Tek mekanda geçen bir filmin bu derece akıcı olması yönetmenin başarısını gösterirken insanların önyargılarının çoğu zaman doğru karar vermelerine engel olduğuna dair vurucu mesajları ile film başyapıtlar arasına girmektedir.Ayrıca bir insanın dünyayı değiştirebileceğine dair aşırı iyimser mesajları insanlara aşılamaya çalışan kişisel gelişim kitapları bana artık etkileyici gelmesede bir insanın 11 kişinin fikrini değiştirebileceğine ikna oldum.
film 12 adamın bir odada, bir masa başında konuşmasını konu alıyor. Ve bütün film boyunca sadece bu oluyor.altyazılı seyrediyorsanız kitap okur gibi okuyorsunuz.1057 yapımı olması ve siyah beyaz olması dolayısıyla uzun zamandır erteliyordum fakat dün seyrettim ki yanlış yapmışım. 53 yıl önce çekilmiş bir filme göre gayet başarılı diyalogları vardı. çok güzel konulara değinmişler. bu günümüz zamanında bile adalet sistemi böyle güzel tartışılmıyor. defalarca seyredilmese de mutlaka izlenilesi bir film 10/7
Film iyi ama mükemmel değil, bence 10 üzerinden 7. Özellikle 11 kişinin fikrinin diğer bir kişi gibi 'suçsuz' a dönmesi güzel işlenmiş ama karekterlerin bunu mükkemmel ve 10 luk düzeyde yansıttığını düşünmüyorum. Ama 7 puan bile izlemeye kesinlikle değeceğini gösteriyor.Güzel ama ilah değil.