Ugur Tazegül
22 Aralık 2016 tarihinde eklendi
RİDLEY SCOOT TAN BİR SAVAŞ BAŞ YAPTI..10 ÜZERİNDEN 10 2002\'DE 2 oscar ödlülü alan Ridley Scott\'un sinemaya kazandırdığı en önemli savaş flimlerinden birisi Flim olarak oldukça güzeldi zaten hangi ülke olrusa olsun bunun İçinte Türkiye\'de var savaş flimi çekerken objektif olamak çok zor olur zaten Bir ülkenin bir flimde kendi askerini kötü göstermesi imkanısz gibi bir şey o yüzden siyasi yönü beni ilgilendirmez ama ortada bir gerçek varkı gerçekten muhteşem bir savaş flimi.Özellikle flimde çektiği durmak bitçek tükenmeyen çatışma sahnelerinin gerçekten farkı yok gibi flimde Scoot bütün zekasını sonuna kadar kullanmış adeta. Flim 100.000.000 dolar bütçesiyle ne kadar iddialı bir savaş yapımı olduğunu gösteriyor flimdeki sahnelerden anlaşılacağı üzere masraftan kaçınılmadan güzel bir flim yapmaya çalışlmış bu belli oluyor zaten Yapımcı Koltuğun\'dada Jerry Burckheimer oturunca tadından yenmez bir yapım çıkıyor ortaya.Flim\'in açılış sahnesi gerçekten harika ve etkileyiciydi özellikle gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yapılması ayrı bir güzel amerkan ordusunu pek sevmesemde flimde insanı etkilemeyi başarılyorlar doğrusu genelde alıştığımız cesur korkusuz amerikan askeri tiplemesinin akisne normal insan gibi olan hepsi sıradan korkan duyguları olan tiplemeler kullanmış Scoot flimde buda flimin artı yönlerinden ama aksiyon bekleyenlerin biraz sabretmesi gerekecek çünkü ilk 40 dk\'sı olaya giriş askerlerin tanıtımı planalama vb. gibi şeylerle geçiyor ama 40. dakikadan sonra bitmek tükenmek bilmeyen bir askiyon başlıyor adeta.Ridley Scott bu flimde çektiği çatışma sahneleri ile adeta gerçekciliğin sınırlarını zorlamış bir flim için oldukça fazla gerçekci çatışma sahneleri var özellikle kullanılan silahlerın etkisi gerçekcilik için tam oalrak yansııtılmış ayrıca bolca\'da kanlı sahneler vark bu sahneler flime ayrı bir gerçekcilik katmış ayrıca Ridley Scoot\'un o dönemde hem çatışma shanesi çekip hemde muhteşem sabit hava takip sahneleri çekmesi ise gerçekten hayranlık uyandırıcı hava takip sahneleri ve havadaki aksiyon sahneleri oldukça başarılıydı Özellikle helikopterlerin düştüğü yerler oldukça gerçekciydi ama çatışma sahnelerindeki tek sorun esas çocuğa yani baş karektere kurşun işlememesi biraz saçma gelsede yinede çatışma sahneleri ile tam puan aldı benden flim. Ayrıca flimde Ridley Scoot\'un genç oyucnulara şans tanıması ve genç oyucnuların sergiledikleri performans gerçekten mükemmeldi oyunculuk açısındanda başarılıydı ayrıca müziklerde mükemmeldi tak sorun flimin biraz tarafcı olmasıydı ama oda her flimde olur kısacası izlemeyen herkese tavsiye ederim. PUANIM 10/8.2 İYİ SEYİRLER
Kadro mükemmel ama bir tanesi bile ön plana çıkıp filmi başyapıt olmaya taşıyamamış, bu belki de senaristin sorunu. Konu da tabi ki farklı değil ama heyecanla izletebilecek bir konu. Filmi yıllardır erteliyordum, çok da bir şey kaybetmemişim. Kategorisinde üstlere oynayamaz, sadece bir kere izlenir.
basit ve içerikten yoksun tam bir amerikan kandırmacası olmuş. vahşi gerillalar yüzünden onbinler ölüyor kurgusu var. ölen yüzlerce somalilinin hikayesi hiç ama hiç yok,ama her abd askerinin trajedisi yansıtılmaya çalışılıyor.rambo çakması aynı mantıkla yapılmış bir film.beyazperde eleştirilerini severim ama bu film yorumunu üzülerek okudum. size yakışmadı.bu kadar ucuz abd siyasi propagandasına hiç değinmemek adil olmaz kanımca.Uzun konu ama aidid bile emperyal abd yüzünden ortaya çıktı.
Tipik bir amerikan ordusu kahramanlık hikayesi(yanlı ve abartılı) olmasına rağmen;orlando bloom,eric bana,ewin mcgregor,josh hartnett gibi isimlerin sinemada emeklemeye başladıkları film olması açısından önemli bir filmdir.İzlemeye değer...8/10
Yıllar önce sinemada izlemiştim.. akıcı ve güzel bir savaş filmi.. izlerken o an için sürükleyici ve etkileyiciydi ama şu an filmle alakalı pek bir şey kalmamış aklımda.. yine de 8/10
arkadaslar kahraman amerikan ordu filmlerinden birisi ama bu film turune gore gayet basarili ozellikle basrol haricinde Tom Sizemore bu adama dikkat edin cok saglam oyunculuk cikartmis tavsiye ederim pisman olmazsiniz
teknik açıdan kusursuzluğu ve ridley scott ın mükemmel yönetimiyle, izlediğim en kaliteli ve en gerçekçi savaş filmlerindendi ... izlenmeyi hak ediyor ...10/8