Halle'nin oscarı hakettiğine inandığım bir diğer filmi daha. Filmin konusu baskı altında yetişen bir babanın aynı baskıyı kendi oğluna uygulaması ve hüsran bir sonuçtan sonra kendine farklı bir yol çizmesi. Ancak bu konunun içinde öyle ağır eleştiriler yapııyor ki hayata dair. Irkçılık bunun başında geliyor.
Irkçılık eleştirisinden ziyade bu eksende bir hikaye anlatıyor Monsters Ball.Öyle çok sert cümleler kurmuyor,tahliller yapmıyor ama bir film olarak işini iyi yapıyor.Oyunculuklar üst düzeyde.Temposu bazı seyirciler için çok ağır gelebilir.Bu da klasik Hollywood yapımlarından olmayışının bir getirisi.
bence o kadarda kötü değildi,ismi gibi birbirlerinden uzak insanların bi şekilde hayatlarının bi yerde kesiştiği ve hale bery ninde harika oyunculuğuyla zirveye çıktığı bir film,izlenmeye değer..
Konuşmadan sadece bakışlarla çok şey anlatan bir final. Dondurma yerken sevdiği erkeğin kimliğini tam olarak deşifre eden kadın tek bakışla tüm ilişkisini sil baştan gözünün önüne getiriyor ve nelerden vazgeçerek kendisini sevdiğini anlıyor. 'olduğu için' sevgi değil, 'olmana rağmen' sevgisini anlatan harika bir film. Oyunculuklar harika. Nefis bir sevişme sahnesi var; birçok filme örnek olabilir. Hiç sakınmadan sadece haz amaçlı ve sanki orada seyirci yokmuşçasına gerçekleştirilen bir sahne. Ve filmin duygusal bütünlüğü için çok gerekli. Adamın oğlunun ölümü ise çok sert. Sanki babasını değil seyirciyi cezalandırıyor gibi. İntiharı gereksiz bulan eleştiriler için şunu söyliyeyim: Major depresyon insana her şey yaptırabilir. Ölüm duygusuyla dolu bir insan intihar için hazırlık bile yapar. Anlatımda bir abartı göremedim. Her sahnesi düşündürücü, iyice analizlenirse umut dolu çıkarımlar yapılabilecek bir küçük başyapıt.
Filmi heath ledger için izliyordum o yüzden konsantre olamadım.Hep joker rolü geldi aklıma nasıl ölür böyle bir aktör falan diyordum içimden.Filmin yavaş temposuna birde heath ledgerin filmde intihar etmesi eklenince filmi yarıda bıraktım.
konusuyla ve abartısızlıgıyla klasik hollywood yapımlarının dışında bir çalışma.29 nisanda yorum yazan john doe'nun dediği gibi o 2 insanın biraraya gelmesi oldukça parlak bir fikir. hall berry üstün bir performans ve doğallıkla oynuyor. trajediler size fazla ağir gelmiyosa bu filmi mutlaka görün derim..