spilberg ınsanın kalbıne gıden yolu ıyı bılıyor bır fılm nasıl dramatize edilir öğrenmek istiyorsanız bu filmi izleyin gözümün ve kalbimin pası silindi valla
Görüntü, oyunculuk, müzikler, konu hepsi kusursuzdu.Christian Bale rolünün hakkını vermiş.Kısacası her türlü duyguyu yaşayabileceğiniz başarılı Spielberg filmi.
kim ne derse desin bu film benim için en iyi filmdir başyapıttır bu film yüzüklerin efendisini bile geçmiştir benim gözümde haa birde john malkovich yani basie nin hakkını vermek lazım
Güzel bir film sadece bu.Yorumların çoğuna katılıyorum bir başyapıt degil.Bale in performansı mükemmel.Mesajlar bana karışık geldi daha doğrusu yerinde yapılacak şeyleri yapmamış spielberg ya da yapmak istememiş.Tavsiye edilir 7.5/10
film o kadar da başarılı diyemem.Ordaki çocuk karakterinin patates(yemek ) için çirkeflikler yapması beni bayagı bezdirmiişşti.. Ama o gıcık bakışların tekrar karşıma çıkacagını tahmin etmezdim :D
Film sadece güzel bir popcorn filmiydi.Karşımızda bir başyapıt olduğu da yok.Arkadaşın da dediği gibi sadece teknik olarak yeterli bir film c.bale nin oyunculuğu da(küçük yaşına göre)çok güzel...ama senaryo ve mesajın verilmesi gibi durumlar açısından sınıfta kalmasa da orta halli bir durum sergiliyor 7/10
filmin kahramanı küçük jimle fazla özdeşik gidiyor hikaye, bu anlamda iyi değil ama j.g. ballard'ı yeni dalga öncülerinden biri olarak bilip de izleyen biri için, en azından olaylara gerçek ballard stilinde yaklaşınca yumuşatabiliyor yaklaşımın taraftar ve örtük niteliğini, yine de beni memnun etmedi ... teknik yeterlilik ve ekonomik arka plan bir filmi iyi yapmaya yetmez..bu manada film fazla şekilci.
Steven Spielberg'ün 87 yapımı başyapıtı Güneş İmparatorluğu.J.G.Ballard'ın otobiyografik romanın esin kaynağı olan bu film savaşın nedenlerinden çok,savaşın acımasızlığı üzerinde duruyor ve 11-12 yaşlarındaki bir çocuğun esir kamplarında verdiği mücadeleyi gözler önüne seriyor.Savaşı ve yaşananları Christin Bale'in canlandırdığı küçük Jamie'in gözünden anlatan Spielberg böylece türünün en iyi örneklerinden birini de ortaya çıkarmış oluyor.Yönetmenliğin hat safhalara ulaştığı başarılı çekimlerle süslü iyi anlatılmış bir film Güneş İmparatorluğu.Sonlara yaklaştıkça insanın gözlerini dolduran film, oscarların yine Steven'ı görmezden geldikleri bir yapımdı ne yazık ki. Not:Film Şangay'da çekilen ilk büyük Hollywood. filmi bu arada.