3,7
Beyaz Melek hakkında görüşlerin ?
30 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Mahsun Kırmızıgül’le açıköğretim dersine hoşgeldiniz.Eğitici-Öğretici bir film yapma işine soyunan vatan evladı modunda mahalleli bir kardeşimiz olan müzisyen Mahsun Kırmızıgül’ün bu ilk filminden zihnim apaydınlık olup çıktım.Bukadar bilgi bünyeye zarar ama nedense biz bu öğretilenlerin hepsini biliyoruz.Her üç kişiden beşinin şair olduğu memleketimde hala bu kadar basit cümlelerin insanları tavladığını görmek üzüyor insanı.'Önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan zor'dur demiş Einstein.Fragmanını görene kadar ruhumun görmediği bir filmdi.Anlam veremedim.Dedim yine kesintisiz duygu sömürüsüne bilet koçanı dayanmayacak.Kadrosuda bir yığın insanı sinemaya toplamaya değecek kadar harika.Önyargımı yıktım ve izledim.İşin ilginci şu ki ;fragman filmin iyi olabileceğini düşündürdü banada, insanlarada...Filmde konu namına hem birşey yok, hem de çok şey var:Huzurevinde yaşam, Anadolu ne güzel ne şahane bir yerdir keza Tuz Gölü Güneydoğu Anadolu’da aile anlayışı...Ama tüm bunları bir araya getirdiğimiz zaman ortaya bir film çıkmıyor, bir skeçler toplamı çıkıyor.Ne bileyim cirit belgeseli çek,Dicle belgeseli çek,huzurevi belgeseli çek ama bunların hepsini biraraya getirip film çekme...Bütün replikler öylesine tiyatral ki, seyirci olarak filmin başından sonuna kadar mesaj almaktan otomatik portakal daki alex in haline gelip'Bundan sonra söz büyüklerime saygıda kusur etmiyeceğim' hissi kaplıyor insanı.Olayların hepsi 3.sayfa haberlerinde karşılaşabileceğimiz türden.Bir vicdan muhasebesi,bir duygu seli,bir stv dizisi maneviyatı esip gidiyor.Yönetmen ve ekibi 'Dur şunu da koyalım,dur şurdan yüklenelim,burası çok iyi ağlatır'diye derin derin düşünmüşler gibi geldi bana...
26 Mart 2008 tarihinde eklendi
mahsun kırmızıgül yıldız kentere ne yapcaığınıs öleyecek haa bu mahsun kırmızıgül sanırsam 40 yıldır sinemanın içinde 50 yıldır tiyatro sanatçısı ve ingilterede ve türkiyede rejisörlük eğitimi almış wayy beaa adama bak devlet tiyatrolarında yönetmenlik teklifi gelmemiş ya... nasıl olurda bir oyunu oynanamış yazdığı senaryolardan alıntı alınsa bile şaşıyorum nasıl bir zihniyet duvayen çürüor..
25 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Mahsun'dan ne beklenebilirdiki zaten film de kendisine benzemiş 1/10
5 Ocak 2008 tarihinde eklendi
filmi geçtiğimiz hafta seyrettim ama keşke seyretmez olaydım.ya bizim medya bazı olayları çok abartıyor yada bizde harbiden senarist yok medyada bu yokluktan var olanları göz önüne bu şekilde sunmak zorunda kalıyor.sanırım her ikiside..boşuna para harcamayın derim..
4 Şubat 2008 tarihinde eklendi
fragmanını izlediğimde büyülendim..çok çarpıcı geldi gözüme mutlaka izlemeliyim dedim..film başladığında ne umdum ne buldum oldu:)bende..bence mahsun kırmızıgülün senarist ve yönetmen olması için bir hayli yol katetmesi gerekiyor..değerli tiyatrocularımızada teşekkürler..
26 Aralık 2008 tarihinde eklendi
mahsun kırmızıgülü tebrik ederim iyi bir yönetmenlik sergilemiş ama senaryo,filmdeki diyaloglar çok bayağı ve de film çok sıkıcı olmuş.
9 Şubat 2008 tarihinde eklendi
film baştan sona acitasyon konu güsel ama çok çok abartılmış 10 üzeinden 4 ancak alır.
13 Eylül 2008 tarihinde eklendi
iyi oyuncular kötü yönetmenlik, iyi hikaye kötü senaryo, iyi ticaret kötü sanat, fazlasıyla trajikleştirilmiş çünkü bu ülkede dram her zaman kazanır hikaye kopuktu ve öyküde anlatılmaya calışılan masalsılık filmde yoktu. Ama oyuncuları için izlenmeye değer...
2 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Kırmızıgül,magazin bir figürü olduğu için pek sinemasal bi yeteneği olmadığına inanıyorum.Filmdeki kadroya bakınca,m.kırmızıgül dersine çalışmış birşeyler yapmış inancıyla izledim.Ama malesef kırmızıgül sinema yeteneğinden uzak biri.Dostlar alışverişte görsün bizi alkışlasın filmi olmuş.
24 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Öncelikle Mahsun kırmızıgül ün böyle bir konuya cesaretle yer vermesi çok güzel bence.Şöyle söleyim ,yok denecek kadar duygusal olmayan bir insan bile bu filmde mutlaka gözyaşlarına hakim olamaz.
Dolayısı ile eleştirmek istediğim nokta,özellikle filmin ikinci yarısında Türk insanının duygusallığından fazlasıyla faydalanılmak istenmiş.ilk yarıda değil ama filmin ikinci yarısı gerçekten duygusal sahnelerde dolu.bol bol ölüm katılmış.şu da bir gerçekki filmin hayatın gerçeklerini paylaşması kesinlikle sürükleyici hale getiriyor ve bir solukta filmi izliyorsunuz zaten.
bir çok otorite bu filmi babam ve oğlum ile kıyaslıyor.her zaman ilkler avantajlıdır ayrıca filmde yakalayacağınız bazı yanlışlıkları sayarsak babam ve oğlumun da gerisinde kalır diye düşünüyorum.onun kadar ustaca değil yani.
Son söz olarak ağlamak ve bu filmle ilgili merakınızı gidermek istiyorsanız gidin.ben özellikle nejat uygurun performansından çok hoşnut kaldım.zaten filmde çok değerli bir kadro var.ama bana göre filmin ustalığındaki bazı eksiklikler bu kadroya yakışmıyor.
izlenmediği takdirde çok şey kaçırmayacağınız bir film.ben abartılı bazı övgülere katılmıyorum açıkçası.bu filmi sinemada izledim.babam ve oğlumu ise evde izledim .babam ve oğlum daha bir başka...sevgiler ve iyi seyirler...
6 Mart 2009 tarihinde eklendi
Kız arkadaşımın ısrarı ile sinemada girdiğim ama pek beğenmediğim hatta bitsinde çıkalım dediğim film olmuştu.
24 Eylül 2008 tarihinde eklendi
çok iyi bir kadro fakat film beklediğim kadar iyi değildi.izlerken çok sıkıldım
3 Nisan 2008 tarihinde eklendi
duygular fazla sömürülüyor sanki filmde her ne kadar mesaj vermek istense de gene de her telden konular seçilmiş ve bir şekilde her seyircinin zayıf noktasına dem vurmak istenmiş gibi duruyor bazı sahneler.
4 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
çekimler güzel,oyuncu kadrosu iyi...
ilk başları dikkat çekici...
ama sonra film sizi Mahsun un çektiği yere sürüklemeye çalışıyor...filmin içine ne varsa koymaya çalışınca şişmiş biraz...dağınık ve amatör...belki de ilk film olmanın getirdiği birşey...ben bu kadar övgülerle daha iyisini bekliyordum...
17 Kasım 2007 tarihinde eklendi
bence olmamış.huzur evi sahnelerini çok uzatmışlar.filmin en güzel yeri diyarbakır tabelası gözüktükten sonraki kısmı.2/10