Serpico
    4,3
    Serpico hakkında görüşlerin ?

1Filmci
    1Filmci

9 Şubat 2021 tarihinde eklendi
    Al Pacino'ya Godfateher'a giden yolu açan film. Harika bir oyunculuk söz konusu. Yozlanmış bir düzene karşı koymaya çalışan yalnız bir adam Paco yani Frakn Serpico. Kimsenin sizi takdir etmesini yada beğenmesini değil kendi vicdanınıza hesap verin sadece yeterli.
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

28 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Al Pacino'nun neden gelmiş geçmiş en iyi aktörlerden biri olduğunu tek başına gösteren bir film. Gerçek olaylardan uyarlanması ve her ülkede bir şekilde yaşanan yozlaşmalara değinmesi filmi ilgi çekici kılıyor. Ortalarda biraz tempo düşse de sonra tekrar toparlıyor. 70'li yılların klasiklerinden.
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

5 Ocak 2017 tarihinde eklendi
    Dürüstlüğün Gerçek Hikayesi

Kariyerinin ilk yıllarında, müthiş filmlerde oynamayı başarmış bir adam, Al Pacino. Çağın büyük karizması, büyük usta Sidney Lumet'in polisiye filmi önüne geldiğinde tereddütsüz kabul etmiş. Ve gerçek anlamda da kariyerinin en iyi performanslarından birisini ortaya koymuş.

Evet, her iki New York Suç Teşkilatı filminde rol alan (The Godfather, Serpico) Al Pacino, bizim istediğimiz çizgiden fazla uzaklara gitmiyor. Bu sefer iyi polis, dürüst polis, sadece dedektif olmak için çabalayan bir polis.. Önünde Corleone ailesindeki imkanlar kalmamış. (Neden açtıysam bu konuyu) Aykırı, hippi, gay olmakla suçlanan, öğrenirken öğreten bir polis. Bütün silah arkadaşları rüşvet peşinde milletin kasasını yalarken, onun yaptığı tek şey önüne gelen yeşilleri elinin tersiyle itmek.

"Al Pacino Karizması" 'na bir örnek.
    Sidney Lumet, Amerika'nın kirli donlarını kendi sinemasının her tarafına asmakta usta birisi. Onun filmlerini izlerken elbet ciddi göndermeler göreceğimizi bilerek izliyoruz. Adalet sistemine, suç sistemine, sokaklara, rüşvet yiyen polislere, kokuşmuş medya sistemine, aile düzenine büyük bombalamalar yapabilen bir yönetmen(di). Toprağı bol olsun. Hala bir filmini bile görmedim diyen varsa, kafadan bu filmle başlayabilir.

Dedektif olabilmek için her yolu deniyor.
    Polisiye filmlerinin hepsi birbirine benzer aslında, asıl mesele benzerlikleri nasıl saklayacağınızdır. Bir kitaptan uyarlama olan, gerçek bir hayat öyküsünden yola çıkılarak yapılan bu harika filmi kaçırmayın, asla da yılına aldanıp izlememezlik yapmayın. Biliyorum ben, 90'ların filmlerine bile eski film yaftası vuranları. Serpico'nun köpeğine, şapkalarına, sakalına, evine hayran kalacaksınız. Al Pacino'ya büyük saygılar, resmi bir oyunculuk senfonisi var filmde.

Uzun oldu, kısaca kaçırmayın. Ve asla da Training Day, LA Confidental gibi diğer başyapıtlarla da kıyaslamayın. Akıllı sinemasever, akıllıca farkları anlayacaktır. 10 ÜZERİNDEN 8.7
    ongun
    ongun

27 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
    al pacinonun oyunculuğu süper.film genel olarak iyi olsa da zaman zaman sıktığı sahneler oluyor yani ağır bi işlenişi var.konusu ve verdiği mesaj gercekten güzel tavsiye ederim
    sahan33
    sahan33

23 Eylül 2010 tarihinde eklendi
    İnanılmaz bir film.Al Pacino oyunculuk dersi veriyor.Filmi keyifle izledim.Gerçek bir hikayeden uyarlanmış çoğu film gibi bu filmde süperdi.Atmosfer,oyunculuklar,senaryo herşey mükemmel...Al Pacinonun en iyi 5 filminden biri bence...10/8.5
    palutci
    palutci

26 Haziran 2010 tarihinde eklendi
    buyuk bir hevesle polis olmus ama kendisinin bile inanamayacagi kadar pisligin icunde oldugunu gorur.butun bunlara ragmen durust olarak ayakta kalmaya calisan ve ayni zamanda adeletsizlige boyun egmeyen bir polisin hikayesi.
    ferdo33
    ferdo33

1 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    1973 e göre bence fena film olmamış ama pacino kurtarıyor zaten ama aksiyon hemen hemen 0 hatta hiç yok,diyalog sahneli filmleri seviyorsanız izleyin ama film bazen çok ama çok sıkıyor.
    filaan
    filaan

5 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
    harika bir film.
    o yılların atmosferinin içine her geçen dakika biraz daha fazla sokuyor izleyeni.filmin bazı kilit sahneleri var ki oralarda herşey özetleniyor gibi.
    kalpsiz
    kalpsiz

2 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
    Yozlaşmak, adaletsizlik, kokuşmuşluk... Ve bunların arasında erdemlerini korumaya çalışan bir polis Frank Serpico.. Al Pacinonun filmde kendisi ile mükemmel bir şekilde kendisini bütünleştirdiği bir rol. Herkesin izlemesi gereken değerli bir film.
    kuzularynsessizli-i
    kuzularynsessizli-i

10 Şubat 2009 tarihinde eklendi
    Temiz polisin kirli polislerle amansız mücadelesi...Al Pacino karizması ve oyunculuğuyla mükemmel bir filme imza atmış... Başlangıç sahnesinde meraklanmaya başlıyorsunuz filmin sonuna kadar devam ediyor bu durum...
    stenzas
    stenzas

23 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
    bu filmde olay al pacino değil polisliğin kontrolsüz bir güç olduğunda vereceği zararı hem değerli polislerin seyretmesi lazım hemde herkesin seyretmesi gereken bir film . 10/10
    ruyaozden
    ruyaozden

19 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
    al pacinonun oyunculuğunu konuşturduğu son ana kadar akıcılığını kaybetmeyen ve şimdilerin deyimiyle sosyal mesajın alasını veren,müthiş bir film.
    t-26
    t-26

13 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
    10 numara bir film,al pacinoya bir kez daha hayran kaldım.bu tarz filmler artık maalesef yok.iki görsel efek koy,iki aksiyonlu sahne koy oldu bitti,konuymuş,içerikmiş,oyunculukmuş,verdiği mesajmış vs önemli değil bu yüzden böyle kaliteli filmleri alıp arşive koymak lazım,türünün son örneklerinden biri çünkü
    telli98
    telli98

10 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
    cantona kardeş
    al pacino filmleri sıralamasında
    dog day afternoon a haksızlık yapmıyormsun?
    kadın kokusu hakeza
    tekrar gözden geçirirsen daha iyi olur
    Esteban-2
    Esteban-2

9 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
    Film 1973 yapımı gel gör ki anlatılan olayların benzeri ülkemizde canlı bir şekilde yaşanıyor.**Konusuyla oyunculuklarıyla şahane klasiklerdendir.Al Pacino hayranları için o hippi kıyafetiyle Alpiyi izlemek ayrıca keyif verecektir.