Ismail G
26 Mart 2026 tarihinde eklendi
Diyarbakırlı olarak ilk kendimi eleştiririm anne babaya saygı bizde de eskisi kadar kalmamış heralde iman zayıflığı ve teknoloji zararıyla alakalı başımıza gelen olaylarsa ya netice olarak yada kendisi güzeldir ölümde son değil tam tersi sonsuz olan ahirete yolculuğumuz ayrıca köylerde ciritin oynandığını duymayı bırak at bile görmedim:)
Film dram içeriyor hani trajedi üzerinden zaman geçince komedi olurmuş ya öyle de birşey var Yola çıktıktan sonra üç dört kişi öldü biri ateist oldu birde güneydoğu inanılmaz misafirperver göstermiş Çokta büyük ustayı aynı filmde kullanmış biraz ağır gelmiş yine de izlenebilir
Filmi eleştirenlerin mahsuna duydukları önyargı sebebiyle filmden tat alamadığını düşünüyorum. Çünkü bende mahsunu sevmem onları anlıyorum ama sevmiyorum diye hakkınıda yemem. Film başarılı olmuş emeğine sağlık mahsunun. Yerli olunca bi tık destek vermek gerekir beğenilmese bile. Nedir bu yerden yere vurmalar. Adam anlatmak istediğini anlatmış çokta güzel yapmış. Ağlattı mı ağlattı. Düşündürdü mü düşündürdü. Ee daha ne! Oturup izleyin bakmayın diğerlerinin olumsuz yorumlarına.
Öncelikle senaryo çok iyi.Kırsal kesimde ve büyük şehirlerde yaşlı ana babalara saygı farklılığını gözler önüne seriyor iye, "ana ve babanıza sahip çıkın değerini bilin" mesajını yer bazı sahnelerde gözleri yaşartıız senaryo işlenirken gereksiz uzun tutulan sahneler (düğün sahnesi,adapazarında mezar ziyareti, tuz gölü molası vs) insanı sıkıyor.Çok usta oyuncular olmasına rağmen amatör oyunculuklar ve sahneler var..Ölenlerin ruhlarının melek vari yaşlı bir görüntüde bedenden ayrılması ne kadar realiteyle örtüşüyor bu da ayrı bir tartışma çta sinemalık değil ama evde izlenilebilir bir yapıt..
Bence olmamış.Tamam filmde bir kalite havası var;oyuncular,müzikler vs.ama bu kadar dramatizasyon bu kadar arabesk artık filmin ortalarından sonra kabak tadı vermeye başlıyor.Aglatalım puan toplayalım havası esiyor filmde,bana hitap etmedi.Vasat.10/6
oyuncular üstlerine düşeni başarılı bir biçimde oynamış Ancak mahsun içindekileri okadar çok dökmek istemişki konular sıkılmış biraz saptırılmaya çalışılmış
Önemli bir konu olmasına rağmen sanırım Kırmızıgülün ilk yönetmenlik deneyimi nedeniyle yeterince etkileyici olamamış.Yine de izlemekte fayda var.onun dışında oyuncu kadrosu gayet iyi.
Yani filmi izledikten sonra insan tam olarak nasıl bir çıkarsama yapabileceğini bilemiyor. Film kötü desem değil, iyi desem hiç değil; belli bir vasatta ilerliyor. Özellikle oyunculukları başarılı bulduğumu söyleyemem, senaryo ise çoğu yerde klişe kalmış. Bilinenelerin ve yapılanların yeni bir uygulaması gibi. Ama kurgusal açıdan film beğenimi kazandı ayrıca yönetsel açıdan da başarılı buldum. Ayrıca seyirciye duyguyu bir nebze de olsa aktarabilme yetisine sahip olduğu için izlenebilir bir film olarak niteleyebiliriz. 10/7