İşaretler
3,7

tarhansimsek
tarhansimsek

12 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Bu tarz filmleri zaten seviyorum da hani işin içinde Mel olunca daha da bir sevdim diyeyim. Fakat çok da yetkin bir film değil.
greendestiny
greendestiny

23 Kasım 2002 tarihinde eklendi
film fena değildi ama yönetmenin diğer filmleri daha iyiydi..filmde mel gibson eski bir rahip ama karısı öldü diye rahipliği bırakıyor..çok saçma shyamalan filmleri her zaman ağır ilerler bunu bilip gitmek lazım..AYRICA YÖNETMEN HER FİLMİNDE KÜÇÜK ROLLERDE GÖRÜNÜYOR..ALTINCI HİS’TE DOKTOR ROLÜNDE..ÖLÜMSÜZDE ŞÜPHELİ(BRUCE WİLLİS STADYUMDAYKEN BİŞEYLER HİSSEDİYOR VE YÖNETMENİN OYNADIÐI KARAKTERİN ÜSTÜNÜ ARIYORDU..BURDA DAHA ÇOK GÖRÜNÜYOR..
ozgurblk
ozgurblk

15 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
En iyi uzaylı filmi,seyretmeye değer..beğendim.
Burakrises
Burakrises

23 Eylül 2010 tarihinde eklendi
film bir uzaylı filmi evet ama sakın kurtuluş günü gibi bir fil beklemeyin.fin sadece diyaloglardan oluşuyor.mel gibson yine oyunculuğunu konuşturmuş ama bitek o yani başka bişey yok.filmde hep sor işareti vardı. o kadar çok merak unsuru uyandırıyor ki. hatta bir ara acaba gerçekten filmde uzaylılar varmı yoksa adamın biri uykusunda uyanıp 'rüyamı gördüm' mü diyecek diye bekleyip duruyorsunuz. hatta okadar çok merak ediyorsunuzki şu uzaylıları acaba nasıl bişe diye merak ediyorsunuz.zerre kadar macera yok filmde ama nedense o kadar merak ediyorsunuz ki sonuna kadar izlemek zorunda kalıyorsunuz. 10/6 olda mel için.
senward
senward

5 Ekim 2007 tarihinde eklendi
gerilim açısında çok güzel ama baı yerlerinde güldüğümü itiraf etmeliyim..
xhero1905
xhero1905

2 Kasım 2002 tarihinde eklendi
[B1]...Film iyiydi de komikti sonlara doğru.Baştan güzeldi herşey esrarengizdi falan.Ama koskoca uzaydan gelmiş mahlukat bi ağaç kapıyı kırıp cıkamaz mı dışarı yaw?Bi de beyzbol sopasını yersen beline beline, ben gülmeyim de kim gülsün.Sopayı yiyo,bir de duruyo oyle, bekliyo.Hareket yok.Çevreden kötü oldugunu duyup gittim filme.Beklenti olmadığı için zevkli geldi bana.Bence en güzel sahne tv den cocukların yasgununde uzaylının ilk görüntüsünü verdikleri sahne idi...10 uzerinden 6,5 veririm
beck31
beck31

14 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
oldukca etkileyici bir film daha shyamalan dan
kaankarsan
kaankarsan

3 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Sizi inanılmaz geren, koltuğunuza mıhlayan gerilim klasiği. Uzaylılarla ilgili yapılmış en iyi filmlerden biri.
(9/10)
kruvasan
kruvasan

16 Ekim 2002 tarihinde eklendi
M. Night Shyamalan ismini hepimiz o meşhur ?I see dead people? kotasıyla duyduk. Evet 6. histen sonra seyircinin ve akademinin bolca konuştuğu isimlerden biri olan bu yönetmenin 3. filmini vizyonda izleyeceğiz.Filmi öngösteriminde izledim.Açıkçası yönetmenin çizgilerini aynen taşımasının yanında anlattığı şeyi doğru dürüst anlatabilmiş, eli yüzü düzgün bir filmle karşılaştım. Atmosfer oluşturmada farklı bir zekaya sahip olan yönetmen bu filminde de o havayı çok iyi tutturabilmiş. Olağan olay ve olguları olağanüstülükle perçinleyen yönetmen burada da aynı şeyi yapıyor ve bunu yaparken de efektlerle gözümüze sokulan klişe korku öğelerindense gelişimle gelen gerilimle bizlere yaklaşıyor. Yalnız film seyirciyi tam manasıyla sarsa da gidişattaki sıradanlık ve aralardaki geçişlerin uzatılması az da olsa bir sıkıntı hasıl etmiyor değil. Her ne kadar Amerikada gişede iyi rakamlarla ülkemiz vizyon aşamasına gelmiş olsa da izleyici kitlesi tam manasıyla aradığını bulmuş olamıyor.Mel Gibson ailesini düşünen inaçsız rahip rolüyle tecrübesini konuştururken. Oscar adayı Phoneix de eski beyzbolcu kardeş karakterini başarıyla canlandırıyor.Çocuk oyuncular da başarılı;ama daha çok bunu yönetmenin onları kullanmasıyla ilintili gördüğümden Shyamalan'ın başarısını kutlamak gerektiği kanısındayım. Ayrıca izlemeyenler için filmdeki sürprizleri açık etmemek için filmdeki düşündüğüm bazı eksiklikleri buraya taşımama taraftarıyım onun için burada kesiyorum.Film orta halli bir öykü anlatma çabasında olduğu için çok şey beklenmeden gidilecek orta halli bir ?aile? filmi. Giderseniz verdiğiniz paraya pişman olmayacağınızı düşünüyorum.Bol sinemalı günleeeer
sasili
sasili

15 Şubat 2010 tarihinde eklendi
benim için tek gerilim sahnesi var filmde. tvdeki uzaylı gorüntüsü onun dışında vasat bir film.
dinopis-2
dinopis-2

6 Eylül 2007 tarihinde eklendi
filmden bilimkurgu veya uzaylı istilasının yarattığı gerilimi beklerseniz baştan yanılırsınız. tamamen diyalogların üstüne kurulmuş bir film. 6 ay önce rahipliği bırakarak tanrı'ya olan inancını kaybetmeye başlayan mel gibson'ı tekrar yaratıcıya döndüren olaylar zincirlerini büyük bir hayranlıkla izledim. yönetmen oldukça başarılı bir iş çıkarmış.
onurdolanbay
onurdolanbay

22 Mart 2005 tarihinde eklendi
filmi ilk izledigimde çok hosuma gitmisti.aslinda sürüyle saçmalik var iste:

1.uzaylilar dünyayi ele geçirmeye geliyor teke tek dövüsüyorlar

2.filmin sonun uzayliyi sopayla öldürüyorlar

3.uzaylilarda ne lazer tabancasi ne yokedici olagan üstü güç sadece bir tutam dumanla saldiriyorlar

4.su uzaylilari öldürdügü anlasiliyor ama diyelim ki dünyayi ele geçirdiler sonbahar ve ilkbaharda yagmur var o zaman neye yaradi ele geçirme isi
yinede izleyim ve görün kendi yarginizi kendiniz verin derim
ocelott
ocelott

1 Nisan 2007 tarihinde eklendi
film konu olarak çok iyi olsada yani işaretler olsun ilk yarım saatte dönen gizemli olaylar olsun iyi fakat çok saçma hatalar var.uzayda yol alıp fakat bir tane tahta kapıyı kıramayan ve taş sopayla kovalanıp yenilgeye uğratılması çok rüküş olmuş.yani yenilgiye uğramıyor insan oğlu bu çok saçma.hala yanmalı motorlar katı ve sıvı yakıtlarla uzaya gitmemize rağmen fantastik sinemada hep yeniyoruz bizden daha gelişmiş olan canlıları.hiç bir heyecanı yok.şöle bir üçleme çekilsede insanların yenilgiye uğradığı köle olduğu yani anlayacağınız kötü son dediğimiz sonla biten bir yapım.daha ilgi çekici ve daha sürükleyici olur.hep üstünüz hep üstün.kahraman yoksa başka uzaylılar yardım ediyor oda yoksa allah yardım ediyor.filme yeniden gelmek gerekirse kurgu da hata var ama ben katlanırım diyorsanız buyrun izleyin.
cream-2
cream-2

8 Haziran 2004 tarihinde eklendi
Öncelikle filmin 'çok kötü' bir film olduğunu ve 6-12 yaş arası çocuklara hitap ettiğini belirteyim ve neden bu kanıya vardığımı açıklamak istiyorum. Her filmin bir teması vardır ve bu tema çerçevesinde olaylar gelişir ve bir sonuca bağlanır. Teması olmayan filmler Ceki Çen, Van Dam gibi isimlerin çevirdiği ve filmin başından sonuna kadar bu karakterlerin 'depiştiği' filmlerdir. Bu filmde de anlatılmak istenen 'Her şeyin bir sebebi olduğu ve bunun er ya da geç ortaya çıkacağı gerçeğidir' Şimdi bunun nasıl anlatıldığına bakalım. Uzaylılar geliyor, iyi hoş ama o işaretlerin neden bırakıldığı hakkında hiçbir bilgi verilmemiş ve o işaretlerin hiçbir anlamı yok. Filme ismini veren işaretlerin mantıksız olduğunu düşünebiliyor musunuz? Film ilerliyor ama filmde anlamsız bir duygusallık var. Ve hiç inandırıcı olmayan bir duygusallık. Adam sırf iyilik olsun diye ve filme duygusallık katsın diye karısının katiline bile iyi davranıyor, böyle bir şey olabilir mi yaa? Ve o uzaylılar o kadar yolu geliyor, o kadar teknolojileri yüksek, dünyayı o kadar incelemişler fakat kapı açmayı bilmiyorlar, evet ne acıdır ki kapı açamıyorlar. Açamıyorsan kır be güzel kardeşim, maalesef onu da yapamıyorlar. Ve bu sayede kahramanlarımız kurtuluyorlar. Allahtan o uzaylılar yeşil ve tek gözlü yaratıklar değildi. Orası da öyle olsaydı tam 'çizgi film' kıvamında olacak ve 6-12 değil 0-6 yaş grubuna hitap edebilecek konuma gelecekti. Ve filmin sonunda filmin teması olarak belirlediğin 'sebep ve ortaya çıkma' olgusunu güzel bir şekilde anlat. İki tane örnek gösterdi ve film bitti. Madem filmin bunun üzerine kurulu (bunu başaramadığı için filme aptal bir duygusallık katmış zaten, sırf seyirci üzülsün diye) dan dan dan seyirciyi sarsacak derecede olayları bağla ve seyirci afallayarak çıksın ki daha önce seyirciyle geçtiğin dalga biraz olsun unutulsun. Ama bunu da yapamıyor, iki tane çok belirgin olayı gösteriyor (filmden önce sebep-sonuç olayını biliyordum ve bu iki olayı filmin 5. dakikasında tahmin ettim) ve ondan sonra mutlu aile tablosu hesabı birbirlerine sarılan bir Amerikan ailesi. Film o kadar gerçek dışı ki filmin en gerçek olayı uzaylıların dünyayı istila etmesi. Sonuç olarak ortaya 'çok kötü' bir film çıkmış. Maalesef 4/10
istanbulkadir
istanbulkadir

21 Şubat 2005 tarihinde eklendi
işaretleri görmeniz gerekir. güzel bir film...