4,2
Ray hakkında görüşlerin ?
11 Ocak 2007 tarihinde eklendi
çok başarılı bir filmdi ben çok beğendim jamie foxxun oyunculuğu tartışılmaz gerçekten de çok iyi canlandırmış ray charles karakterini
13 Aralık 2006 tarihinde eklendi
oscar sahibine bu kadar yakışır adam süper oynamış ya
ray ı izledikten sonra ray charlesin konser dvdsini bulup koydum ve hareketlerine baktım jamie foxx adamın tüm mimiklerini tarzını herşeyini birebir vermiş hayran kaldım

genelde birinin hayatını anlatan filmler sıkıcı olur sıkılgan biri olmama rağmen hiç sıkılmadım çocukluğundan verilen sahnelerle seyirci canlı ve ilgili tutulmuş

annenin karakterine ve duruşuna hayran kaldım

izleyin soul müziğiyle harmanlanmış oscarlık oyunculukla süslenmiş bu filmi mutlaka izleyin
10 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Sadece yaşamış Jamie Foxx.. Ray Charles'ı yaşamış.

bir biyografinin bu kadar güzel anlatılabileceğini bırakın anlatımı görmeyen bir insanın bu dezantajı nasıl bukadar büyük bir fırsata dönüştürebildiğini hayretle izledim.öncelikle ray charlesı genç kuşak olduğum için yeni tanıma fırsatm oldu ve nekadar büyükbir efsane olduğunu yeni keşfettim. Jamie Foxx a söyleyecek söz bulamıyorum.şahaneydi performansı. bu rol için onu uygun gören insanlarıda gerçekten Ray'a bukadar benzeyen bir seçim yaptıkları için oldukça başarılı buldum. genelde müzikal tarzda olan filmleri pek sevmem ama ray'ın müziğinde resmen kendini kaybediyor insan. film çok uzun olmasına rağmen hiç sıkmıyor aksine iyice bağlıyor. yine biyografik tarzda olan "aviator" la karşılaştırmıyorm bile, biyografilerin sıkıcı,soğuk çizgilerine bu filmde rastlanmıyor. Çocukluk sahneleri, penceredeki arı,şişeler,su,çocuk kolu, yavaş yavaş kör oluşu unutulmayacak detaylardı.Annesine hayran olmamak elde değil, ona o haliyle nasıl yaşayacağını öğretişi, öğretmeyişi.
hepsi detaylıca düşünülmüş, oscarı hak etmiştir.
dahası var mı?
4 Eylül 2006 tarihinde eklendi
mükemmel bir film..herkese şiddetle tavsiye ederim...jamie fox harika bir performans sergilemiş.izlerken ayrıca gurur da duydum...eee bu da daha izlemeyenlere sürpriz olsun...
8 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
ilk izlediğimde gerçekten çok beğenmiştim.özellikle jamie foxx'un performansını.ikinci izleyişimde ise sanki bir jazz belgeseli izlermiş gibi hissettim.üçüncü ve sonuncusunda ise açıkçası sıkıldım.ama eğer bir kere izlerseniz beğeneceğiniz bir film.sakın daha fazla izlemeyin=)
19 Ocak 2006 tarihinde eklendi
ray charles’ın hayatı çok güsel anlatılmış.Deyim yerindeyse bir solukta izledim.Böle hayatı dram içerikli Tarihe damgasını vurmuş belgesel tadındaki sanatçı hayatlarını daha çok izliyces galiba.
20 Aralık 2005 tarihinde eklendi
Tek kelimeyle 10 üzerinden 10..İnsan bu filmi seyrettikten sonra gerçek oyunculuğun ne demek olduğunu anlıyor kesinlikle..Foxx oscarı sonuna kadar haketmiş.Şimdiye kadar seyrettiğim filmler içinde görmeyen birini canlandıran en iyi aktördü..Filmin kısacık bir sahnesi hariç tüm filmi gözleri kapalı oynamış..Gerisini siz düşünün artık..Gözleri açık olarka film çevirenlerin zaman zaman ne rezil performanslar çıkardıkları düşünülecek olursa Foxx’un oyunculuğu 10 değil 20 puanı hakediyor!!Sakın filme klasik bir biyografi olarak bakmayın yanılırsınız..Ben bile kendi adıma öyle sanıp aylardır filmi izlemeyi erteliyordum çok büyük hataymış ama ne demişler zararın neresinden dönülse kardır!!Sizde öyle yapın ve eğer hala izlemediyseniz en kısa zamanda seyredin.Özelikle Ahmet Ertegün’ün Ray Charles ın hayatında bu kadar önemli bir yeri olduğunu görmek sizi şaşırtacak!!
10 Aralık 2005 tarihinde eklendi
Jamie foxx ayakta alkışlanmayı hak etmişş bu filmde gerçekten etkilendiğim bir film zaten bir ray charles hayranı olarak bu film için tavsiyem kesinlikle izlenmeli..!
29 Kasım 2005 tarihinde eklendi
bi kere müzik harika,gerçekten iyi bi biyografi olmuş.foxx gercekten oscar'ı haketmis dıyorum baya ıyı yanı ozellıkle gözlüklerının olmadıgı sahnelere hayran oldum.....
7 Eylül 2005 tarihinde eklendi
İzlemek için acele etmemiştim, sürekli başka filmleri tercih ettim. Filmi izledikten sonra çok büyük bir hata yaptığımı anladım. Biyografik filmler genelde çok durağan geçer ve filmde anlatılan kişinin sevenleri haricinde diğer izleyenleri pek etkilemez. Ama burada olay çok farklı; çünkü Foxx büyüleyici bir oyunculukla ve Ray Charles'ın eşsiz müzikleri eşliğinde izleyini uçuruyor.

Soul ve Caz müzik sevenlerin kesinlikle ve kesinlikle izlemesi gereken bir film, hatta mecburi :o) Ben bu müziklerden hoşlanmam diyenlerde sadece bir göz atsın ve daha sonra neler olacak izlesinler.

"Yaşamdaki her yol müziğe çıkar, müzikteki her yol ise Caza..."
23 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
seneryo oyunculuk hersey super fox o kadar iyi ki tek bir sahnede bile kopmuyor gercekten zor bir rol olmasini ragmen ustalikla bu isi basarmis ahmet ertegunun filmde oldugunu daha once bilmiyordum az uz bir rolde degil resmen filmin tam ortasinda curtis a. ahmet ertegune benzerliginin yaninda cok iyi canlandirmis eger bizim a.ertegun gibi basarili insanlarimiz artarsa hollywood sahnelerinde daha cok turk canlandirilir kim bilir belki bizzat bir turkun hayati olur bu filmi izlemeyenler izlesin
10 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
biyogrofik filmler araında bence en iyi filmlerden biri.fox'un başarılı oyunculuğu ve akıcı senaryoyla kaçırılmayacak bir sinema şöleni.bence fox,2004 yılının en önemli 2 oyuncusundan biriydi.
25 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
Jamie Fox un oyunculuğu ve akıcı senaryosu yanında filmin finali biraz sönük kalmış ama SPOİLER Ahmet Ertegünle tanıştıkları sahne - Ahmet Ertegün ün kendi yazdığını söylediği Mess Around , Stüdyada kafası dumanlıyken söylediği Georgia On My Mind ve Hıt The Road Jack in ortaya çıkışı filmdeki çok güzel müzikal ve aynı zamanda sinemasal anlardı.
15 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
Film beni ilk dakikadan etkilemeye başladı.Filme,hem Ray Charles hem de Jamie Foxx haranı olduğum için gittim.Jamie Foxx'u"Collateral"filminde de beğenmiştim ama bu filmdeki performansına mükemmel ötesi dersem abartmış olmam sanırım.O kadar başarılı ki;sanki Ray Charles kendi kendini oynuyor.Filmin müziklerini konuşmaya bile gerek yok.Süper.Sinema salonundan çıkarken kendi kendime"What'd I Say"ı mırıldanıyordum.Yalnız sinema salonundaki en genç bendim.Benim dışımdaki en genç kişi 60 yaş civarlarındaydı:)Taylor Hackford bu filmi çekmek için 15 sene beklemiş.Bence isabet olmuş.Çünkü 15 sene beklemeseydi Jamie Foxx oynayamayacaktı.Zaten Jamie Foxx,Oscar'ı aldığında bütün salon onu ayakta alkışladı.Neden acaba?
27 Mart 2005 tarihinde eklendi
downfallu izleyene kadar ray rolüyle en iyi oyuncu oscarini alan Jamie Foxx`un bu senenin en iyi oyuncusu oldugunu düsünüyordum ama yanilmisim. Berlin düserken Hitler`in son 12 gününü anlatan bu filmde Bruno Ganz resmen efsane gibi...Bir ara insan kaptirinca sanki karsisinda cidden Hitler var saniyor... artik en iyi erkek oyuncu Oscar`inin onun hakki olduguna inaniyorum...izleyenler görücektir zaten