burcu--
17 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
üçlemenin en iyisi peter jackson ın zirveye ulaştığı film.oyunculuklar,kostümler,müzikler kısacası hersey mükemmele bir uyum içinde. Böyle bir üçlemenin finaline yakışır güzellikte bir film.
bu tarzda bu filmin üstene yok.süper bir üçleme.üçüde çok güzel.devam filmi olarakta en başta yüzüklerin efendisi var bence :)oyuncu kadrosu efektler herşey süper ötesi...
bu film 9,4 puan alırken,mesela pulp fictionun 8,8 yada starwarsın da 8,9 puan alması düşündürücü. tabiikide yüzüklerin efendisi çok çok çok iyi. fakat puanlamada bu kadar abartılması,körükörüne 10 puan vermelerden ve diğer efsaneleri izlememiş olmaktan kaynaklanıyor.. tabiki her insanın kendi görüşü,zefki vardır ama önce bir diğer efsaneleri de izleyin bakalım
Ne hikmetese bu film ve serilerini sevemedim gitti hiç çekmiyo beni senaryosu da baya bi saçma geliyo oyunculuğuna bişey dediğim yok ama film çok mantıksız geliyooo bana izleyecek olanlar yorumumu okuyupda etkilenmesinler lütfen.burda bir realite var binlerce insan beğenip puanlamışlar birka çıkıntı:D filmin değerini belirleyemez...
bana göre serinin en zayıf filmi.sadece oscarlara oynamak için yapılmış diyesim geliyor.bence birinci film daha çok hakediyordu oscarı.ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler,hüküm dağı sahnesi güzeldi.acaba lord of the rings serisini ridley scott çekseydi nasıl bir film çıkardı karşımıza? bu arada ben yüzüklerin efendisi serisini fantastik bir film değilde,çok sevdiğim bir alt tür olan "yol filmi" olarak izleyince daha çok keyif alıyorum.çünkü tüm karakterler yolculuk yapıyor ve hepsinin karakterlerinde müthiş değişimler yaşanıyor.bir şekilde herkes kendini buluyor,olgunlaşıyor.(bu tür filmlere en iyi örnek rain man)
Evet filmde bir sürü eksik var. Ama bir düşünelim, film 3,5 saat ve ben izlerken doğrusunu söylemek gerekirse terledim. Evet kitabı çok beğendim, film de güzel olmu, ama eğer ki filme bu eksik dediğimiz sahneler de konulmuş olsaydı film kaç saat sürerdi ve o zaman filmi izlemek bize bir zevk mi yoksa işkence mi olurdu?
Film bu arkadas... Daha izlemek nasip olmadı ama...1 ile 2 yi izledikten sonra bunun kotu olacagını dusunmek bile yanlıs....Yuzuklerin Degil erenman ın dedigi gibi TUM FİLMLERİN EFENDİSİ........
Film gelmiş geçmiş en iyi kitap uyarlamalarında biridir. İzlenilebilir, eğlencelidir ancak öykünün beyaz ırkın zafer kazandığı ırkçı bir alegori olduğunu bilerek izleyin. Siyahın esmerin kötüyle, beyazın iyiyle eş tutulduğu dünyamızda uyanık olmak lazım, yoksa insan oluşturulan bu atmosferde farkında olmadan hayata bir adım geriden başlayabilir.
http://www.sf-film.dk/sf/trailers/rotk/trailer/ROTK_trailer_large.mov download etme programın varsa bu linklerden indirebilirsin small olnda yeterli seviyede..