malcolm x'ten bu yana ilk defa bir filmini vizyonda izleme şansı yakaladığımız Spike Lee'nin bence en iyi filmlerinden biri. Tüm oyuncu kadrosu ve de müzikleri harika.
Film birbütün olarak ele alındığında gerçektende harcadığınız para ve vaktin karşılığını fazla fazla veriyor. Şu anda matrix dışında vizyondaki en iyi ve keyif verici film diyebilirim.Özellikle filmde kullanılan renkleri ve tabiki edward norton'un oyunculuğunu çok beğendim.Filmin sonu da bence olabileceğinin en iyisi olmuş.Bu arada o ayna karşısında sarfedilen kufur sahnesi de gerçekten cesaret ister bu yönden spike lee'yi kutluyorum...
Casino'daki Joe Pesci'den beri bu kadar içten küfür düzen görmedim terbiyesizim.. Norton abimiz hem iyi oynuyor hemde iyi küfür ediyor.. Sinema geleceği oldukça parlak..
Doğruyu söylemek gerekirse ben sarf Edward Norton için izledim Çünkü konusu çokta ilgimi çekmedi. Edward Nortan'u geleceğin Robert De Niro su olarak görüyorum. Oyunculuğu çok iyi. Filme ikinci yarıda daha bir heyecan geliyor. Filmin beni en çok etkileyen yeri ise Aynada kendi kendiyle konuşup Amerikadaki farklı farklı tiplemelere küfür etmesiydi. Her ne kadar çok iyi bir oyuncu olsada Biraz TAKSİ ŞÖFÖRÜNDEN çalma bir sahnede ustasına yani ROBERT DE NİROYA yetişememiş. Yani Sonuç olarak çokta kötü bir film değil gittiğimede pişman olmadım. izlenmesi gereken bir film. Zaten şu sıralar Sinamalarda izlenecek bir kaç film var. Çok kötü bir sezon geçiriyoruz. (Matrix hariç tabi.)
Bişey daha (blki off topic olcak ama)Bu siteye bişeyler yazılmasıydı gidin veya gitmeyin diye bu site kurulmazdı.Ve burdaki üyelerde gerçekten sinemadan anlayan adamlar
pulp fictionu izlediğimde "sanırım hayatımda izlediğim en boş konulu ama en güzel filmdi" demiştim.. ama fikrim değişti bu gece bu filmi izledikten senra.. en güzel film kısmı doğru olmayabilir ama konusu pulp fictiondan kat kat daha boş..
filmin elle turulur bir konusu olmaması bir dezavantaj olabilirdi ama bunu avantaja dönüştürüp karakter özelliklerini ve ilişkileri çok iyi işlemişler. finali de filmde çok yakışıyor..
e.norton'un performansına ve anna paquin'in güzelliğine yine diyecek hiçbir şey yok!
filmin akılda kalan en güzel yerleri öğretmen jacobs ve öğrencisi mary'nin barda suratlarına slow motion zoom yapılması ve tabii ki monty'nin aynaya bakıp bir bir saydığı "canı cehenneme" serisiydi..
bence iyi bi filmdi.. edward nortona yakışır bir film olmuş..
Sadece oyuncuları ile ölçülmez tabi fakat bazı istisnalar mutlaka vardır.Mesela birçok insan Al Pacino, Robert De Niro, Antony Hopkins vs... filmlerine gözü kapalı gider.Edward Northon'da ben ve benim gibi düşünen birçok insan için son dönemin en iyi oyuncusu olarak boş projelere pek imza atmamıştır(Bkz. American History X, Fight Club vs...).Bu nedenden dolayı yaptıkları yapacaklarının teminatıdır diye düşünüyorum.Elbette ki risk vardır fakat neyin riski yoktur ki.Baksana o kadar tantanalar koparılan matrix reloaded bile fos çıktı.
yahu az evvel şoyle bi yorumlara baktım da sanırım filmi izlllleyen hiç yok.cunku herkez nortondan bahsetmiş.tamam onu ben de severim de filmi izlemeden neden puan veriyorsunuz anlamıyorum.