Yeni Başlayanlar İçin İtalyanca
    3,7
    Yeni Başlayanlar İçin İtalyanca hakkında görüşlerin ?

f-corleone
    f-corleone

11 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    bir dogma filmi olarak düşünürsek başarılı, ama 7.5 puanı hakettiğini düşünmüyorum.. farklı hayatların aynı noktada birleştiği klasik bir senaryosu var.. izlenebilinecek ama kaçırılsa da olabilir denilecek bir yapım..
    kruvasan
    kruvasan

5 Aralık 2002 tarihinde eklendi
    YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN DOGMABaşta şunu söylemek isterim tabiiki dogma filmlerinin hepsini izlemedim.Zannedersem son iki tanesini (The king is alive ve The idiots) Neyseönemli olan ve 'vizyona giren ilk dogma filmi' sloganıyla bizlerle buluşan bu film kanımca diğerleri kadar ilgiyi haketmese de tatlı yorumlarıyla rahatlatıcı akışıyla izleyeni tatmin etmeyi başarıyor. Tabi herkes gibi ben de ilk akşamında Alkazarda izledim.Dogma nedir diyenlere kısa bir bilgi sunayım: Birisi Lars Von Trier olan iki ünlü yönetmen içip içip bi yemin ediyolar.Yeminin belli (10-12 tane) maddeleri var. Bunların en belirginleri doğal ışıklandırma ve omuzdan kameralam yöntemiyle çekilmesi. Ciddi hikayeler anlatması(fantastik veya bilimkurgu öğelerine izin yok) ve yönetmenin isminin jenerikte falan geçmemesi gibi. Bilhassa 3. kural ihlal edilse de buna uyan aşlıca 5 tane olmak üzere 30-40 tane film var Bu filme gelince yaşama sevincini basit mutluluklarla tadabileceklere ve bi dogma filmi görelim diyenlere tavsiyemdir.Dünyanızı değiştirmesini beklemeyin :)Bol sinemalı günleeer
    turuncu12
    turuncu12

29 Kasım 2006 tarihinde eklendi
    olağanüstü değil ama güzel bir film.beni avrupalıların sinema işini çok iyi yaptığı konusunda iyice ikna etti.oyuncuların hepsi sıradan yüzlere sahip,hiçbiri mükemmel fiziksel özellikleriyle öne çıkmıyor çünkü mükemmel değiller,sıradanlar.ama oyunculuklar kusursuz kesinlikle.bütün o yaşanmışlıklara öyle inanıyor ve duyguları o kadar yoğun hissediyorsunuz ki!!!
    narsist78
    narsist78

13 Kasım 2002 tarihinde eklendi
    filmin iki özelliği var(tabii bu dogmayı bilmeyen ! sinemaseverleri pek ilgilendirmez de...) ilki bir kadın tarafından yönetilmiş olması, ikincisi bir türe, duygusal komediye (ne kadar tür yapmış denilebilirse) yaslanmış olması. bütün bunları dogmalar içinde ilk ve şimdilik tek yapan film bu. ve muhteşem bir film.hedwig'den sonra festivalde beni en çok heyecanlandıran ve sinema inancımı yerine getiren filmdi yeni başlayanalar için italyanca. mutlaka ama mutlaka izlenip saklanmalı.
    piscizer
    piscizer

19 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    Tek kelimeyle "sempatik" bir film =) Çok şey beklemeyin, ama bitirdiğinizde yüzünüzde bir gülümseme bırakacağından emin olabilirsiniz ;)
    eskicizeytin
    eskicizeytin

29 Kasım 2002 tarihinde eklendi
    bu yılın ameliesi yorumuna kesinlikle katılıyorum. amelie kadar şirin, doğal, keyifli ve sıcacık birfim. kesinlikle mutlu olacasınız, hatta belki aşık olacaksınız:) amerikan sinemasına karşı doğan bir sinema akımı olan ve benim çok takdir ettiğim dogma türünde, amerikalılara "bakın romantik komedi sulu olmak zorunda değil, böylesi kaliteli de olabilir" dedirten bir film.
    evil-of-angel
    evil-of-angel

5 Aralık 2002 tarihinde eklendi
    Dün Irreversible 'a gitmek niyetiyle Beyoğlundaydım.Ama
    yaşım 17 olmasına rağmen içeri alınmadım.(Ama nüfus kağıdımı da almayı unutmuşum)
    Ne yapacağımı düşünürken , bir
    arkadaşımın tavsiyesi üzerine bu filme gittim.bir kere gittiğim sinemanın salonu (Alkazar)bana
    bayağı bir garip ve perdesi küçük geldi.(olivium gibi sinema salonlarına alışık olduğumdan galiba).Ama film gerçektende çok iyidi.Bazı arkadaşlar senaryonun saçöalığından bahsetmiştim.
    Bence senaryo , mükemmel bağlantılıydı ve izleyicileri gerek dramatik sahneleriyle gerekse komik sahneleriyle filmden kopmasını önlüyordu.
    Gerçektende insanların bu filmi niçin sevmediklerini anlayamıyorum.Filmdeki karakterlerin hepsi müthişti bence.Özelliklede Halvfinn isimli karakter bütün sinemayı kırdı geçirdi.(Özellikle de İtalyanca kursunda İtalyanca öğretirken).
    Ve yine diyorum ki bu filmi beyenemeyen insanlar , bence
    kesinlikle önyargılı olan ve favori filmleri dövüşlü kırdılı filmler olan insanlardır.Lütfen bu filme kötü diyenler ya bir daha gitsin ve izlesinler,yada evlerinde oturup filmi kalplerinde hissederek bir düşünsünler.Eğer hala bu filmi izlemdiyseniz , DAHA NE DURUYORSUNUZ!!!
    bilgekedi
    bilgekedi

15 Kasım 2002 tarihinde eklendi
    tek kelimeyle tatlı bi film.
    prospero82
    prospero82

10 Ocak 2008 tarihinde eklendi
    kuzey avrupa'dan çıkma filmlerde bulunan karakteristik özelliklere sahip olan, yer yer dramatik, yer yer komik ve kaliteli danimarka filmi..filmdeki güzel şeyler olarak konu içersindeki ufak süprizler ve mortensen ile italyan kız arasındaki utangaç aşk güzeldi...