odinhan
1.029 değerlendirmeler
5 Aralık 2007 tarihinde eklendi
’’Çok hafif spoiler içerir’’Film hakkındaki eleştirilerin çok ağır olduğu görüşündeyim.Genelde klasik bir Hollywood süpriz son filmi olduğu ve uzun tutulduğu görüşü ortaya konmuş.Halbuki film diğer süpriz son filmlerinden çok öte bir özelliğe sahip,sonu 4.dereceden bir şaşırtma özelliği taşıyor (1.potansiyel katil-2.süpriz katil-3.süprizin süprizi ve 4.akıldan geçmeyen kişi)Uzun olmasının sebebide senaryonun müthiş güzel ve hiçbir aksamaya izin vermeyecek kadar ayrıntılı işlenmesi.Sonuç olarak 10/9 bu filme vereceğim minumum puan olur.
Filmin imdb de neden o kadar puan aldığını şimdi daha iyi anladım.Kurgusu çok kötü bi film.Sonunda illa ki şaşırtalım demişler ama nasıl yapacaklarını bilememişler malesef...Hakettiği puan 5.4
herkese selam.bence film hoş.fakat ben şu bruce wills ile halle berry nin klüpte öpüşürken çalan şarkının adını bilen varmı diye soracağım yada en azından içinde geçen kelimelerin birkaçını bilen varmı.bu şarkıyı indirmek istiyoum ama sözlerini bile anlamıyorum. bilen varsa lütfen yazabilirmi...
Kusursuz yabancı Tek kelime ile kusursuz. 9/10 senaryo, yönetmen ve oyunculuk çok uyumlu olmuş. kurgu zaten bi harika. Olağan şüphelilerden beri sonunda bu kadar keyif aldığım bir film olmamıştı. yönetmenin filme kattı sürükleyiiliğe de bayıldım.
Film beklentimin aksine inanılmaz ağır bir tempoda geçiyor..Sadece Halle Berry üzerine kurulmuş bir film.Bruce Willis yardımcı oyuncu gibi..Nasıl kabul etmiş bu rolü hayret..Katili tahmin etmek hiç güç değil..İzleyin ve görün ama boş vaktiniz varsa!!
Açıkçası beklediğimden daha da iyiydi. Hatta çok üzerindeydi, senaryo olarak iyi yazılmış bir üründü. Testere serisi çıktığından beri senaryolar da onun yolundan ilerliyor şiddet sahneleri de yani nerede psikopat bir şey varsa artık filme yerleştiriliyor. Ve film kötü de olsa sırf o sahnenin hatırına 'Çok Güzeldi' denebiliyor. Kusursuz yabancı da senaryo bakımından testere yolunda gidenlerden, ama film izlendikten sonra da hakkını veriyor yani diğer bazı filmler gibi değil. Halle Berry’i çok beğendim, Oscarı aldığı zaman da hak etmişti zaten.
Beklediğim gibi değildi .10/6 Tartışılır ama Bruce Wills'e o rol olmamış Filmin anlatmak istediği birçok şey var vermek istediğin msjlar önemli. konusu çok iyi aslında hemde çok iyi . başroldeki isimler yanlış,çok iyi bir film harcanmış doğru film ama yanlış başrol oyuncuları diyorum.
Film güzel finalde süper tam istediğim gibi ama filmi izlemeyenler burayı okumasın bir kadının bu kadar kusursuz bir cinayeti işlemesi cok garibime gitti birde filmde ne kadar çok reklam kullanılmıs oyuncuların parasını ordan cıkaralım bari demişler :D
Garip bir filim olmus. Katil kim konulu cinayet romanı edasında ama onlar kadar da karmaşık deil. Bi de o illacın ve bruce amcanın filimde pek bir etkisi olmamış bence illaç herhangi zehir bruce amca yerine de patron edalı bir adam koyabilirlerdi .
çok iyi bi senaryo...oyunculuklar gayet iyi..eksik olan bişeyler var ama ne??..sanırrım dram yönünden biraz eksik kalmış ama benim favorilerimden...sonu gayet çarpıcı...10/9
bence bruce wılls gibi bir aktör biraz daha oynıyacağı filimlerde seçici olmalı ne olursa olsun.yani o olmasada olurmuş aslından bu filimde olmasada olurmuş.bu kadarodan daha başarılı ve daha iyi bir iş bekliyordum doğrusu ama umduğumu bulamadım.çok fazla bişey beklememenizi tavsiye ederim
Oyuncuların adı için izleyip fazla bir şey beklemediğim bir flmdi.. Bu yüzden beklentilerimi karşılayan bir film olduğunu söyleyebiliri. Özellikle finalini çok beğendim..