Miyazaki'nin hayal gücü çağı'nın çok ötesinde ki bu filmi 30 yıl önce çekmiş olmasına rağmen önemli bir anime filmi gelecekte dünya'nın ne kadar yaşanılmaz bir yere dönüşeceğini göstermesi açısından
Dvd arşivimde çizgi yapımlar arasındaki kanımca en sağlam film. Miyazaki farkı diyorum. Birkaç defa izledim ve her izleyiş ayı bir zevk. Yaş aralığı kanımca 17 yaş üzeri olmalı. 10/10
Cidden rüya gibi bir film.Yılına göre muhteşem, günümüzdede nefis bir hayalgücü ürünü olduğunu kanıtlar nitelikte.Miyazaki her zamanki gibi kusursuzlukla kaplanmış.
Bayılmıştım bu animesine, konusu ve akıcılığı muhteşem :)) Geleceği o şekilde tasarlaması etkilemişti beni, hemde zehirli ormandaki canlı çeşlitleri benzersizdi :D :D :D
miyazaki kesinlikle tek,1 numara..bu kadar etkileyici animeler yapmayı nasıl başarıyor die düşünmeden edemiyorum,bu düşsel yeteneğine hayran olmamak elde değil..rüzgarlı vadi den gözlerinizi alamıyorsunuz..
bence miyazaki nin en güzel filmi.doğanın gücü,ve insanın doğaya bakış açısı çok yerinde verilmiş..ancak doğaya dost olursan doğa sana yaşam şansı verir.günümüz silah merkezli dünyası için uygun bir gelecek ütopyası çizilmiş...
oldukça iyi bir film olduğunu söyleyebilirim...Bir anime olmasına rağmen oldukça gerçekçi diyaloglar...sanki gerçekten hissedilir gibi...hikaye güzeldi...Prenses Nausicaä karakteri bu kadar mı şeker olur, yalnız yanındaki adamların da hepsi sakallı, yaşını başını almış amcalar...çok da babacanlar...baya sempatik, sıcak buldum filmi...bu yönetmeninin filmlerine bir yerden başlamak lazımmış...geç bile kalmışım...tavsiye eden arkadaşları dinlemekte fayda var...en eski filmlerinden en yenisine doğru izlemeye devam edicem...Hayao Miyazaki nin ilk ve son filmi bende yok malesef...ama bulucam inşallah...
Rüzgarlı Vadi'yi izlemek Miyazaki sineması hakkında en önemli ipuçlarını veriyor aslında. Hikaye Ruhların Kaçışında olduğu kadar kuvvetli gelmese de, gerek çarpıcı finali, gerekse (1984de olmasına rağmen) başarılı sanatıyla kesinlikle izlenilmesi gereken bi anime...
Yıl 1984 ve bugün bile hayal edemeyeceğimiz geleceğe, inanılmaz bir bakış açısı. İşte Miyazaki usta farkı. Hollywood sineması Miyazaki ustadan çok şey çaldı ve bunu iyi lanse etti milyon dolarlar kazandı. Ama hiç bir zaman Miyazaki ustanın seviyesine ulaşamadılar. Miyazaki ustanın o yıllarda gördüğü insanoğlunun doğaya olan ihtiyacını bugün bilimsel gerçeklerle bir kez daha anladık. Keşke Miyazaki gibi usta insanların varlıkları daha iyi benimsense.
Prenses Mononoke’yi sevenler kesinlikle bu filmi kaçırmasın. Daha dün izledim hala etkisindeyim, Miyazaki’nin müthiş hayal gücü ve Ölümcül Doğa insan çatışması burdada var. Eski zamanlarda bu filmi yapmasına rağmen(1984) çizimlerinde çok az bir değişim var, Yine kusursuz iş çıkartılmış. Anime severler sevmiyenler herkes izlemeli, izlettirilmeli. 10/10