3,4
Cadı hakkında görüşlerin ?
27 Nisan 2024 tarihinde eklendi
Cadi gerek konusu gerek kostumleri ve dekoru ile Turkiyede bir ilk. Ozellikle ikinci yarida filmi gozumu kirpmadan izledim. Doga ustu gucler isik ve ses oyunlari ile seyirciyi salt korkutma amaci guden korku filmlerinden cok farkli. Filmin hikayesi insani icine aliyor ve gorsel olarak da izlemesi cok keyif veriyor.
1 Mayıs 2024 tarihinde eklendi
“Cadi”, Türk sinemasında nadir bir değer olarak öne çıkıyor, korku, gizem ve gerilimi ustaca harmanlayarak etkileyici bir anlatı sunuyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında İstanbul'u merkezine alan, 1912'de ünlü yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar tarafından kaleme alınan klasik bir romandan uyarlanan film, dönemin kasvetli ve ürkütücü ruhunu başarıyla yakalıyor. Buse Meral'in cesur Fikriye Hanım ve Furkan Andic'in çok yönlü Nasit Nefi karakterlerini başarılı bir şekilde canlandırdığı film, görsel olarak çarpıcı ve tematik olarak zengin bir deneyim sunuyor.

Yönetmen Erman Bostan'ın materyali ustaca ele alışı, filmi eleştirmenlerden ve oyunculardan tam not almasını sağlıyor. Kalıplaşmış korku filmlerinin hakim olduğu bir ortamda, "Cadi", orijinallik ve kaliteye bir ışık tutarak, izleyicilerin dikkatini ve desteğini hak ediyor. Başarısıyla Türk sinemasını zenginleştirmenin yanı sıra, farklı ve yenilikçi sinema çalışmalarını desteklemenin önemini vurguluyor.

Genel olarak, "Cadı", sıradan korku filmleri arasında öne çıkan bir yapım ve Türk sinemasının çeşitliliğini ve kalitesini korumak için desteklenmeye değer bir film.
17 Ocak 2025 tarihinde eklendi
2025 den yazıyorum Prime'den izledim. Soluksuz izledim. gece 3 de bitirdim. başrol kadın oyuncu hiç miniği olmaması üzdü bunun haricinde çok beğendim. merak uyandırması vb. filmin sonunda kendi içinize dönüp "Hayatımın en kötü zamanların sebebi ne olabilir? Keşke beni de bir hipnoz yapılsa bilsek.." Zira günümüzde Hangimizin sorunları yok ki çözemediğimiz.. Emeği geçenlere SONSUZ TEŞEKKÜRLER.. Meryem/Antalya
13 Ocak 2025 tarihinde eklendi
Değerli yazarımızın eserini böyle güzel oynamak Furkan andiç beye çok yakışan bir rol olmuş. Kesinlikle tavsiye ediyorum film çok güzel olmuş. Mesmer rolundeki çağdaş beyde rolun hakkını vermiş. Umarım sherclok holmes tibi bir dizi çekilir. Çünkü ,film hiç bitmesin istedim😔
16 Mart 2025 tarihinde eklendi
Etrafta ve ekranlarımızda çokça gereksiz ve başarısız korku filmlerine karşılık gerilimi gayet hissettik. Arka fon müziklerinin çok yüksek olmasından kaynaklı ilk başlarda filme odaklanmamız çok zor oldu ama ilerleyiş ve zamanla gerilimin çoğalması izleme isteğimizi arttırdı. Ruhlar ve karanlık şeylerle ilgili olan birçok filme göre başarılıydı. Klasik ve eski bir kitap olmasından da kaynaklı dil biraz ağırdı ama anlaşılmaz değildi. böylesi farklı yapımlar görmek bizim hoşumuza gitti. Emeği geçen yapımcılara, oyunculara ve kalanların emeklerine sağlık. Bence izleyip şans verilmeli.
22 Kasım 2024 tarihinde eklendi
Yüreğimin en derinlerine öyle mükemmel bir biçimde dokunmuştu ki bu film, aylar sonra bu yorumu yapma gereği duydum
Filmin tamamını izleyiniz