Ben de çok kötü bir filmle karşılaşacağımı düşünüyordum ama fena çıkmadı doğrusu bu film. Açılış sahnesi ise özgün ve güzeldi bence. Neticede bir korku-gerilim filmi. Çok da birşey beklemeyince çok da hayalkırıklığı olmuyor.
Diğerleri filmini izleyeli tam 13 ay 13 gün oldu. O zamandır bir korku filmi izlemediğimden (Tez daha çok teen-slasher gibiydi...) korkma ihtiyacı hasıl olduğundan bu filme gittim. Film başladı ve 1960ların renkli ve muhteşem müzikal veya komedi jeneriklerini aratmayan bir jenerikle gemiyi dışarıdan gördük. O muhteşem Avrupa müziğinden sonra küple başlayan, resident evil ile devam eden o malum lazer sahnesinin mükemmelliğiyle kanım dondu ve Steve Beck’i tebrik etmeye başladım. Bu süre 5-6 dakika falan sürdü.Sonra film bitti...Evet gerçekten de film bitti. Aptal bir senaryoyla temellendirilmeye çalışılmış görsel bir kasıntıyla devam eden filmde artık hiçbirşey kalmamıştı. Dramatik yapı ve kurgu bundan sonra sıfır olunca ilk beş dakikayı düşünüp kendimi avuttum.Kesinlikle gitmeyin...Bol sinemalı günleeeer
bende düngittim sadece sevgilim isteği üzerine ancak ben gitmeyelim iyi film değil demiştim ama onu kıramadım. fakat filme gittikten sonra oda yanlış bir tercih olduğunu geçte olsa anladı. en basitinden oyuncular replikleri yerine getirirken tepede gözüken o mikrofon neyin nesi öyle her yönden berbat bir film doğrusu
steve beck bunu daha öncede yaptı aslında.Hatırlayalım onüç hayalet filmi ilk yarı itibariyle gerçekten iyi olacakmış izlenimi veren fakat ikinci yarıda herşeyi paramparça eden ve ne yazıkki bizleri hayal kırıklığına uğratan bir filmdi.Şimdi bakıyorumda güzel bir başlangıç iyi efektler ve kamera geçişleriyle işte aradığım film dedirten hayalet gemi yine sonunda herşeyi berbat etti.Soru şu:Bu senaristler neden herşeyin kolayına kaçıpta özel efektler yardımıyla paçayı sıyıracaklarına inanrlar.Gerçekten şok oldum dar alana sıkıştırlmış ve fobilerimize yaklaşımı neredeyse başarılı olabilecek bir film gerçektende harap edilmiş.Bana sorarsanız eğlenmek ve gerilmek istiyoruz düşüncesindeyseniz gidin derim ama daha fazlasını beklemeyin.Hollywood'un gerçekten iyi senaristlere ihtiyacı var.Para için yeteneğini boşa harcayanlara değil.
Bu korku filmine de büyük bir heyecanla gitmiştim. ama ne yazık ki bu sezon gösterime giren diğer hollywood korku filmleri gibi büyük hayal kırıklığına uğradım.
Herkesin bahsettiği o açılış sahnesi için aynı görüşleri paylaşmıyorum. Özellikle filmin jeneriğindeki müzik ve isimlerin yazıldığı 'pembe elyazısı' Hayalet Gemi'den çok Aşk Gemisi'ni izlemeye gelmişiz hissine kapılmama yol açtı. Sonrada herkesin konuştuğu o açılış sekansı. Herhalde, film bu kadar kötü olunca içinden 'kötünün iyisini' seçip, bu başlangıcı beğenmek zorunda kalmışlar. Bence bu filmdeki 'kötünün iyisi' ;ikinci yarında o mükemmel müzik eşliğinde Antonia Graza'da neler olduğunu anlatan hızlı kurgulu, tempolu sahne.
Karakterler ve olay ağına gelince; kayıp geminin batmasından sorumlu tutulan, geminin ölmüş kaptanı ile konuşan, sonunda da kendisini 'akvaryumun içinde balık' olarak bulan adamdan mı bahsetsem yoksa onun boşrol kadın kahramanla olan, değinilmeye çalışılmış ama değinilememiş olan garip ilişkisinden mi? Yada sondaki kötü karakterin bize bir 'patron/müdür' için çalıştığından bahsederek şeytana yapılmaya çalışılmış o kötü göndermeden mi? Bütün bunları üstüne gelen günahsız, işaretlenmemiş küçük kız çocuğu ve sondaki 'devam filmi geliyor' sahnesiyle tam bir felaket. Hatta film öyle bir noktaya geliyor ki, neden başlangıçta beni de iki parçaya ayırmadılar diye yakınmaya başlıyorsunuz!
Sonuçta korkutmakla iğrendirmek arasındaki çizgiyi hep iğrendirmek yönüne çeken, bol kan, bol efekt ve çok uzun süre önce keşfedilmiş "bilinmeyen, görülmeyen şey daha çok korkutur" teorisini hiçe sayan, kötü bir film Hayalet Gemi.
Şu zamanda korku filmlerinde içerirk aramaya gerek yok, zaten içerikli filmlerin pek tutulduğuda söylenemez, Film gelince kesinlikle izleyeceğim sevdiğim türden ve Gabriel Bryne 'nın olması sevindirici.
ben korsanıını evimde izledim bütün korku filimlerindeki tüm klişeler kullanılmış sadece izliyiciyi korkutmaya yönelik konusu havada kalan bir filim ve ayrıca bol kan var !
hic yormayin ben seyrettim fransada filmi, ilk giris sahnesi haric gerisi bes para etmeez, cok klasik cook, gercekten gitmeyin yanii... bide bu filme kim 9 vermisss yaa, bi seyredinde oyle verin kardesim notunuzu, utanmasaniz posterine bakip vereceksiniz notu ya.