snr-cubu
2 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
kitabı okudum ama ingilizcesini okudum. bu nedenle bir takım şeylerin eksik kaldığını düşünüyordum. benden kaynaklana bir şey mi bilmiyorum ama karakter analizinde yeterli bilgiyi alamadım kitaptan. filmi izledikten sonra karakterler ve olaylar daha iyi oturdu aklıma. her şeye rağmen muhteşemdi. "a sin to kill a mockingbird" tüm filmi açıklamaya yeter...
Filmin ilk yarısı ile ikinci yarısı arasında bir kopukluk var. ilk yarı koca bir seneyi özet geçerken, ikinci yarı sadece mahkeme olayı ve boo radley'den ibaret. Halbuki hollywood'un ticari zihniyeti olmasa kusursuz bir kitap uyarlamasından bahsediyor olabilirdik.
Bu filmde oyuncuların performansı ayrı ayrı övgülere layık. Özellikle çocuk oyuncular filmde çok tatlı bir atmosfer oluşturmuşlar. Küçük bir ayrıntı belki; ama Gregory Peck'in ses tonu çok hoşuma gitti.
Kitabını önce okumakta yarar var. Hayatımda okuduğum en etkileyici kitaplardan biriydi. Atticus Finch'i, Boo Radley'i ömür boyu unutamam sanırım. Filmi de çok iyiydi lakin kitaptaki tat bambaşka. Okuyun, okuyun, okuyun. Başka bir söze gerek yok sanırım :)
Muhteşem bir uyarlama,muhteşem oyuncular...Hukuk savaşı temalı filmlerin en önemli örneklerinden birisi olmasının sebebiyse sömürüye kaçmadan,akıcı bir anlatımı olması.Bir zamanlar yoğun seyreden ırksal ayrımlar,toplumsal hiyerarşi ve önyargılarla beraber adalet sistemini kısacası modern gibi görünen toplumların çarpıklıklarını sorgulayan film sinema tarihinin en iyileri arasında olmayı sonuna kadar hakediyor.
Filmin kitabını ingilizce okudum.Gerçekten harika bir kitap.Filmi siyah beyaz izledim ve filmin de kitap kadar güzel olduğunu düşünüyorum.Bence herkes izlemeli .Gerçekten mükemmel bir film.