Gün Doğmadan Önce
    4,3
    Gün Doğmadan Önce hakkında görüşlerin ?

Haykoo
    Haykoo

19 Ağustos 2024 tarihinde eklendi
    Guzel bir ask filmi estetik görünümü olsun başrol uyumu olsun ara ara sıksa da izlenir film izleyince insanın viyanaya gidesi geliyor
    tersköşeli
    tersköşeli

14 Nisan 2024 tarihinde eklendi
    Edebiyatı, aşkı, felsefeyi, konuşmayı sevenler için çok tatlı bir film. Filmin asıl olayı diyalogları; kızın entelektüel bir donanımı olması ile sokakta karşılaştıkları durumları yorumlaması, jessinin de buna katılması çok güzel. Viyana.. bu nasıl sanat dolu bir şehir. İstedikleri her yerde ve zamanda rahatça bulunabiliyorlar. Aralarındaki umarsız tutku ise imrenilesi. İyi seyirler ben çok beğendim.
    Tolgakocak
    Tolgakocak

6 Ağustos 2023 tarihinde eklendi
    cok beğendim aralarındaki uyumlarını iyiydi bence özellikle kafedeki telefonla konusuyormuş gibi yaptıkları sahne cok tatlıydı her sahnesi ayrı güzeldi hic sıkılmadım hatta ne zaman bittiği anlamadım diyebilirim tabi diyologtan ibaret olmasına rağmen sevdim 10/8
    Mahmut Eyüp
    Mahmut Eyüp

19 Temmuz 2023 tarihinde eklendi
    Romantik filmler izlemeyi çok seven birisi olarak nedense içine girmekte zorlandığım bir film oldu. Öncelikle başrol çiftimiz filmde kaç yaşını canlandırıyordu hatırlamıyorum ancak bana verdikleri his 18'li yaşlarda olan iki gençti. Doğal olarak biraz daha yetişkin gözü ile izlediğinizde size "liseli aşk" hissiyatını veren bir film oluyor. İzlediğiniz çağa göre aşırı değişkenlik gösterecek bir film olduğu kanaatindeyim. Bu filmi yirmi yaşından önce izlerseniz muhtemelen en sevdiğiniz filmler kategorisine alabilirsiniz anca yirmi beş yaş üzeri için iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum.

Filmin ütopik bir tarafı var, evet ve bu romantik filmlerde zaten sıklıkla karşılaşılan bir durum ancak bir gömlek daha bulutlar üstünde kalan bir film olmuş. Başrol erkeğin şımarık tavırları ve başrol kızın biraz donuk kaçan oyunculuğu ile çok iyi bir çift hissiyatı da alamıyorsunuz. Zaten devam filminde de bence buna iyi değinilerek çok da uyumlu olmayan bir ikili görüyoruz. Ben serinin üç filmini de izledim, bu da beğenmemiş olmadığım anlamına geliyor, en azından bir gün içerisinde üç filmi de izleyebilecek kadar sürükleyebildi beni ancak önerir miyim, sanmam.

Fazlasıyla diyalog olması da bir diğer rahatsız edici taraf, evet diyaloglar ilgi çekerse sorun olmayacaktır ancak genç aşıkların sohbetleri pek de ilgi çeken tarzda diyemem.
    Hasan AD
    Hasan AD

4 Şubat 2023 tarihinde eklendi
    Boşa harcayacak 1 saat 40 dakikanız varsa bile izlemeyin. Böyle saçma bir film. Bu filme harika diyenler film nedir bilmiyorlardır ya da hayatlarında hep böyle boktan filmler izlemişlerdir.
    Şiyar Boğa
    Şiyar Boğa

31 Ekim 2022 tarihinde eklendi
    Filmi genel olarak çok beğendim. Sahneler, diyaloglar, atmosfer o kadar ince detaylarla kurgulanmış ki adeta Viyana sokaklarını hissediyorsunuz. İki kişinin birbirini tamamlaması, keşfetmesi..vs diyebiliriz..
    TEK T
    TEK T

14 Temmuz 2021 tarihinde eklendi
    Tesadüfen bir karşılaşmanın sonrasında uzun uzun diyaloglar, romantize edilmiş sahneler ve mükemmel çekim açılarıyla bir başyapıt diyebiliriz. Bir o kadar da güzel dramatik finaliyle izleyenleri ekranlara büyüleyen bir şaheser. 10/10
    Ozan Misir
    Ozan Misir

6 Ocak 2020 tarihinde eklendi
    sndonzOnzinjjikfiskdoems9kxoskeozkoakd9zmdosme0zzmeoeiKdaofomdosmdksmzosmeosmsoseozksosms cok guzelll
    Kardan Beyazlik
    Kardan Beyazlik

5 Nisan 2019 tarihinde eklendi
    Karakterler rolünü çok iyi oynamış. Oyunculuktan değil o duyguları yaşayan yaşlarda olmalarındandır.
    İki gencin birbirlerine karşı olan duyguları çok güzel yansıtmış.Gençlik enerjisi; maceracı, duygu merkezli, sonrasını düşünmeyen, içine doğduğu gibi..Sınırsız, kuralsız, içine estiği gibi bir hayatın ancak bir rüya olabileceği ve bunun hayatta karşılığı olamayacağını göstermeye çalıştı.Gün doğmadan filmin gece yaşanması bu gerçeği doğruluyor.Aynen 1001 gece masalları gibi gün doğumuna kadar kısa ve geçiçi olduğudur.Zaten devamı niteliğinde olan "Geceyarısından Önce" olan filminde bu gerçeği daha iyi anlatıyor.Kızın sözleştikleri saatte gelmediğini erkeğin geldiğini. Kızın erkeğe içten hesaplı yaklaşımları, erkeğin daha samimi duyguları gibi gibi işte.İçimize estiği bir hayatı yaşamak.Yok öyle bir hayat.O ancak cennette.Bu duygularla bir hayat ne kadar doğru bir hayat olabilir.Evet belki bir arzu olabilir.Ama karşılığı maalesef bu dünya değil. Zaten yönetmen onu anlatıyor.Gezdiği durduğu birlikte olduğu yerleri sonra sabah gösteriyor. Alın işte gerçek hayat bu işte. Sabah işe giden, kuralların olduğu, faturaların gününde yatırılması gereken bir hayat. Yoksa kuralsız davrandığın takdirde hayat faturayı sana kesiyor. Bedeli ağır oluyor. İnsan sadece soyuttan ibaret bir varlık değil aynı zaman somut gerçeklerle iç içe olan bir varlıktır.Yani demek istediğim şu ki ; Sınırsız, kuralsız özgürlük, arabada hız limitini sonuna kadar basmaya benzer. Sen arabada bu hızı ancak test sürüşünde deneyebilirsin.Yani uygun koşullarda.Trafikte asla bu aracı bu hızda kullanamazsın.

Hayat; Trafikte araç sürmeye benzer. Trafikte; kurallar ne ise gerçek hayatımızda da odur.
    DthepYEK
    DthepYEK

22 Eylül 2016 tarihinde eklendi
    Ben bu filmi yorum yapmadan göndermem, gönderemem. Çok tatlı, içten, samimi, candan, sevimli, şirin mi şirin, aynı zamanda oturaklı ve ciddi bir film. Aşık oldum galiba. Kıza değil, filme aşık oldum. Filmin o duruşuna ve felsefesine bayıldım. Sıradan insanların, sıradan bir şekilde başlayan ve sıradan bir şekilde geçirdikleri herhangi bir gece ancak bu kadar eğlenceli, anlamlı ve duygu yüklü olabilirdi. Film sorgulama, düşündürme ve mantık yorma bakımından her türlü size bir şeyler sunuyor. Filmi izlerken boş boş, trene bakar gibi izlemek imkansız. Her saniyesinde onlarla birlikte sizde hayaller kuruyor, sizde düşünüyor, sizde kafa yoruyorsunuz. Film 1 saat 40 dakikalık bir mola gibiydi. Hayatınızla ilgili farklılıklara ve monotonluklara bir bakış açısı, aşkı ve sevgiyi yorumlama açısından bir düşünce tarzı sunuyor. Bazen felsefik yönlere kaçıyor bazen çok sıradanlaşıyor ama hiç yoldan saptırmıyor. Durup birbirlerine baktıklarında şimdi ne düşünüyor, acaba şimdi nasıl farklı bir konuya girecekler diye merakla izledim.

Ben çok fazla romantik ve aşk konulu filmleri sevmeyen biri olarak bu filme bayıldım. Herkese tavsiye ederim. Kendi izlediğim filmlerden hazırladığım Top 250 listemde 93. sırayı verdim gitti bu filme. İyi seyirler... (Criticker Puanım: 78/100 , IMDb: 8/10)
    Alp T.
    Alp T.

2 Eylül 2016 tarihinde eklendi
    Before Sunrise, Richard Linklater'ın yönettiği ve o zamanın genç oyuncuları Ethan Hawke ile Julie Delpy'nin başrolünde olduğu 1995 yapımı film. Hawke ve Delpy'nin karakterleri Jesse ve Celine, Viyana'ya giden bir trende tanışır ve sohbet ederler. Daha sonra Jesse, Celine'e Viyana'da birlikte inmesini ve bütün gün boyunca sohbet ederek dolaşmalarını ister. Böylece Jesse ve Celine, sabaha kadar Viyana'yı dolaşıp birbirlerini tanırlar. Ortaya da bir aşk doğar.

Before Sunrise'ın konusunu okuduktan ve posterini gördükten sonra bu filmi klişe olan bir festival filmi gibi görmemek çok zor. Ama ben bu filme bir şans verdim ve bilin ne oldu? Before Sunrise, gelmiş geçmiş en gerçekçi ve başarılı romantik filmlerden birisi.

Çünkü bu filmin dramatik veya komedi için yapılmış bir arka hikayesi, klişe elementleri, yasaklar... Kısacası bir romantik filmde kullanılan klişelerden hiçbiri bu filmde yok. Before Sunrise'ın vizyona girmesinden tam 21 yıl geçti ve hala vizyona böyle bir filmin girmemesini görmek oldukça şaşırtıcı. Çünkü Before Sunrise, eşsiz bir film.

Çünkü bu filmde sadece konuşma var. Hiçbir flashback, karakterlerin geldiği üzücü veya komik durumlardan hiçbiri yok. Bu film sadece ana odaklanıyor ve belki de ilk defa, böyle bir romantizmin gerçek hayatta da olabileceğini gösteriyor. Bu filmi izledikten sonra Hawke ile Delpy arasındaki kimyayı görüp onların aşkına inanmamak imkansız neredeyse.

Linklater, bu konuda adeta mükemmel bir iş çıkarmış. Uzun süreli tek çekim olan sahneler, doğaçlama olduğunu hissettiren konuşmalar, karakterleri çok iyi tanıtması... Linklater, bu filmin hem senaristi hem de yönetmeni olarak gerçekten iyi bir iş çıkartmış.

Karakterleri tanımak demişken... Bu filmde 20'li yaşlarında olan iki gencin aşkını görüyorsunuz, en saf haliyle. Yani hiçbir konuya sulanmak yok, kötü çocuk olan erkek karakter ya da sinir bozucu olan kız yok. Bu film, aşkın gerçek hayatta böylesine tutkulu olabileceğinin kanıtı adeta, gerçekten iyi hazırlanmış.

Before Sunrise, izlediğim en iyi romantik filmlerden birisi. Bırakmak istemeyeceğiniz eşsiz bir tadı var. Eğer hala izlemediyseniz kesinlikle kaçırmayın, pişman olabilirsiniz.

FİLMİN İYİ YANLARI:

+ Hawke ve Delpy.

+ Senaryo ve karakterlerin betimlenişi.

+ Oldukça doğal ve gerçekçi hissettirmesi.

FİLMİN KÖTÜ YANLARI:

- Bazı sahnelerinin tekrara sarması.

TOPLAM PUAN: 8.5/10
    Ahmet B.
    Ahmet B.

10 Kasım 2015 tarihinde eklendi
    Serinin en iyisi, kesinlikle izlenmeli. Diyaloglar şahsen sıkıcı değil. Hatta çoğu sahnede insan kendisini buluyor diyebilirim.
    Ediz Deniz Z.
    Ediz Deniz Z.

19 Haziran 2015 tarihinde eklendi
    Gerçekten duygu yüklü, insanın ruhuna dokunan ve içini ısıtan bir film. Basit ama hepimiz duymak istemediği sıradan hataları seyirciye aktarmaları etkili olmuş. Birbirlerini sevmeleri, güvenmeleri ve dürüst olmaları bir ilişki de bu öğelerin ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor ki zaten filmi de çekici kılan şeylerden bir tanesi de bu.
    jamesbond-2
    jamesbond-2

11 Mart 2013 tarihinde eklendi
    Güzeldi özellikle finaliyle ama çok diyalog var ve yer yer akıcı olmaktan uzaklaşıyor fakat izlemeye değer
    JeanClaudeVanDamme
    JeanClaudeVanDamme

2 Eylül 2012 tarihinde eklendi
    Başından sonuna kadar bir an olsun susmayan iki karakter var ve evet film bu haliyle fazla geveze.Diyalogların büyük bir kısmı doğaçlama tahminimce ama bu kadar beğenenlerin yere göğe koyamadığı bu diyaloglar iki genç insanın hayat ve ilişkiler üzerine sıradan genel-geçer tespitlerinden fazlası değil.Bu tarz bir yapıma göre de süresi fazla uzun ve hem bir süreden sonra kendini tekrar etmesi,hem de bir an bile susmaması sıkıcı olmaya başlıyor.Özellikle altyazılı izlemek baş döndürücü olabilir bir andan sonra.