yuzbasiyulaf
17 Kasım 2024 tarihinde eklendi
Çok sevdiğim bir film. Bence film tarihinin en onemli romantik filmlerinden biridir. Her izlemem de ağlarım, romantik film sevenlere tavsiyem kesinlikle..
Film, romantik komedilerin en iyilerinden biri. Bunun iki büyük nedeni var: Birincisi zekice yazılmış senaryosu, ikincisi de iki muhteşem oyuncusu. Ayrıca bana göre gelmiş geçmiş en güzel repliklerden birini barındırıyor: "Hayatının kalanını birisiyle geçirmek istediğini fark edince, hayatının geri kalanının bir an önce başlamasını istiyorsun!"
Hoş olmakla beraber çokta fazla abartılmaması gerektiğini düşündüğüm bir film. Diyaloglar yer yer çok güldürüyor. Boş bir zamanınızda izleyebileceğiniz bir seyirlik.
Muhteşem,Meg Ryan ağırlıklı izledim filmi fakat Billy Crystal da bir harikaydı o hızlı konuşmasıyla :) Gerçekten ağırlıklı olarak kadın ile erkeğin arkadaş kalamayacağı tezini yakın bulsam da önce kuvvetli bir dostlukla başlayan ilişkinin daha da güçleneceğini düşünürüm. 10/10
sırf başrol oyuncuları için arşivime eklediğim bir film olmasına rağmen, senaryosuyla beni büyülemiş bir yapım.. ben daha 4 yaşındayken çekilmiş ama 20li yaşlarda izlediim halde hala kadın erkek ilişkileri konusunda çok birşeyin değişmediğini görüyorum.. o kadar ince noktaları yakalamışlar ki, onlara o kadar güzel yorumlar koymuşlar ki.. şimdiye kadar izlemediğime çok pişman oldum.. sadece izlemek için değil, arşivlemek için de ideal bir film..
Meg Ryan sanırım When a Man Loves a Womandan sonra en iyi performansını sergiliyor bu filmde.Sitcom tadında harika bir birbuçuk saat geçirten; diyalogları, kurgusu ve müzikleriyle nefis ve her izlendiğinde keyif verecek bir romantik-komedi.9/10
sadece güldürmeye çalışan saçma sapan sahnelerle dolu romantik komedilerin piyasaya henüz yerleşmediği dönemlere ait,harika bir film.yönetmen ve oyuncular çok iyi zaten.bu filmi izleyenlerin sevmesini sağlayan bir diğer unsur da bence akıcı ve akılcı senaryo.kadın-erkek ilişkileri üzerine oturtulan diyaloglar oldukça inandırıcı,zira filmin belki de temasını ’kadın erkek sadece arkadaş olabilir mi?’ sorusu oluşturuyor da denebilir.son yıllarda izlediğim bu tarz kaliteli senaryo ve diyalog barındıran aynı kategorideki filmlerden biri de closer.onu da beğenmiştim.romantik komedinin sadece ’önce kız şişmandır,sonra birden güzelleşir erkek onun peşine düşer bu sefer’ gibi klişelerle kaplanmış dünyasından aslında izlenebilir yapımların da çıkabileceğinin kanıtı olan hoş bir seyirlik.
Sinema tarihinin gelmis geçmis en iyi R.Komedisi, basta güzeller güzeli Meg ryan ve komedi ustadi Billy Crystal mükemmel bir ikili olusturmuslar oyuncu performanslari harika, senaryodan klasiklesen repliklere, gerçekçi yaklasimindan harika finaline kadar hersey dört dörtlük. Hikaye ise Ortak bir arkadaslarinin(ikiside bir türlü ismini hatirlayamiyor kizin) tanistirmasiyla üniversite için New Yorka birlikte giden iki kisinin yillara yayilan nefret, dostluk ve sevgi içinde geçen insanin kalbine dokunan çok sicak bir ask hikayesi.