Engin Yüksel
1.469 değerlendirmeler
11 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
uzun ve bol diyalog içermesi bazen sıksa da verdiği mesajlar ve konusu itibariyle iyi bir film. Savaşa susamış katı militarist kurallara bağımlı General Patton'un hayatının anlatıldığı biyografik-film. 7/10
İyi bir biyografik savaş filmi. Filmin asıl amacı General Patton hakkında bilgi vermek, bu açıdan bakarsak oldukça başarılı diyebiliriz. Döneminin yani tam 46 yıl öncesinin imkanlarıyla çekildiği için savaş sahneleri günümüzün üst düzey teknolojileri ile çekilmiş savaş sahnelerini aratmıyor. Tek handikapı süresinin biraz uzun olması ama e artık o kadar da olsun canım sonuçta söz konusu Patton yani :) Filme ayrılan 12 milyon doların 6 milyon doları, tanklar, tüfekler gibi askeri araçlar için harcanmış. Hiçbir masraftan kaçınılmamış. Aldığı 7 Oscar ödülünü sonuna kadar hak ediyor.