hookers
2 Kasım 2003 tarihinde eklendi
HAYATIMDA İZLEDİÐİM EN SIRADIŞI FİLMLERDEN BİRİ NATURAL BORN KILLERS.OLIVER STONE NEREDEYSE SİNEMADAKİ TÜM ANLATIM TEKNİKLERİNİ,ÇEKİMLERİ,RENK FİLTRELERİNİ,... KULLANMIŞ.HIZLI KURGU,AKSİYON,HAYAL VE GERÇEÐİN KARIŞIP BİRBİRİNE GİRMESİ,FLASHBACK`LER VE MÜZİKLER İNSANA NEFES ALDIRMIYOR VE İNSANI ZORLUYOR.SIRADIŞILIK,VAHŞET VE RADİKALLİK AÇISINDAN OTOMATİK PORTAKAL İLE KIYASLANAN BU FİLMİN YANINDA BENCE OTOMATİK PORTAKAL SUSAM SOKAÐI KADAR MASUM KALIYOR.MEDYANIN GÜCÜ,TÜKETİM KÜLTÜRÜ,AMERİKAN AİLE YAPISI VE TOPLUMSAL ÇÖKÜNTÜ ÜZERİNE ÖNEMLİ BİR FİLM.ÖZELLİKLE FİNAL SAHNESİNE VE BETA KAMERANIN ROLÜNE DİKKAT EDİN...
sanırım tarantinonun aşka eğilen senaryosu stone tarafından daha çok medya ve toplum eleştirisine yöneltilmiş.ama her şeyiyle film tarantinodan çok büyük izler taşıyor.özellikle ilk sahneden filmin ortasına düşmeniz , şiddetle güldürmek ve abartılı karakterler(hapishane müdürü) gibi örnekler olabilir.özellikle yönetmenin kullandığı rüyalar, imgeler, farklı çekim metodları ve farklı renkler filmi gayet güzelleştirse de bazen suyu kaçmış havası da vermiyor değil.ama ne olursa olsun öyküsel anlamda özünde çok farklı bir hikaye.kesainlikle seyredilmeli mümkünse dvd alınıp çıkartılmış sahnelerle birlikte seyredilmeli......
çok harika bir medya oplum eleştirisi ben çok beğendim bu filmi bir başyapıt adeta bu filmin her karesi adeta bir gönderme ama bişey daha ekleyeyim bazı arkadaşlar senaryonun tarantinoya ait olduğundan ve sırf bu nedenle bile güzel bi film olduğundan bahsetmiş ama film vizyona girip çok tartışılmaya başlanınca tarantino olaydan sıyrılıp bu senaryo benim değil ben bunları anlatmak istemedim deyip kaçmış ben de bunu tarantino gibi bi ustaya yakıştıramadım yorumu sizden artık...
Tarantinonun sağlam senaryolarından biri ama stone nun eleştiri diliyle hoş olmamış tarantino hayranlarını bence hayal kırıklığına uğratan bir film beni etti...
filmin bi kaç sahnesi bana okulda,sinema hocam tarafından izletildi,ve ondan itibaren filmden oldukça etkilenip filmi buldum ve izledim.filmin kurgusu gerçekten inanılmaz derecede kaliteli olmuş ve bence dünya sinema tarihinde kurgusu en zor yapılan bi filmdir bu,çükü araya sıkıştıralan onlarca ufak görüntü var(çizgi film sahneleri vs) ve o sahneler filme müthiş bi hava katmış,bizim dersle ilgili olan konumuzsa hapishanedeki bi sahneydi,o sahneyle Eisensteinin Potemkin Zırhlısının odessa merdivenleri sahnesi birbirine çok benziyor.zaten hocamın dediği gibi de oliver stone ordan esinlenmiş.filmin mükemmel kurgusu dışında filmde mükemmel olan başka şeyler vardı özellikle juliette lewis ve partnerinin oyunculuğu müthişti,zaten müzikler sert seçilmiş ve filmdeki şiddet temasıyla son derece uyumlu,senaryoysa gerçekten çok iyi hazırlanmış şiddetle ilgili filmlerin altından her zaman tarantino çıkıo ya.bazı kişiler filmin temasını ve kurgusunu anlayamadıklarından dolayı filme kötü demişler,kötü diyenler bence filmin karışık bi kurguya sahip olmasından ve marjinal konuları işlemesinden dolayı kötü demişlerdir,yoksa bana göre bu film sinema tarihinde en iyi kurguya sahip filmlerden biri. 10/9
Film bir harika:))hiç alışık olmadığımız sahne çekimleri,orjinal görüntüler farklı bir konu ile güzel bir tarantino yapımcılığı izlenmesi şiddetle tavsiye edelir:)gerçekten tarantino dan izler taşıyo:))Filmin tek eksisi ise fazla miktarda cinsel sahneler:)
insanları bu kadar eleştirirken kullanılabilecek en zor dili yani simgeleri kullanıp da bu işi başarabildiği her izlediğimde farklı tatlar alıyorum ben bu filmden.o kadar doğru noktalara eğilmiş ki kıskanıyorum.bu filmi ben çekmeliydim.
juliette lewis i 28 kasımda turkıyede gormek benı gercekten heyecanlandırıyo harika bi film kesınlıle izlenilmesi gerek gercekten kurug muhtesem tebrikler!:..
uğur tazegül..............................film hakkındaki yorumumKatil Doğanlar (İngilizce özgün adı:Natural Born Killers) 1994 yapımı, Oliver Stone tarafından yönetilmiş ve başrollerinde Juliette Lewis ve Woody Harrelsonın oynadığı bir filmdir. Rodney Dangerfield, Robert Downey Jr., Tom Sizemore ve Tommy Lee Jones yardımcı karakterleri canlandırmışlardır. Film iki katilin hikâyesini anlatmaktadır.Mallory (Juliette Lewis) kendisine cinsel tacizde bulunmuş babası (Rodney Dangerfield), annesi ve hiç geçinmediği küçük kardeşi Kevin ile yaşamaktadır. Bir gün Mickey Knox (Woody Harrelson) isimli bir adam onların evlerine et getirirken, Mallory ile karşılaşır ve ona karşı kendisinde bir şeyler hisseder. Ki aynı gün ikili Mallorynin babasının arabasını çalıp giderler. Bu sebepten Mickey hapse girer fakat oradan kaçar. Kaçınca hemen Mallorynin yanına gelir. İkili bir anda kendilerini kaybeder, Mallory babasını ve annesini öldürür fakat kardeşini sağ bırakır. Babasını ve annesini öldüren Mallory kendisinde bir rahatlık hisseder, sanki öldürmek ona kendisini daha iyi hissettirmeyi başarmıştır. Ve sevgilisi Mickeyye de öyle. Fena halde aşık olan ikili daha sonra ardı arası kesilmeyen cinayetlere başlar. 666 nolu otoparkta öylesine hiç bir öldürme sebepleri olmadan, yolda geçeni ve kendilerini küçücük bir haksızlık yapanları bile öldürülürler. Ancak öldürdüklerin insanların arasında mutlaka bir kişiyi serbest bırakırlar ki, Mickey ile Mallory hikâyesini tüm dünyaya anlatsın.Jack Scagnetti (Tom Sizemore) isimli detektif ikilinin kimi nasıl öldürdüğüne dair şeyler öğrenirler. Jack kendisinin annesi de bir seri katil tarafından öldürüldüğünden dolayı nefret eder. Bu sırada ikili evlenmiş ve Mickey-Mallory Knox katil çiftleri olmuştur. Medyada özellikle de Wayne Gale (Robert Downey Jr.)in programında tanınınca bazı insanlar bu iki katilin hayranı olmuşlardır. İnsanlar şöyle diyorlardı 'Eğer bir katil olursam Mickey ve Mallory Knox gibi olmak istiyorum.'. Galein ise en büyük amacı bu ikiliyle röpörtaj yapmaktadır.Bir gün Mickey ve Mallory Knox çifti bir kızılderilinin yanında kalırlar, ancak Mickey rüyasında gördüğü bir şeyden dolayı uyanarak yanlışlıkla aynı kızılderili adamı torununun gözleri önünde vurur. Adam öldükten sonra yanına beslediği yılanlardan biri her ikisini de ısırır. Bir eczaneye giren ve burada bir adamı da öldüren ikili ilk defa kendilerini ele verirler ve polisler tarafından yakalanırlar. Şimdi iki aşık ilk defa bir birilerinden ayrılacaklardır.Film sevişme sahnesi, aşırı cinsellik ve bağlantılı sahneler, küfürler, aşırı şiddet/korku/kan içerdiğinden dolayı 16 yaş ve üzerine uygun görülmektedir. Film, ABDde 'R' ile işaretlenmişdir.Film gösterime girdiği ilk hafta sonunda, 11.166.687 $ gibi bir para getirmişdi (1.510 sinemada). 2007 Ocak itibarıyla, toplam olarak 50.282.766 $ kadar bir gişe başarısı elde etmiştir
'natural born killers' kanlı ve de bir o kadar, sadistçe bir zevk ihtiva eden önemli kült yapımlardan biridir. şiddet bu filmde karanlık olduğu kadar kanlı bir atmosfer yaratmıştır. öldürmeyi şiirselleştirmiş ve de özenilesi bir erdem edasıyla izleyiciye sunmuştur. 'mickey' ve 'mallory' karakterleri izleyiciye tutkulu bir kan banyosu yaptırırken, şiddete susamış toplumun ve bu ikilinin kana susamışlığını yücelten kokuşmuş basının kahramanları olmuşlardır. film bu açıdan da vahşi tüketim toplumunun ve de o toplunun yabanileşmesinin ve hayvanileşmesinin perdeye yansımış bir eleştirisi niteliğinde de görüle bilir.
insanın beyninin içine akıyor sanki.içini okuyor. bastırılmış şiddet arzusunun dışa vuruyor...çok fazla severim ben bu filmi... mallory’nin anne ve babasını öldürdükten sonra kaçarlarken odasından çıkan erkek kardeşinin tek gözünün alexvari bir makyajla bezeli olması a clockwork orange’a yapılan bir göndermedir, tıpkı mickey’nin barda otururken süt içmesi gibi... bu filmi tarantino çekseydi ve devam filmi düşünülseydi, doğuştan katil olma potansiyeline pekala da sahip olan erkek kardeşin maceralarını izleyebilirdik belki de. bunu da tarantino’nun 'kill bill’in seneler sonra devam filmini çekmek istersem baş kahramanım vernita green’in büyümüş olan kızı samantha olur' söylemine dayandırabiliriz. bir sahnede, psikiyatristin ağzından dökülen şu sözler ise aslında filmde tüm olup biteni çok güzel açıklar: - mickey ve mallory doğruyla yanlış arasındaki farkı biliyor. sadece umurlarında değil... saniye saniye şiddet: saniye saniye siddet; 0.04.31 - mickey magandanin karnini deser 0.04.50 - mickey bicakla ahci oldurur 0.05.05 - kenardaki basina satiri yer 0.05.15 - mallory serserinin boynunu kirar 0.05.56 - mickey garsonu vurur 0.17.20 - mahkum korumasi vurulur 0.18.18 - mallory’nin babasi balik tankinda bogulur 0.19.24 - mallory’nin annesi diri diri yanar 0.25.16 - mickey polis vurur 0.24.48 - mallory yarisan bisikletciyi oldurur 0.29.10 - televizyonda; general vurulur 0.29.30 - televizyonda; olduresiye dovulmus adam 0.29.56 - televizyonda; polisler (testereye dikkat) 0.30.15 - televizyonda; testere kazasi 0.32.37 - arka planda; kenarda yuruyen adam vurulur 0.35.24 - mallory benzinci gorevlisini temizler 0.35.25 - mickey kacirdigi kurbani tecavuz edip bicaklar 0.45.22 - şaman kazaya kurban gider 0.50.04 - scagnetti or.spuyu bogar 0.52.24 - soygunda sekiz adam olur 0.54.12 - mickey yine polis vurur 1.00.20 - scagnetti’nin annesi vurulur 1.09.25 - mickey yoga hocasinin boynunu kirar 1.16.56 - mickey’nin babasi kendini vurur 1.27.28 - gardiyan vurulur 1.28.47 - bir tane daha 1.28.55 - bir gardiyan ve iki televizyoncu olur 1.29.00 - bir gardiyan daha 1.30.34 - gardiyanlarin olme yasi ortalamasi artik cok dusmustur 1.30.48 - sira bir mahkumda 1.34.45 - uc gardiyan 1.35.37 - mickey ve mallory’nin scagnetti’ye elveda opucugu 1.37.34 - kizgin tava cinayeti 1.37.53 - gardiyan kizartmasi 1.37.55 - berber koltugunda son trasini olan gardiyan 1.38.32 - molotof kokteyline rastlayan gardiyan 1.38.47 - iki gardiyan daha 1.39.28 - hapishane gardiyanligi saglik icin zararli olabiliyor 1.40.34 - wayne bir gardiyan oldurur 1.41.22 - st peter’den de bir gardiyan 1.46.59 - tommy lee jones cete tarafindan yollanir 1.52.29 - ve wayne veda ama bütün bu gözüken şiddete rağmen izlediğim en kırmızı aşk filmidir.. şöyleki:'şeytanı öldüren tek şey sevgidir.buyüzden kurtulşmun melory olduğunu biliyorum o bana sevmeyi öğretiyor evet bu aynen cennet bahçesinde olmak gibi'
bugun izleme firsati bulabildim ve çok etkilendim harikaa bi filmdi.. aksiyon kelimesi az bile.. öle bi kurgulanmis ki, 2 saatlik aslinda ama 2 saatten uzunmus gibi hissediosunuz.. buna ragmen hic de bikmiosunuz.. toplu cinayetler islendii halde o cinayetler ya da cinayet düsüncesi cok kötü, ahlaksizmis gibi gelmio.. yoksa ben delirio muyum? :)) çok güzeldi yaa izlemeye hakkaten deicek bi yapit.. eee yönetmenin ismi yetio zaten..