Behice Muyan
1 değerlendirme
15 Kasım 2023 tarihinde eklendi
Kesinlikle bı kaç bölümden başka anlamlı bı sahnesi yok okuduğumuz anlattığımız ne varsa farklı yansıtılmış ben özellikle 9 yaşında ki oğlum hiç mutlu çıkmadık salondan
Öncelikle Atatürk'ün hayatını 2 saat 10 dakika da anlatamazsin kolay değil dekorlar kıyafetler gayet iyi ama bence yetersiz kalınmış bir film olmuş üstünde biraz daha çalışıp daha güzel sahneler daha güzel senaryo ile sunulabilirmis ben beğenmedim
Eğer ki yorumları okumuş olsaydım ben bu filme iki çocuğunu alıp gitmezdim. Niye mi? Atatürk böyle mi anlayilir.Simdi anlıyorum ki bu şartlarda bir film film izlenilen platformlarda olmamalıyız. Bazı kesimlerin Atatürk'ü kötülemek adına koydukları yer sanki orasiymis gibi anlatılmış.Ataturkun babası alkolden ölmüş Atatürk sürekli içki kullanan.Arkadasalriyla içki masalarında devlet adına kararları almış biri gibi göstermek ne kadar doğru.Bu bir izleyici Atatürk'ü seven iki çocuk yetiştiren bir anne olarak söylüyorum.bir de öğretmenimize şu an çok kızgınım.bu filmi çocuklarımıza tavsiye ettiği için o kadar üzgünüm ki anlatamam
OYUNCULUK, KOSTÜMLER, DEKOR HEPSI COK GUZEL.AMA KONU VE SENERYO HİC ETKILEYICI DEGILDI.DUYGULANICAK , ETKILENILENICEK BİR YER GOREMEDİM. FILM YARIM KALDI GIBI BIRDEN BITTI.6 yAŞ VE ÜZERİ IÇIN UYGUN DENILMIS.HIC UYGUN OLMAYAN SAHNELER VAR VE KONUŞMA DILI AĞIR. ÇOĞU spoiler: YER ALT YAZILI.COCUKLAR NE ANLASIN.
Büyük bir özlem ve hevesle çocuklarımızla birlikte 13 Kasım 2023 tarihinde izlemiş olduğumuz bu film yanlış mesajlar, yanlış anlatımlar ve dizi kıvamında husrana uğramıştır bizleri. Atatürk'ün bu kadar eksik, yanıltıcı bilgiler ve yanları ile gösterilmesi karşısında cok şaşırdık. Olmamış olamamış. 100.yila yakışmamış. Aras Bulut Iynemli bile kurtaramamis filmi. Ki zaten üstüne oturmamış bu rol. Zübeyde Hanım.rolu de oturmamış ne yazık ki. Atamızı sürekli alkol alan, bu tarz mekanlardan çıkmayan, sigara içen ki babası Ali Rıza bey de bu sekilde lanse edilmiş. Nerede Atamızın dünyaya mal olmuş muhteşem zekası,dehaligi, savaşçı yönü, muhteşem komutanlığı,askeri başarıları,yazdığı kitaplar... Osmanliya babasından ötürü düşman olarak sürekli fitne çıkaran, duzen bozan,aksi biri gibi lanse edilmesi. Olmadı yakışmadı. Bence bir daha yapmayın. Sakın. Okuyun okuyun okuyun. Atamızı doğru kaynaklardan okuyun.
Bu ulkede sakın bir daha tarihi okumadan ATATÜRK le ilgili film yapmayin bakin rica ediyorum size.biz cocuklarimiza daha iyi anlatiriz onun yaptiklarini.icki sigara kadin.bu adamin tek dusuncesi turk milleti vatani kurdu turku herkesi dusunmesiydi.yazik ki filmi karinlar ile actiniz publarda icki ile ilerlediniz.2023 de bu kadar pub yok ulkede her sahne pub da geciyor nerdeyse yazik yazik.
Böyle bir kurguyu düzenleyen birisi kesinlikle tarih bilgisi olmayan birisi. Böyle bir giriş böyle bir sonuç olamaz. Atatürk bu şekilde anlatılamaz. Gerçekten çok saçma sapan birşey olmuş. Tamamen hayal kırıklığı yaşadım. 😡😡
Tüm Türk vatandaşlarının tekrar tekrar seyretmesi gereken bir film. Özellikle Atatürk'ün anlaşılmadan saldırıldığı bu günlerde seyreden her kişinin anlatması açıklaması izlemeye teşvik etmesi gerek diye düşünüyorum. Tüm hayatını vatan ve milletine adamış bir dahi için ne yapsak az.
Atatürk filminin sinema değil dizi tadında oluşu, verilmek istenen mesajların detaylarının izleyiciye bırakılması, 10 yaş altı çocukların aile rehberliğinde izlese bile filmden anlayabildiginin daha çok eğlencelere katıldığı alkol ve sigara tükettiği ve arada savaştığı vb. Gibi durumların filmde rahatsızlık verici unsurlar olduğunu söyleyebilirim. Oyuncular, kostümler vb başarılıydı. Umarım çok daha iyilerinin mesajların çok daha net şekliyle genel izleyici kitlesine geçebileceği bir yapımı da sinema tadında perdede görebiliriz.
Filmin diziden bozma olduğu öylesine belli ki konu geçişleri iğrenç resmen hayal kırıklığı herşey birbirinden kopuk tarih bilgisi zatıf bir insan hemen, Ne Noldu Orda ne ara buraya geldik diycek ve eminim filmin ortasında uyuya kalacak canın cehenneme Disney+ şu oyuncunun emeklerini hiç ettin
Üzülerek söylüyorum filmin atatürk ile alakası yok tarih tam 12.11.23 bu gün izledim ve eve gelene kadar düşündüm atatürkün hayatı bu değil bu kadar basit değil kim den korktular da böyle bir film yaptılar anlamıyorum arkol için kadın düşkünü biri gibi gösterilmiş Mustafa Kemal ne yazikki atama laik onu anlatan bir film değildi bu ülkenin atasına duyduğu saygısızlık asırlar boyu konuşulur çok büyük hüsranla çıktım film den yazık 😔😔
Ömrünü cephelerde savaş meydanlarında geçirmiş bir görev adamı olmasına rağmen film Atatürkü adeta kadın düşkünü ordan oraya içmeye eğlenmeye giden ve her gittği yerde farklı bir kadın ayartan bir kişiliğe sıkıştırmış.. Hani filmi cihadcı gericiler çekse Atatürkü böyle tasvir edebilirlerdi neden bu ülkede adam gibi bir Atatürk filmi izleyemiyoruz anlamıyorum. İnşallah bir gün biri çıkar ve şu çılgın türkler kitabını hiç kendi yorumunu katmadan bizlere aktarırda gerçek bir Atatürk filmi izlemiş oluruz.. Ben filme gidilmesine gerek olmadığını düşünüyorum zaten 1,5 saat tvde izlediğiniz kısım kalan yarım saatte dans içki kadın içki şeklinde özetlenebilir sinirlerinizin gerilmesini istemiyorsanız izlemenize gerek yok
Konusu Atatürk olunca, dikkatle izlediğim bir film. Üzülerek yazıyorum, genel anlamda filmi pek beğenmedim maalesef. Bana göre, senarist Atatürk'ün hayatı ile ilgili ile bariz eksiklikler ve hatalar yapmış. Öncelikle Atatürk ile babası arasında bir dram kurgulanmış ama çok gereksiz sahnelere yer verilmiş. Babasının kederlenip rakı içtiği sahnelerin tekrarlanmasının hiç gereği yokmuş bence. Asker arkadaşlarıyla içki içtiği sahneler, herkese içki ısmarlamalar vb. gibi. Sürekli olarak gördüğü, yangın ve siyah atlı eşkiya rüyası da, çocukluğunda böyle bir travma yaşamış ve atlatamamış gibi gösterilmiş adeta. Şam'a sürgün edilişi çok kısa da olsa var ama Trablusgarb'a gönüllü gidişi hiç işlenmemiş mesela. Filmde beğendiklerim ise oyunculuklar ve dönem kostümleri. Kostümlerdeki ayrıntılar için büyük emek ve para harcandığı belli. Sonuç olarak; bu kadar büyük bir bütçe ile gerçeğe yakın bir senaryo yazılsa ve yönetilebilse, büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK daha güzel anlatılabilir ve herkes tarafından daha iyi anlaşılabilirdi.
Şahane bir filmdi . Sonunda ayağa kalkıp alkışlama isteği uyandırdı . Atatürk ‘ü karakteristik olarak tanıma ve anlamak için mükemmel tüyolar vermiş. Herkesin izlemesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum.