Tıpkı Azap Yolu Gibi bu filmede sırf görüntüleri için bile gidilir. Muhtemelen iki filmde Oscarda görüntü dalında yarışacaktır. Philip K. Dick uyarlaması senaryosuda alt metinlere sahip incelikli ve layıkıyla yazılmış. Belkide tek handikapı bir Spielberg uyarlaması olmasından kaynaklanan optimistik bir sona sahip olması. Filmin sonu genel atmosfere umuyor gibi geldi bana. Ama bu filmin zeki bir bilimkurgu aksiyon olmasını engellemiyor.(Not: Benim hala favori K. Dick uyarlamam kesinlikle Blade Runner)
bence gerek senaryosu gerek oyunculuk(tom’un)mekanlar nefis bır gelecek tasarımı hepsi cok başarılı filmi begenmeyenlerin anlamamış olduklarına emınım tanıdıklarımın cogu filmi takip ederken dagılmışlar ve guzel degıl diyip gecıyorlar bu kadar degısık bır senaryolu bılım kurguyu ne zamandır seyretmıyorsunuz soyleyın ..kesınlıkle harıka bır spıelberg fılmı ..mutlaka gorun cok farklı ve başarılı..
Filmdeki sıkıntılardan biri de kahinlerin biyolojik olrak yaşlanmaları sonucunda neler olacagı. Tüm sistemini 3 kahin üzerine kur, birde bunu ulusal düzeyde yaygınlaştırmayı planla. Peki bu kahinler yaşlanıp ölünce ne olacak??? Ayrıca şeffaf bir ekranda görüntü yakalamanın zorlugunu tahmin edebiliyor musunuz? Camın arkasındaki görüntüleri algılamamaya çalışarak, cinayet sahnelerini çözmeye çalışmak zor olsa gerek. Ama bütün bunlara rağmen görsel olarak çok hoş ve iyi vakit geçirten bir film.
biraz geç oldu ama nihayet izledim filmi... kötüydü... gerçeketen de spielberg eli değdiği belli bir film olmuş. kubrick öykünmesi, kutsal ameriken adaletini ve ailesini sonuna dek koruyan, destekleyen bir film olmuş... tom inanılmaz kötü oynamış. her şey karizmadan ibaret değildir... ki pek karizmatik de değildi... filmdeki tek iyi şey max von sydow'un varlığıydı. son derece erkek bir bakışla çekilmiş bir film azınlık raporu. zaten bush desteklerinden beri ikisine de (steven ile toma yani) gıcık oluyorum... bushu ve savaşı destekleyenlerden nasıl bir film bekelnirdi ki zaten?
çok iyi bir film oyunculuk , yönetim , zekice yazılmış senaryosu , görüntüler , kurgu hepsi dört dörtlük ....spielberg aynı senede artık 2 film çevirmeye başladı adam en verimli çağını yaşıyor kesinlikle sinemada izlenmesi gereken ve DVD'si arşive katılması gereken bir film....
Gerçekten beğendiğim 3 yönetmen vardır:Alfred Hitchcock,Robert Zemeckis ve Steven Spielberg.Spielberg son dönemde yaptığı filmlerle takdiri haketti çünkü yaptığı bu filmler gerçekten Spielberg'in eseri.Tabi ki Spielberg'in çektiği eski filmlerde bence harika ama "Yapay Zeka" ve "Azınlık Raporu"filmlerinde Spielberg artık bu filmler benim!diyebildi.Çünkü Spielberg bu iki filmine kendinden bir şeyler katabildi,belirli kalıpların dışına çıkıp işte ben buyum dedi. Spielberg bence tam olgunluk döneminde ve onun bu dönemde ortaya koyduğu yukarıda bahsettiğim iki filmi görülmeli.Uzun lafın kısası "Azınlık Raporu"nu izleyin!
bu filmi begenip starwarsa kötü diyen çok insan vardır eminim.(yanlış anlamayın ben bu film kötü demiyorum çok iyidi.george lucasın imzası var bu filmde onu demek istedim.efekler george lucasın şirketiILMe ait:))
Bu filme bazılarının niye kötü dediğini anlamış değilim Tamam bir klasik bir başyapıt değil ama kötü de değil yani Özellikle senaryodan yaratıcılık fışkırdığını kimse inkar edemez. Gidilip görülebilecek bi film Spielberg yine kaderi sorguluyor ve bence yine Geleceğe Dönüşte olduğu gibi içinden çıkılamaz döngüler yaratıyor. Mesela John Andertonun o adamı öldüreceği miydi kaderi yoksa öldürmekten vazgeçeceği. Bence gerçek kaderi ikincisi yani Spielbeg insanın kaderi kendi elindedir kendi isterse kendi kaderini değiştirebilir demek istemiş ama olayı karıştırmış. Hem artık bence bu gibi konuları bırakmalı Felsefeciler bile yüzyıllardır bu sorulara yanıt bulmaya çalışırken Spielberg bi filme yanıtı nası bulabilir ki? Ayrıca filmin sonunda Suç Öncesi Biriminin kapatılması ve geleceğin asla bilinemeyeceği kuramının doğrulanması Spielbergin kendi kendini tuzağa düşürmesi değil midir? Sonuçta kendi çektiği de bir gelecek kehaneti filmi. Ve Spielberg yine klasik konusu olan aileyi ve sevgiyi sorgulamış.Şu Amerikan aile toplum yapısını düzeltmeye çalışan filmlerden bir örnek daha Kardeşim biz bilmiyo muyuz Amerikan ailelerini niye filmlerde farklı göstermeye çalışıyonuz ki Son olarak Danny Witver'ın öldürüldüğü sahne bana Los Angeles Sırlarında Jack Vincennes(Kevin Spacey) in öldürüldüğü sahneyi hatırlattı ne dersiniz.
Güzel bi filmdi. Beyenmeyenler niye beyenmedi anlamadım. neticede Spielberg'in zevkleri benimkiyle uyuşuyomuş ne diyeyim.Yalnız neden TOM CRUSE'un adı filmin adından büyük yazılmı anlamadım.
İlk önce amentop isimli kardeşimizin yazdığı yazı beni bayağı bir güldürdü.Güzel espiriydi. Filme gelince bence Spielberd!in yaptığı en iyi filmlerden biri. Filmin görsel efektleri,senaryon un orjinalliği ve oyuncularu,ın kalitesi tarrışılmaz.O zaman delelim filmin tartışılır yanlarına.Bence,filmde cinayet ssuçunun" önlenmesi ama yine bir "suç" olan uyuşturucuya hiç dokunulmaması bana göre filmin eksik yanlarından.Filmin sonu da bence daha iyi olabilirmis.Yani filmin sonunda pre-crime başkanının kendisini öldürmesi bence,hemen filmi biritip giedlim gibi olmuş.Sanki dahaiyi ve daha ince düşünülüp bitirilebilinirmiş. Bunun dışında örümcek şeklindeki robotlar manyak müthişti. Kısacası süper bir film.Bir başyapıt.Her ne kadar filmi "anlayamayan" kişiler olsa da...