Dünyaya pek çok insandan bir adım geride gelmenin zorluğu,platonik aşkın verdiği acı...Hayata dair her şey...Serebral Palsi hastası bir insanın,çok çocuklu, İrlandalı yoksul bir ailede verdiği,önce kendini ailesine ve topluma kanıtlama, sonra da hayata tutunma çabasını harika anlatmış Jim Sheridan.Başta Daniel Day Lewis olmak üzere tüm oyuncular, oyun güçleriyle döktürüyor.Umuda ihtiyacınız varsa,umuda göz kırpan bu güzel filmi en kısa zamanda izleyin derim.Ben, filmin yarısını gözyaşlarıyla izledim, eminim izleyenlerin hepsi bir yerinde mutlaka duygulanmıştır.Ayrıca, filmin bir diğer önemli tarafı da Serebral Palsi hastalığına dikkat çekmesi.
izleyebilceğiniz en iyi erkek oyuncu performansı bu filmde desem çok abartmış olmam heralde. daniel day-lewis nasıl oynamış inanılmaz gerçekten. filmin önüne geçen bir performans. her ne kadar performans daha çok öne çıksada filmde harikaydı. gerçek bir yaşam öyküsü christy brown’ın yaşadıkları ve azmi insanı duygulandırıyor. kesinlikle izlenmesi gereken harika bir film..9/10
duygusallık sinuslerimize drenajlarla sondaj yapıldıgını hissedeceksiniz her karesinde...kurgu bakımından bakıldıgında kesinlikle mukemmel akıcılıkta ve olagan sadelikte olması,filmi seyrederken ne seyirciyi yoruyor, ne de akılda carpık ikilemlerle bizi sınıyor,olayları Christy Brown ın gozu ile yansıtmayı tecrube ederek bize empati yaptırıp hissettiriyor;yonetmen. Bu minvalde yonetmenin işini kusursuz yaptıgı gun gibi acık.Film tema olarak incelendiginde Napoleon Dynamite bnzese de daha cok ana karakter Chirsty Brown ın savaşımı on planda kalıyor...Filme bulunabilecek belki de bir iki unsurdan birisi soundtrack sorunu ,o duygusallıgı yaşatma adına daha ozgun muzikler secilebilecigine inanıyorum yada donemin İrlanda sından ,donemle ortuşen muzikler olmalıydı bence ,cunku film 1930-1960 irlanda sını anlatırken filmde 1980 muzigi vardı.Oyunculuk dedigimizde ise 1990 en iyi erkek Oscar ını Christy Brown un aldıgını goz onunde bulunarak ve filmin aldıgı diger Oscar ın yine bir oyunculu Oscar ı olması filmin muhteşem oyunculuklarla bezendiginin bir kanıtıdır.Herkes Christy Brown rolunu begense de bence anne rolunu canlandıran ve canlandırması ile ile Oscar alan Brenda Frickerharika bi anneyi 0 hata ile oynması beni filmin en begendigim karakteri yapmasında başrol oynadı.Filmde gorsellik adına doneminin İrlanda sı hakkında da bilgi bulabilmekteyiz ayrıca bir engellinin nelere maruz bırakıldıgını ,ve engelli cocuk sahiplerinin ne kadar fedakar olabilecegini seyrediceksiniz.Film hakkında soylenilecek o kadar Çok mevzu var ki ama size en kısasını şoyle ozetleyim 'Bu Filmi Mutlaka Seyredin' ve de annelerinizin kıymetini bilin....
sanırım bir oyuncu olsam , daniel day-lewis'i bu filmini izleyince oyunculuğu ya bırakırdım ya da daha da hırslanırdım... tek kelimeyle anlatılamaz bir oyunculuk sergiliyor daniel üstad bize, tanımayan insanlara day-lewis'in sakat olmayan bir insan olduğunu anlatamıyorsunuz bir türlü, yönetmenlikte başarılıydı ama o yemek masasında christy brown'un sinirlendiğin o kamera dönmek yerine keşke baş oyuncuyuy gösterseydi ama güzel :)