gerçekten sinema severleri anlamıyorum nasıl olurda bu filme kötü derler . Bence bir aksiyon filminde aranacak herşey var filmde. Filmde mantık hatası arıyo bazı arkadaşlar soruyorum size filmlerde mantık hatası ararsak kaçtane mantıklı film izleyebiliriz.
arkadaşlara katılıyorum bazı mantık hataları falan var.konuda çok değişik değil,bu filmi izleyip izlememek konusundaki seçim size kalmış.belki çok boş vaktiniz var ve bir van damme hayranıysanız olabilir.
filmi daha önce iki defa izlemiştim dün bir kere daha dikkatle izledim.filmde bir mantık hatası daha var.kopya insan fanusundan yani oluşturulduğu yerden çıkar çıkmaz.daha kasları bile gelişmeden ve antrenman yapmadan tvde gördüğü sportif hareketleri yapmaya başladı.onun kasları erimiş vaziyette olmalıydı.hadi bir cyborg olsa tamam diycem ama o bir insandı nasıl olurda kasları gelişmeden yada antrenman yapmadan akıl almaz hareketler yapar.bu ne güç,bu ne hız'bence yapımcılar burayı dikkate almamışlar.yani kopyaya 6 ay yada 1 sene kaslarının gelişip güçlenmesi için antrenman ve teknik öğretilecekdi.daha sonra asıl kişinin yani katilin peşine salacaklardı.
hep aynı türde konuları işleyen ve dövüş sahneleriyle ön plana çıkmaya çalışan klişe filmlerin aktörü olarak nitelendirdiğim jean claude van damme Replicant filmindek oyunculuğuyla bu düşüncelerden utanmama neden oldu.her zamanki aksiyon ve hareketin yanında duygusallığında işlenmiş olduğu filmde van damme i kötü karakter olarak da görmek şaşırtıyor.diğer arkadaşların neden bu kadar eleştirdiğini anlayamadım ama bence van damme hayranlarının izlemesi gereken bir film.
bu filmi ancak vandamme filmleri içinde değerlendirebilirim. o şekilde değerlendirdimmi bence fena değil çünkü street fighter gibi çok daha kötü filmleri mevcut.