tutti35
8 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
İzlerken içimde nefret duyguları uyandıran tek film oldu şu ana kadar... Israrla filmin ortalamasını bu kadar yukarı taşınmasına hala şaşırıyorum. Bu arada Dear Mrs. Depp; o Akula vuruşuydu ve alevler çıkararak şut çeken ile bu vuruşu yapan ayrı ayrı karakterlerdi, neyse yaşına verelim hatırlayamaman doğal. Ama o güzelim git git bitmeyen sahalı çizgi filmler çocukken güzeldi, dolayısıyla bu filmi bu yaşımda beğenerek izlemem imkansız. Cem Yılmaz altyazılarını yazsa bile...
gerçekten izlediğim ve eğlendiğim filmlerderden biridir shaolin soccer..stephen chow yine iyi iş başarmış.gerçekten absürdlük temelli bir komedi ve aşk hikayesi; açıkçası herşeyin olduğu ve efektlerinin de gayet güzel olduğu farklı bir film...
Film izlenebilecek ve gayet de güzel, izlemenizi tavsiye ederim.Bundan önce Minoatour diye birşey izledim. Giden zamanıma üzüldüm.2002 yılı Dünya Kupası oynanırken Türk kanallarının haber bülteninde bu filmden bahsedilmişti. Hatta bir kanalda (Kanal 7) bu filmden görüntüler mevcuttu ve o zaman bu filmi merak etmişti. Bugüne nasipmiş :) (tarih: 21.05.2007)Filmdeki efektleri abartılı bulanların şunu unutmaması lazım: Nasıl ki bir Matrix, kendi içinde felsefe ve bilim kurgu var diye dövüş sahnelerinde abartıya kaçıyorsa, bu filmde de KuNgFu felsefesi yattığı için bu kadar abartılması hoş karşılanmalıdır.
Kung Fu Hustle’ı izlediğimde değişik geldiği için hoşuma gitmişti. Çok beğenmemiştim ama farklı bir tarz olmasından dolayı kendini bana izlettirmişti. Ama aynı tarz efektleri, aynı tarz esprileri bu filmdede görünce işin tadı biraz kaçmaya başladı. Evet bu filmdede güldüm, bu filmdede eğlendim ama artık tanımaya başladığımız bir tarz var ortada.
Seyrettiğim en eğlenceli filmlerden birisi ve baştan aşağı nostalji kokuyor,kimi Amerikan filmlerine yapılan göndermeleri,ince esprileri,tuhaf karakterleri ve yalın tüketim yoplumu eleştirisi bu filmi kült yaparken,birinci kalite özel efektleri,yapım tasarımı ve görüntü yönetimiyle de görsel bir ziyafet sunuyor,bu tarzdaki anime serilerine bir saygı duruşu niteliğindeki film,tüm bu özellikleriyle son yıllarda tırmanışa geçen uzak-doğu sinemasının en keyifli örneklerinden,kaçırmamak lehinize.Saygılar.