Kesinlikle çok beğendim. neden derseniz çok ince hesaplanmış bir seneryo ve akılllıca bir kurgu. nasıl olurda diğer hayalet ev filmleriyle kıyaslarsınız bu filmi. çok ilginç bir son. biraz sizide şaşırtıyor bu film. o yüzden 10/7...
Bir gerilim/korku filminde olabilecek tüm klişeler bu filmde barınmaktadır.-Karanlık olgusu-Tertemiz bir gökyüzü ile başlayan filmimiz mutlaka puslu ve yağmurlu hava ile devam etmesi.-Yaratıklar vs vs.Birde genelde sonunda esas karakter mutlaka kurtulurdu katliamdan burada tutmamış zaten filmin finali finali diye söylenen güzelliğide yaratan bu herhalde.Ben en azından remakeci Hollywood korku sinemasından ise darkness da harcanan emeğe saygı duyuyorum.10/7
son 20 yılın seri üretim-kalıp gerilim filmleri kuşağına tutunup medet ummuş dravdan bir ispanyol filmi. izleyende "bu film şeye benziyo ya, var ya hani?" tepkisi uyandırıyo hep bu yüzden. bu da filmin başarısızlığına çok büyük bir kanıt. sonuç itibariyle: geçelim.
yıllar önce sinemalara yeni geldiğinde sloganı karanlıktan korkmuyor musunuz? artık korkacaksınız... gibi bişeydi sanırım.güzel bir film diyebilirim,gece vakti evde yalnız kalınca filmi izleyen herkesin aklına en az bir kez bazı sahneler gelmiş ve bu seyirciler de en az bir kez tırsmıştır bence:)
o klasik korkulardan değil. bugün yazdığım en sevdiğim filmlşer 10 listesinde 7. sırada. o feci son sahnesi ve tüyler ürperten sahneleriyle... mutlaka izleyin!
bu filmden sonra karanlık fobisi edinen arkadaşlarım oldu ama çok da etkileyici bulmadım ben filmi. pek çok korku filmine göre iyi kabul edilebilir ama yine de yalnızca vasatın üstünde.
sinir bozucu bir etki biraktigi kesin. Ama bunu seyircisini gererek degil, susmak bilmeyen ses efektlerinin yogunlugu ile yapiyor. Fazla etkileyiciligi olmayan, bildik trukleri tekrarlayan bir film... (4/10)
Filmi izleyeli epey olmuştum aslında ama gezerken karşıma çıkınca iki yorum çiziktireyim dedim :)))Film aslında kötü bir gerilim değil.Kötü değil derken 'germe' misyonu açısından başarılı, ancak hepsi de o. Hikaye ve kurgu konusunda ise fevkalade başarısız buldum ben.İzlemeseydim de pek birşey kaybetmezmişim yani :)))
Bence kesinlikle o kötü gerilim filmlerinden değil,ben fazla gerilmedim ama merakla izledim ve tatmin oldum.Bazı klişeleşmiş sahneleri ve ipuçları var ama yine de genel olarak iyi bir film.