Gazeteciliğin sembol filmlerinden biridir. Büyük bir kısmı evraklar ile dolmuş taşmış masaların, tıkır tıkır işleyen daktiloların, koşturmaca içindeki gazetecilerin cirit attığı Washington Post'un açık ofisinde geçer. 70'lerin ünlü politik gerilim filmlerinden biridir. Redford ve Hoffman'ın ve aynı zamanda Pakula'nın da imza filmlerinin başında gelir. Watergate Skandalı'nı değil de skandalın açığa çıkartılması sürecini ele alır daha çok. Finalde ne olacağını bilip yine de geren, heyecanlandıran, sürükleyiciliğini kaybetmeyen bir yapımdır.
Redford ve Hoffman ın kalburüstü performanslarıyla etkileyiciliğini bir kat daha artıran bir klasik.Ayrıca sıkıcıda değildir, fazlasıyla sürükleyici ve sıkmayan bir kurgusu vardır öyle ki sonunun nasıl geldiğini anlamaz ve etkilenmiş bir şekilde filmi sonlandırırsınız.En başarılı politik-gerilim filmlerinden birisi.8/10