Yetenekli ve yaratıcı yönetmen;Steven Soderberg'ün son filmlerinden The Good German(İyi Alman),1940'ların klasik filmleri Casablanca,Rüzgar Gibi Geçti,The Maltese Falcon vb.filmlerinin tarzında çekilmiş bir yapım.Kamera ve ışık kullanımı,siyah-beyaz olması,görüntü açıları,replikleri ve özellikle sahneler arasındaki geçişler tıpkı 40'lı yılların filmleri gibi.Üstelik bazı sahne aralarında İkinci Dünya Savaşı sonrası Berlin'in gerçek görüntülerine de yer verilmiş.Oscarlı yönetmen Steven Soderberg;Aşk ve Para,Trafik,Soloris,Tatlı Bela,Ocean's üçlemesiyle kendine kaydeğer bir hayran kitlesi edindi.Ve neredeyse hemen her filminde başarılı oyuncu George Clooney'le çalıştı.Bu son filminde Soderberg,yine Cooleney demiş anlaşılan.Joseph Kanon'ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan filmin başrollerinde oscarlı oyuncu Cate Blanchett'la birlikte kısa ama etkleyici performansıyla takdiri hak eden Tobey Maguire var.The Good German,ne yazık ki sönük bir Steven Soderberg filmi.Konu olarak ilgi çekici bir film olmasına rağmen beklentileri tam olarak karşılamayan,sıradan bir film.Genellikle bunu söylemem ama The Good German,izlemesenizde pek birşey kaybetmeyeceğiniz bir yapım.Ama oyunculuklar ve yönetim oldukça başarılı.İkinci Dünya Savaşı sonrası yıkık dökük Berlin'de çok iyi yansıtılmış.