirler 'ne geçiştirmesi kardeşim,film 3 saatten fazla sürüyor' diyebilirler ama bence uzun süresine rağmen yine de geçiştirilmiş konunun önemi ve ağırlığı.Yine izlenmeye layık bir film,hiçbir şey için olmasa bile D.Washington için mutlaka izlenmeli. 8/10