canraps
19 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Film izlemeyen yani film kültürü düşük arkadaşların hoşuna gitmiş olabilir senaryo ancak o kadar da sürpriz bir durum yok..Tv lerde izlediğimiz onca filmden bir tanesi adeta..8.1 puan almasını komik buluyor ve bir kez daha oy verenler beni hayal kırıklığına uğratıyor..5/10
film vasatın altında çünkü bu tarz filmlerde kurulan tuzakların kim tarafından ve ne şekilde kurulduğunun filmin sonunda gösterilmesi lazım ki gösterilmemiş,kötü bir film...
Deep Blue Sea'da dev köpekbalıklarını dar kapılardan geçirmeyi başaran yönetmen Renny Harlin yeni filminde aslında hiç ümit vaat etmeyen yedi genci ve bir zenciyi tam da 'ölünmek' için tasarlanmış gibi duran ıssız bir 'eğitim' adasına atarak kaderlerine terk ediyor. Bunu öylesine acımasızca yapıyor ki aslında filmin geneline baktığınızda anlamsız gibi duran bar sahnesinde, dramatik yapıya, yada karakter gelişimine önem verdiğini düşünebilirdik. Ama filmin devamında bu şekilde bir yönelim olmadığı için bu sahne de toptan çöpe gidiyor. Şöyle ki karakterle ilgili bildiğimiz şeyler ; Sara, panik. J.D. , herkesten önce gider. Nicole, sigara tiryakisi. vs vs. Filmler vardır, seyircisinin kafasını zekice hazırlanmış sürprizlerle ciddi anlamda karıştırır. Örnek olarak Olağan şüphelileri verebiliriz. Ama kimi filmler de seyircisinin zekasına ciddi anlamda hakaret eder. Belki bunu bilinçli bir şekilde yapmaz ama yine de eder! Örnek olarak bakınız; Beyin Avcıları! (ismi bile ironik duruyor.). Filmin açılış sekansına bakın, bunu çok net olarak anlayacaksınız. Sürprizi 'star'larını en baştan öldürerek yapan bir film bu; Christian Slater ve Val Kilmer'ın anlamsız 'görsel' ölümleri. Sonrası, iyi bir film olan Kimlik benzeri sahneler; herkesin ortak noktası, adanın gizemli tarihi, ne anlama geldiği bilinmeyen bir kelime. Senaryodaki yetersizlikler bizi finalde Çığlık benzeri bir sahneye götürüyor doğal olarak. Sonuçta filmi sonuna kadar ilgiyle izleyebilirsiniz ama bittiğinde geriye dönüp film üzerine biraz kafa yorduğunuzda klişeler ve bariz alıntılarla dolu kötü bir film izlemiş olduğunuzu anlayacaksınız. 'Katil içimizden biri ama kim?' türünde iyi bir film izlemek isterseniz yada hala izlemediyseniz John Carpenter'ın The Thing'ine bir bakın derim.