3,7
Beyaz Melek hakkında görüşlerin ?
26 Ekim 2010 tarihinde eklendi
İzlemeden önce teknik anlamda kusurlu bir film bekliyordum,bu konuda şaşırtıcı derecede iyi bir çalışma Beyaz Melek.Ama Mahsun Kırmızıgülün sektöre yabancı olmasının etkisiyle birçok acemiliği de barındırıyor bünyesinde.Bu açıdan da hayli sorunlu bir film.İnanılmaz güzellikteki sahnelerinin yanısıra senaryonun derdini tam anlatamaması,ilk yarım saatinin gereksiz uzun oluşu,filmin zaman zaman akmaması ve duygu sömürüsüne kayması gibi kusurları var.Yine de iyi niyetli,naif bir ilk film olduğu kuşku götürmez.
26 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Sadece oynayan oyuncuların hatrına 5 puan verdim yoksa film bence hiç iyi değildi. İnsan bir mesaj vermek istiyorsa yaptığı filmle bunu insanların gözüne soka soka vermemeli bence, ayrıca babam ve oğlum daki ağlama durumlarına benzetme çalışmaları da hiç hoş olmamış. Kısacası bana göre değildi, beğenmedim.
5 Ocak 2008 tarihinde eklendi
öncelikle müthiş bir iş olmuş diyemeyiz çünkü bunu haketmiyor. ancak türk sinema stanandartlarının üzerine çıkmış diyebiliriz. ayrıca buram buram ajitasyon barındıran bu film bir arabeskçi olan mahsun krmızıgül ve temsil ettiği figüre de fazlasıyla uyuyor!!!!
10 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
mahsunun 2.filmi beyaz meleğe göre daha etkileyici olmuş ama beyaz melekte verdigi msj bakımından önemli bir film izlenilmesi gereken filmlerden biri...
16 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Bakmayın siz dizilerdeki ağalara...
Filmin en bariz silahı ise duygusallığı. Gerek karakterler, gerekse aralarındaki diyaloglar; gözyaşlarınızı çok çabuk teslim almaya müsait. Yer yer espriler de var elbet. Özellikle Cezmi Baskın'ın ağalık sistemi üzerine attığı tiratta, 'Sıla' türü töreyi ele alan günümüz dizilerine yaptığı eleştiri, filmin belki de en komik ve keskin yanı. Oyunculuklar gayet iyi. Çoğu tiyatrodan aşina olduğumuz yüzler, karakterleri sahici kılmış.
Ama bu iyi niyetli çaba yine de şu sorunun altından kalkamıyor: Madem Doğu (ya da Güneydoğu) bu kadar iyi, niye bu ülkede çok uzun bir süreden beri 'Güneydoğu sorunu' yaşanıyor, niye bu uğurda o kadar insan ölüyor. Ana karakteriniz eli açık, son derece iyi niyetli bir ağa olunca, çözümler basit ama ya onların yetmediği yerlerde sistem nasıl işliyor? Film bu soruya cevap veremiyor. Ya da bu konuda da sorumluluğu Batı'ya mı yüklüyor; işte burasını pek anlayamadım...
26 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Sanırım filmi ilk ’övmeyen’ ben olacağım.Öncelikle ’baş yapıt,muhteşem’ gibi yorumları ’’Babam ve Oğlum’’ gibi bir film varken,bu filme yapmak çok yanlış.Sinemayla ilgisi olmayan bir insan olarak çıkardığı ürünü takdir edebiliriz ama onun dışında fazla birşey yok filmde bence.Herkes ’’Beni çok ağlattı ,çok güzel bir film’’demiş.Ben de ağladım filmde ama filmin ağlatması o filmin güzel olduğu anlamına gelmez ki.Film zaten sadece ağlatmak için yapılmış.Üstüste 6-7 tane fazla duygusal sahne ve ölümler var. Ama bunun yanında babam ve Oğlum da olduğu gibi yan hikayeler,yan temalar hiç yok.Ayrıca biraz fazla uzun geldı bana ve sıkıldım.Mahsun yıllardır kro yakıştırmalarının ve doğulu olmanın ezıklığını ve acısını yaşamış ki bu filmde doğuyu ve kültürünü överek bunun acısını çıkartıyor ve adeta bir Doğu propagandası yapıyor.Doğulu olmak eziklik değil işte böyle kutsal birşey der gibi.Fılmın sonunda verılen istatistik,yaşlılarımızı biz baş tacı ederken siz başınızdan atıyorsunuz mesajı bunu destekliyor zaten..Mahsun’un bır kaç duygusal sahnede çok alık alık bakışları vardı ayrıca. Ağlamasına ağladım ama 2 saatım boşa gitti,nıye geldım duygusunu da yaşadım içimde.Ağladım güzeldi dıye yorum yapılmaz,hiçkimse filmi incelememiş ve critic etmemiş burada
2 Ekim 2010 tarihinde eklendi
mahsun işini çok iyi biliyor. adam öyle bir konu seçmişki kimsenin karşı çıkmayacağı şekilde. tabi o zamanlar bu konu türkiye gündeminde baya meşguldü ordan yararlanarak falan.Eee çaresiz yaşlılar.zalim evlatlar.10/6
sinema
1 ziyaretçi
1 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Mahsun Kırmızıgülün ilk denemeyimi olarak bakarsak 10 numara bir film olmuş.
15 Aralık 2007 tarihinde eklendi
ben itiraf etmeliyim ki filmde ağladım.ama çok sıradandı,tekdüzeydi.usta sanatçılar filme ayrı bir nefes katmışlar.filmde ağlamamın tek nedeni ise huzurevi,hasta ve yaşlı insanlara hiç dayanamam.özellikle de işkence görüyorlarsa
20 Kasım 2007 tarihinde eklendi
mahzun kırmızıgül olmasına rağmen bu filmi merak ediyorum. herkes tarafından beğenildiğine göre mahzun kırmızıgül iyi bir iş çıkarmış.
14 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Bir arkadaşımız bazıları filmi değil kusurları izlemeye gidiyor demiş ama film izlenmeden zaten kusur bulunmaz ki.Yani filmi yeterince alıcı bir gözle izledik.Söylediğim gibi eğer ki o kadro olmasa film bu kadar gişe yapamazdı.Bir kere film direk göze parmak türünde mesajlarla dolu.Yani o mesajlardan kendi açımdan almam gereken bir şey yok.Onun dışında filmdeki tek farklı konu Yıldız Kenter’in aşkıydı.Onuda gayet başarılı işlemişler ve oynamışlar.Filmin gerisine bakıldığındaysa hiç üstüme alınmamam gereken mesajlardan ve nasihatlerden ibaretti.Sonuçta Mahsun Kırmızıgül’ün ilk denemesi.Bu yüzden filmin üzerine çok yüklenmek istemiyorum.Umarım ilerleyen zamanlarda sinemacılığa devam etmek isterse bu tür uyarıları dikkate alarak yine böyle sağlam kadrolarla güzel filmler çeker.(ilk kez bir Türk filmini bu kadar eleştirdim sanırım.Halbuki benim Türk sineması savunuculuğum dillere destandır.Siz düşünün artık.)
25 Ocak 2008 tarihinde eklendi
film konu bakımından olağanüstü.mahsun gibi bir varlıktan böyle şeylerin çıkabilmesi bile güzel.insanlara unutalan bir takım şeyleri hatırlattı inşallah insanlar olarak bu hatırladığımız şeyleri uygularız. tabiki çok hatalar var seyirci gözünden baktığımızda;ama konu o kadar etkileyici ki bir an gözlerimiz o hataları göremiyor.izlenmesi ve ders çıkarılması gereken bir film.
10 Mart 2009 tarihinde eklendi
konuyu iyi isLeyememis fantaziye kacmasa ii oLurmus...
27 Mart 2008 tarihinde eklendi
fimmin konusu güzel usta birrinin elinden çıksaydı eger süper olurdu (ben olsaydım filme biraz daha işgence sahneleri koyardım daha gerilim yüklü olurdu)genede iyi bir film duygu yüklü
17 Kasım 2007 tarihinde eklendi
mahsun kırmızıgül ismini duyunca önyargılı davrandım filme karsı.ilk düsüncelerim acıtasyon yaparak ilgi topladıgı yönündeydi.ama kadroyu görünce fikrim degsti.fragman da cok etkiledi beni.merakla izleyecegim günü bekliyrum...