techtonic-329
22 Mart 2008 tarihinde eklendi
çoğu kişi tarafından serinin en göz ardı edilen film ama bence serinin en güzel filmi hele filmde bir mifher dibindeki savaş var ki görülmeye kesinlikle değer izleyin harika bir film...
bana gore en kotu fılmler içinde. bu fılm bana cok sacma geldı.şu anan kadar izlemeyıpte izlemeyı duşunen varsa hıc tavsıye etmem..boşuna zaman kaybı yapmayın...
Peter Jackson’ın tüm kırpmalarına rağmen sahip olduğu büyüyü yitirmeyen bir film.Serinin en karanlık bölümü.Özellikle Gandalf’ın Miğfer Dibi’ne iniş sahnesi harika.
Yani söylenecek bir sey yok kitabı okuyan okumayan herkes filmi çok beğendi, tek eksiği 3 film bile kitapları anlatmaya yetmedi 5 film olsa emin olun yine yetmeyecekti, arşive koyulacak film
kesinlikle sinema tarhini en iyi filmlerinden film kitaptan aktaralabileceği en iyi şekilde aktarılmış zelikle edoras ve miğfer dibi şehirlerini tasarımında sanat yönetimi müthiş gollum ve ağaçsakal aynı okuyucalrın kafalarındaki gibi filme yansıtılmış kendinizi orta dünyada hisediyorsunuz film son 45 dakikasındaki savaşa ise sadace ayakta alkışlanılır başka bir şey söylenemez
Serinin bu ikinci filminde kahramanlarımızın amansız mücadelesi hız kazanıyor. Bu bölümde Gollum karakterine dikkat edin. Onun oynanışı, canlandırılması çok başarılı. İnsanların yaptığı Miğfer dibi savunması akıllarda kalıyor. Dramatik ve kahramanca. Yürüyen ağaçların insanlara verdiği çevreci mesajları kaçırmayın. Bu müthiş üçlemenin en az birincisi kadar başarılı bu devam filmini kaçırmayın.
film hakkında pek fazla söylenecek bi şey yok tek kelimeyle mükemmel ancak tek hosnut kalmadığım yer filmde arwen karakterine sırf liv taylor oynadığı için gereğinden fazla yer vermişler kitabı okuyanlar beni daha iyi anlamıslardır
serinin hepsi mükemmel olduğu için ayrım yapamıyorum bir türlü.karar vermeye çalıştığım sıralarda ilk filmden o konuya giriş,kardeşliğin kurulması,moria,lorien ve daha pek çok şey bir anda aklımda beliriyor ve iki kule ye geçiyorum.bu sefer rohan,miğferdibi falan geliyo onu da geçiyorum hemen.e kralın dönüşü zaten efsane olmuş:)bu yüzden hepsini ayırmadan çok beğeniyorum.bazı üçlemeler veya devam filmlerinin böyle bir tanesi falan hiç beğenilmez genelde,ya da kolayca sıralama yapılabilir ama lotr için bu geçerli değil.izlemeyen varsa izlesiiiin.