Bir başyapıt kategorisinde olmayan,ancak oyunculukları ve bazı sahneleriyle etkileyici olan,eli yüzü düzgün olarak tabir edilen filmler vardır.The Human Stain onlardan biri işte.Çok büyük beklentilerle izlememek lazım.
Sinemada izlerken çok sıkılmıştım.. nicole kidmandan beklemezdim böyle gereksiz bir film.. oyunculuklar tabiki başarılı ama filmi kurtarmaya yetmiyor.. 3/10
Oyuncular harika ama filmde eksik olan bir şeyler vardı hala.Yine etkilendim az da olsa.Ne bileyim ya,N.Kidman ve A.Hopkins hayranı biri olarak kötü şeyler yazmak da gelmiyor içimden!
Philiph Roth'un aynı adlı,çok satan,pulitzer ödüllü romanından beyazperdeye uyarlanan İnsan Lekesi oscarlı yıldızlarla örülü başarılı bir dram.Anthony Hopkins,Nicole Kidman,Ed Harris,Garry Snise'ın gerçekten oloğanüstü performanslarıyla filme tat kattıklar bir gerçek.Film Amerika'da herkesin Bil Clintin ve Monica arasındaki ilişkisini konuştuğu bir dönemde bir profösörün sınıfında derse gelmemiş öğrenciler için "onlar öcü mü?" demesiyle başlayıp öcü kelimesi ırkçılıkla bağdaştırıldığı için okuldan uzaklaştıran bay Silk'in aniden karısınında ölümüyle başlıyor.Irkçılık üzerine giden yasak bir aşkı Coleman Silk'in kendi geçmişiyle karşı karşıya gelmesini konu ediniyor.Ağır tempolu olması sebebiyle haksız yere olumsuz eleştirilere maruz kalmış başarılı bir film...
yorum yazanlardan sadece %27 civari filmi beğenmiş ama bence film gerçekten çok hoştu.sonunu da güzel bağlamışlardı.en beğendiğim şey ise nicole’un film boyunca yüzünde taşıdığı o gizemli burukluk çok büyülü göstermişti kendisini.Başarılı bir filmdi yani...
filmin ağır ileleyen havasıyla izleyen de ağırlaşsa da aslında bu sadece işlenen ilişkinin bir perde arkasındaki bir imza.çünkü bu "yasak" ilişki hızlı gibi nitelendirilse de aslında karakterlerin iç dünyasında sindirilemeyen bir ilişki.
Aslına bakıldığında gerek oyuncuların kalitesi ve gereksede bu filmdeki oyunculukların kalitesi üst düzeyde... Ancak senaryonun hoş tarafları olsada, konu itibariyle çok sığ kalmış; oyuncularda bu konuya üç dört beden büyük gelmişler.... Bu açıdan film, çok sıkıcı ve yavaş ilerleyen bir tarza sahip olmuş... Ama yine de izlenir derim ben