Amir Han
26 Ekim 2015 tarihinde eklendi
80'li yıllarında ki teknolojiyi bilenler bu filmin takdire şayan bir yapım olduğuna kanaat getirebilir. Lakin günümüz gençleri filmin görselliğindeki efektlere gülmelerinde abes bir durum olmamalı. Atari ve commodore 64 oynayan biri olarak filme hayran kaldım. Hayal gücü yüksek bir hikaye ve adaptasyon var. Dokunmatik kavramı 2005'lerde literatürümüze girmişken yıl 1982 dokunmatik ekran teknolojisi filmde işlenmiş. Konuya gelirsek; kurmaca bir evrene düşen programcı Kevin Flynn(J.Bridges) bu oyun dünyasında program olarak görülmekte. Buradan çıkmanın yollarını aramaya çalışır. Hikaye aslında Tanrı-kul ile kullanıcı-program metaforunu kullanarak benzerliğini ortaya koymaya çalışıyor. Filmin en beğenilen tarafı herhalde kostümleri olmuştur. İlginç film izlemek isteyenler için birebir.
82 yılında çekildiğini düşündüğümüzde ne denli büyük bir iş başarıldığını anlamış oluruz.Öncelikle geleneksel tekniklerle çekilmiş ve daha sonra bilgisayar ortamında renklendirilmiştir bunun yanısıra filmin çekildiği bilgisayarın hafızası sadece 2 mb'dır teknik olarak mükemmele yakın ama film olarak vasat bir film o ayrı tabi
Yapım yılı itibarıyla sanal dünyaya ilk yolculuk edenlerden...tabi kii absürd bir mantığa ve şimdi izleyince komik denen görüntülere sahip olsa da tam bir mihenk taşı...Jeff Bridges'te ayrı bir tat katmış olaya, bence Matrix'i ya da benzeri filmleri yapanlar mutlaka ilham almış orasından burasından. zevkle izleyebileceğiniz, animasyon tadında hoş bir seyirlik, fazla beklentiniz olmasına ama basit senoryası, anlaşılmaz sanal dünyası ve gerçek dünyadaki objelerin sana dünyaya aktarımı gibi uçuk olaylarla komik kaçsa da özellikle kullanıcı ve program ilişkisi çok orjinal; tanrı - kul ilişikis bağlamında sorgulayıcı. Hadi iyi seyirler...