Son Durak 2
    Son Durak 2 hakkında görüşlerin ?

timucinkoprulu
    timucinkoprulu

4 Ağustos 2003 tarihinde eklendi
    ilkini izlemediyseniz bağlantıları kuramassınız.Ben beğendim filmi
    devilbooy
    devilbooy

18 Temmuz 2003 tarihinde eklendi
    SIRF AÇILIŞ SAHNESİ İÇİN SEYRETMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM..
    hazaraki
    hazaraki

14 Temmuz 2003 tarihinde eklendi
    Final Destination, gerek senaryosundaki zeka pırıltıları, gerek açılış sahnesinin mükemmeliği, gerekse ölüm ve ölümün kurgusu ile ilgili ortaya attığı akıllara zarar fikirlerle, çok çok iyi ve klasikleşme yolunda olan bir film. Final Destination 2 ise, ilkinin kalitesi altında ezilsede kesinlikle kötü bir devam filmi değil. hatta ileri sürdüğü fikirleri geliştirmeyi başarsa ve tesadüfleri daha iyi kursaydı, ilki kadar iyi olacaktı.

FD'de, ölümün kurgusu olduğunu ve belli bir sırayla herkesin gideceğini biliyorduk, FD2'de ise eğer uçak kazasından kurtulma olayı olmasaydı, bu insanların da öleceğini, böylelikle bozulan bir kurgunun, başka insanları ve başka kurguları etkilediğinin farkına varıyoruz. aslında buradaki insanlar, şans eseri değil, ilk kurgu bozulmuş olduğu için hayattalar ve biraradalar. birbirini etkileyen iki kurgunun varlığı, ölüm sırasını da bozarak, sırada kimin olduğunu bilmemizi engelliyor. FD2'nin ortaya attığı, kurguların birbirini etkilediği ve aslında bir ölüm sırasının olmadığı fikirleri hem ilk filmle ilişkili hemde yenilikçi. ama maalesef bunları anlatmayı başaramıyor. uçak kazasında kurgu bozulduğu için hayatta olduklarını, arabada yapılan 5 dakikalık bir konuşmada öğreniyoruz ve hepsi bundan ibaret kalıyor.

FD'deki ölüm sahnelerindeki tesadüfler mükemmel bir şekilde hazırlanmıştı. Öğretmenin apartman dairesindeki ölümü yada Todd'un banyodaki sahnesi çok başarılıydı. FD2'de ise sanki görünmeyen biri birşeyler yapıyor gibi gözüküyor. pencerelerin kapanması, solunum cihazının ileri gitmesi gibi sahneler, germekten çok gülümsemenize sebep oluyor. özellikle birkaç kişinin ölümlerinin nerdeyse hiçbir tesadüf olmadan gerçekleşmesi hayal kırıklığına yol açıyor.

Herşeye rağmen, açılış sekansının mükemmelliği, aksiyon ve gerilimin hiç azalmadan bütün filme yayılması, ölümün kurgusu ve sırasıyla ile ilgili yeni fikirler ortaya atması, karakterlerin birbirinden farklı ve sağlam yaratılmasıyla, iyi devam filmlerinden biri olmayı başarıyor. belki de tek suçu, ilk filmin çok çok iyi ve orjinal olması yada herkes de oluşan 'devam filmi' psikolojisi.
    duygubrethil
    duygubrethil

13 Temmuz 2003 tarihinde eklendi
    Bu tür filmleri zaten Eğlenerek izliyorum ama son durak bir başkadır özellikle arkadaşlarla "Son Durak" tan ilham alarak oynadığımız FRP nin etkisini 1 ay üzerimden atamamıştım... Bu filminde aynı tempoyu yakalayıp yakalayamayacağını merak ediyorum
    dy022
    dy022

17 Haziran 2003 tarihinde eklendi
    ilk filmde bazı saçmalıklar vardı
    misal elektrik kablosunun sürekli adamı öldürmeye çalışması gibi ama bu film biraz daha gerçekçi ve olaylar daha mantıklı bir şekilde kurgulanmış ve ilk filmle iyi bir şekilde bağlantı kurulması ve bu filmde hoşuma giden ikinci filmde oynuyan karekterlerin hayatının ilk filmdeki oyunculara bağlı olması ve de bu filmde öleceklerin kesin belli olmaması ilk filmde adan görüyordu kimin öleceğini ve onu kurtarmaya çalışıyordu.Bu filmde ise yanılmalar oluyor ve gerilim çok daha fazla...
    ozansarikaya
    ozansarikaya

3 Haziran 2003 tarihinde eklendi
    Film Amerikada bayağı düşük bir hasılat yaptı diye biliyorum. İLki fena değildi bakalım bu nasıl birşey olacak...
    klace
    klace

13 Mart 2003 tarihinde eklendi
    güzel ama ilkinin aynı hikaye.ama ben 2.sindern daha çok korktum.
    baranonline
    baranonline

19 Şubat 2003 tarihinde eklendi
    ya anlamıyorum neden devam filmlerine bukadar karşısınız valla ben iki filmide beğendim ilkini sevdiyseniz ikincisinide seveceksinizdir
    barfly-2
    barfly-2

15 Şubat 2003 tarihinde eklendi
    gişede başarı kazanan herfilmin mutlaka devamı çekilmek zorunda mı? bu amerikalılar da hiç yratıcılı yok (hepsi açan geçerli değil)
    bruceconrad
    bruceconrad

14 Şubat 2003 tarihinde eklendi
    bu kadar olur gişe için insanı yakında kustururlar ya..bide millet gidiyo bu filme ne kadar gereksiz bi film tartışmaya bile gerek yok...
    punkaroma
    punkaroma

13 Şubat 2003 tarihinde eklendi
    filmin sonu artık komedi kacacak kadar berbattı ama adamların ölmesi o kadar uzatmışlar ki hadi geber artık falan diyosun filmi izlerken amada güzel film izleyin bence