filmin adına bakılırsa 'hayatın benim' yani katil,kurbanlarının hayatlarını sahipleniyor,o kimliğe bürünüyor ama bunu keşke daha ayrıntılı gösterselerdi bence gerilim ve merak daha çok artardı.angelinanın performansı yine hatsafhada,yine hayran bırakıyor ve bu roller bu kadına yakışıyor.filmin finali de filmi bütünüyle sarıyor ve kurtarıyor.izlemeye değer.
Bence başından sonuna kadar gayet güzel bir filmdi hiç sıkılmıyorsunuz sonunu her ne kadar tahmin etmiş olsamda angelina jolie nin oyunculuğu sayesinde film benden yüksek puan aldı..
Son yıllarda Hollywood polisiye-gerilimlerin içinde boğulduğu iki durum var. Ya çok klişelere saplanıyor ya da 'süpriz' final için bütün filmi harcıyor. Taking Lives, bu ikisinden de sıyrılarak (hafif çiziklerle) kaliteli bir polisiye olmayı başarıyor bence. Filmin ismi olan 'hayat çalma' konusuna çok açıklık getirememesi, finali ile bazı anlatılanların çelişmesi gibi küçük 'teknik' hataları da olsa; Angelina Jolie'nin kusursuz performansı (özellikle sonlardaki asansör sahnesi ve finali), klişelere nerdeyse hiç başvurmaması, Philip Glass'ın müzikleri (The Hours'da da süperdi), temiz ve kaliteli görüntü çalışması ile, çok parlak geçmeyen yaz dönemi için kesinlikle iyi bir seçim.
Taking Lives:+ Yönleri:Aksiyon,sürükleyicilik,Rollerin hakkının verilmesi,çekim kalitesi.- Yönleri:Bir filmde heleki bir seri katil filminde bu kadar mı senaryosunda aksamalar olur dedirten türden basit hatalar yapılmış.Ayrıca bir cinayet filminde katili seyircinin daha filmin ortalarına gelmeden çözmesi de hiç hoş değil.Bu arada Filmin ilk sahnesi ve finali gerçekten harikaydı.Tüm bunları biraraya getirirsek 10/8 puan ve harika olmasada kesinlikle sıkılmadan izleyeceğiniz bir film ortaya çıkıyor.
film senaryosundaki bir kaç değişikliklerre karşın yeri geldiğinde sıradan katil kaçsın dedektif yakalasın filmlerini hatırlatsaDA yinede ben senaryododa mantık hatalarının olduğunu düşünüyorum.......... ....SPOİLER...........bir kere kiefer sutherland ile ethan hawke birlikte arabada giderlerken arabayı ethan hawke'nin sürdüğü anlaşılıyor..ee burada kaçırılan ethan hawke ise polisten niye kaçsın ki....buda en azından düşünülmeliydi bana kalırsa...birde sonu gerçektende hemen hemen tüm yorumlarda olduğu gibi çok sıradan..bu arada angelina jolie gerçekten çok iyi ama ethan hawke bence bu filmde biraz daha iyidi...sonu size kalmış..7/10
filmi anca bgn tv’de izleyebildim... kusursuz olduğuna inanıyorum.. belki sürekli olarak sinema takip eden biriyseniz bazı şeyleri önceden tahmin edebilirsiniz ama son derece akıcı ve kimi yerlerde heyecan yaratan bir film.. ve anjelia jolie mükemmel bir bayan :) saygılarımla
çok hoş bir filmdi Ethan Hawke ve özelliklede Angelina Jolie süperdi kadın resim gibi fakat yinede film baştan aşağı tam bi klişeydi filmi izlerken devamını kafanda canlandırabiliyorsun 10/7
bence ilginç bi film. oyunculular ii en iiside angelina takiibi :) katilin kim olduguna dair şüpeleriniz filmin ortasına kadar devam ediyo... ayrıca sonu şaşırtıcı "others"dan sonra çok şaşırdıgım 2. filmdi diebilirim...
filmi bugün izledim, güzeldi bence.. vizyona gelince izlemenizi tavsiye ederim.. ama filmi izlerken neyin ne olacağını kestirebiliyosunuz.. katil kim acaba diye düşünmüo insan.. az çok film izleyen birisi bunu kolaylıkla anlayabilir.. gerçi harakiri katili sölemiş:)