Sarp Baran
16 Temmuz 2024 tarihinde eklendi
İnsanoğlunun karanlık yüzü ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi. izledikten sonra kendime gelemedim.konusu bakımından çok bir derinliği yok ama etkisi bakımından oldukça derinliğinin olduğunu düşünyorum. Lunapark trenine binmek gibi bir şeydi. gaspar noe tarzını belli ediyor her zamanki gibi. Kabusu sinemasal anlamda deneyimleyebileceğiniz en iyi filmlerden biri olduğunu düşünuyorum. Etkileyici...
Gerçekten izlediğim en kötü film diyebilirim bunu izlemek yerine +18 film izlemeniz çok daha mantıklı filmin bir amacı dahi yok sonunda ne olduğunu asla anlamadık erkek arkadaşımla öylesine izlemiştik çok bir beklentimiz yoktu neyse ki ımdb puanının 7.1 olmasına asla kanmayın
Filmi izlemeden önce kendinizi bir fiziksel ( ışığa duyarlıysanız migren veya epilepsi hastasıysanız baş döndüren kamera çekimleri vs çok canınızı sıkacak ) ve psikolojik ( hassas biriyseniz zor dönemden falan geçiyorsanız sıradan biriyseniz kesinlikle seyretmeyin ) kendinizi hazırladınız seyredin şimdi geçelim yorumuma oyunculuklar aşırı sağlam yani bu sahneleri nasıl bu kadar gerçekçi çektiler bu rollere nasıl girdiler bilemiyorum hakkını vermişler ve kurgu nakış gibi işlenmiş bunlar filmin iyi yönleri kötü yönleri ise ilk 20 dakika ve son 20 dakika gerçekten aşırı ve gereksiz diyaloglar uzun uzun sahneler ile dolu yani bunları aradan çıkartıp senaryoya daha faydalı ve sıkmayan sahneler ile çekilseydi eminim daha çok puan alırdı film ve birçok kişi filmin ne kadar rahatsız edici olduğundan söz etmiş evet rahatsız edici fakat asıl sizi en çok rahatsız edecek olan ve yönetmenin de anlatmak istediği bu tür şeyler '' gerçek '' ve gerçek hayatta hatta ülkemizde bile yaşanıyor olması izlediğiniz gerçekçi filmleri unutun bu film gerçekliği tokat gibi suratınıza çarpacak.
Dönüş filmini izlemeye başlarken kafam biraz dönmeye başladı çünkü kamera sürekli dönüyordu filmi böyle çekmeye ne gerek vardı bence gereksiz. Filmdeki sahneleri sırasıyla anlatmak varken niye karışık bir şekilde anlatmışlar. Bence film kurgusu iyi değildi oyunculuklar genel olarak iyi olsa da filmdeki kusurlar filmdeki oyunculukları önemsiz yapıyor ama yinede sıkılmadım dikkat edin❗filme puanım 10/4 🍌+♂️+♀️+⚧️
Bu yöntemi öncelikle Akıl Defteri'in de izledik. O tabi ki çok daha iyi bir filmdi ve geri geri akışın hikayeye etkisi vardı. Bu film ise daha çok tecavüz sahnesinden güç alıyor, cesur bir sahne çekmişler. Ama sadece cesaret benim için yeterli değil. Yaratıcı bir hikaye de olmalı.
filmi bitirebilmek için geri sayım yaptığım filmler arasında en kötüsü buydu..sanki mahalledeki tirrek abilerimiz film yapmaya çalışmış gibi...yarım saat sallanan kamera.. diyaloglardaki ses kargaşası resmen sinirlendim, filmdeki şiddet ve psikoloji bozan unsurlar olduğunu düşünenler varsa o zaman hiç ''bir sırp filmi''ni izlemesin..onun yanında bu susam sokağı gibi kalır
Tersten anlatılan güzel bir dram örneği olmuş ancak , rahatsız edici sahnelerin çokluğu beni filmden biraz soğuttu.Belki de bizim değerlerimizde tabu olan çoğu konunun cesurca sergilenmiş olmasından dolayı olabilir. Ailenizle veya kız arkadaşınız ile izleyebileceğiniz tür bir film değil