filme hangi açılardan bakıldığına bağlı bence güzelliği.. konusu futbol ve aşk gibi görünse de ince detaylar filme çok anlam katmış. bu ince detaylar da tabi ki basmakalıp örnekler (stereotype olaraktan).. cinsiyet kavramı geleneklerle çok başarılı bir şekilde işlenmiş.. bayan dediin yemegini yapar, evlenir, cocuk sahibi olur vs. futbolu erkekler oynar.. bir bayanın meslegi, kişiliği deil boşanıp boşanmaması onun ne olduğunu gösterir (filmde deniliyo yani).. farklı bir kültürden, dinden ya da ırktan bir kişiyle evlenmeyi düşünmek geleneklere göre imkansız.. hazır kendi kültüründen bir insan varken niye başkasıyla evlensin ki? diğer yandan ingiliz aile daha açık görüşlü gibi dursa da kızlarının lezbiyen olduğunu düşünerek kendilerini mahvediyolar fakat durum anlaşılınca lezbiyenliğin kötü birşey olmadığını dile getiriyolar.. ve daha bir sürü ufak detaylar.. bu basmakalıp düşünceler sadece bu iki kültür için geçerli değil tabi, herkes bu genellemeleri yapıyo başına geldiği sürece.. ama bunları futbol ve aşk filmi gibi görünen bir filmde aralara serpiştirerek göstermek filmi "klişe" olmaktan çıkarıyor bana kalırsa.. ve bu ufak detayları her gördüğünüzde eğlendirmesi de cabası.. farklı bir film ve izlenilmesi gerek..