Atatürk 1881 - 1919 (1. Film)
    3,8
    Atatürk 1881 - 1919 (1. Film) hakkında görüşlerin ?

Sergen Kurt
    Sergen Kurt

11 Ocak 2024 tarihinde eklendi
    Çok önemli konular o kadar basit anlatılmış ki inanamadım. Bu kadar önemli bir insanı bu kadar kötü nasıl anlatabildiniz? ve film yarıda bitiyor nasıl 5 yıldız veriyorsunuz hiç anlam veremedim!
    Pekin Proje LTD.STI.
    Pekin Proje LTD.STI.

10 Ocak 2024 tarihinde eklendi
    Gerçekten ismi "ATATÜRK" olacaksa bir filmin, dünyayı kasıp kavuracak bir yapıt olması gerekirdi. Başrol oyuncusunun alakasızlıgından konunun aktarımından yakalanamayan ruhtan bahsetmek bile istemiyorum.
    Ali
    Ali

7 Ocak 2024 tarihinde eklendi
    Cihanda sulh kelimesi ve sana kalsa imam olacaktım deyip bir mesleği aşağılama var derhal kaldırılsın
    Fatma Can
    Fatma Can

7 Ocak 2024 tarihinde eklendi
    Çok beğendim. Atatürk 1 2 derken 3 te gelecek kesin soluksuz izledim çok duygulandım. Beğenmenler de art niyet vardır. Sabırsızlıkla 3 bekliyorum
    Im Human
    Im Human

5 Ocak 2024 tarihinde eklendi
    Disney yayından kaldırdı ve kimin haklı olduğunu biliyor aslında eee yani unutmasınlar zaten sevr anlaşmasını da ingiliz kpkleri sizi disney neye karşıyaa ben ona tamamım
    Kathy Callis
    Kathy Callis

14 Aralık 2023 tarihinde eklendi
    Now a major force in the bitcoin recovery industry, Rustik Cyber Hack Service offers businesses and people a lifeline to recover digital assets that have been lost, stolen, or rendered unavailable. In the constantly changing world of virtual currencies, recovery services that are dependable and efficient are essential. Cryptocurrencies have revolutionized the way we perceive and engage in financial transactions, providing a decentralized and secure system. However, with the increasing popularity of cryptocurrencies, cybercriminals have also stepped up their game, targeting unsuspecting individuals and organizations to steal their digital assets. As a result, the need for effective cryptocurrency recovery solutions has become paramount. Cryptocurrency transactions can be complex, involving multiple addresses, exchanges, and blockchain networks. This complexity poses a significant challenge when it comes to recovery. However, Rustik Cyber Hack Service has a deep understanding of how these transactions work, allowing them to navigate through the intricacies and efficiently trace the flow of funds. Rustik Cyber Hack Service doesn’t shy away from the obstacles that come with cryptocurrency recovery. Whether it’s tracking funds across different blockchains, dealing with anonymized addresses, or tackling sophisticated hacking techniques, they employ a range of strategies to overcome these challenges. Their team of experts leaves no stone unturned, utilizing their extensive knowledge and experience to recover lost or stolen assets. I can guarantee a safer recovery of your bitcoin by Rustik Cyber Hack Service only if you contact them via: email: rustikcyberhacksservice@gmail.com or Call/WhatsApp:+1(386)3487838 Telegram: Rustikcyberservice
    Ahmet Sarman
    Ahmet Sarman

13 Aralık 2023 tarihinde eklendi
    Malesef ki Atatürk filminin böyle olmasi beni cok üzdü, bu kadar cok övülen bir film bu denli sacma olmasi cok üzücü.
    Begenmidigim noktalari siralamak istiyorum;
    1. Atatürkün ittihatci olarak lanse edilip sonrasinda Abdülhamidi tahttan indiren bizzat planlayicisi olarak gösterilmesi.
    Allah askina el insaf, o ittihatcilar yahudi emmanuel karaso, ermeni aram efendi, arnavut esad toptani ve gürcü arif hikmet pasa. Bizzat bu ittihatci masonlar tarafindan indirilmistir abdülhamid.
    2. Iki saatlik filmde atatürkün kadinlardan, eglenceden ve barladan cikmamasi
    Lütfen ya, 1919 da kurtulus savasi olacak, atatürk barlardan cikmiyor. Bu atatürkün ask hikayeleri filmi mi? Atatürk kurtulus savasi öncesi sadece eglenceye gitmis gibi lanse edilmesi, üzücü.
    3. Zübeyde Hanimin Basörtüsü
    Modern, ilerici, laik vs vs diye diye gerceklerle yüzlesemeyip basörtüyü nasil "normal" hale getirebilirim diyip anneyi mavi gözlü, güzel, saclari görünen biri olarak göstermek nedir ya? Laikligi dinsizlik olarak algilamak nekadar ahmakca. Laikligin ciktigi fransa bile kendi din ve geleneklerine bagli. Herneyse konumuz bu degil...
    4. Filmin bitisi rezalet, diziden devsirme oldugu anlasiliyor.
    Sonuc,
    Filmi özetleyim.
    Atatürk, kadinlar ve eglence. Yarim puani bile haketmiyor.
    Kitap önerisinde bulunacagim zira "yerli" yönetmenlerimizin kitap okumasi sart:
    1. Attila Ilhan - Hangi Atatürk, Hangi Bati
    7. Andrew Mango - Modern Türkiyenin Kurucusu
    8. Taha Akyol - Ama Hangi Atatürk
    9. Francois Gergeon - Sultan Abdülhamid
    10. Klaus Kreiser - Atatürk
    Kitap dünyasi bir derya denizdir, biz ise sadece denizin icinde bir zerreyiz. Lütfen okuyun, sanatcilarin ve sosyal medya bilgelerin biraz da bilinclendirmek icin. Bu tarz "yerli" filmlere kanmamak icin. Toplum icin okuyun.
    M. Kutay YILMAZ
    M. Kutay YILMAZ

11 Aralık 2023 tarihinde eklendi
    Öncelikle şunu belirtmeliyim, filmi Fox Tv 'deki ön gösterimi dışında izlemedim ki zaten izlememe gerek kalmadan bu ön izlemenin bana eleştri yapabilme hakkını verdiğinden en ufak bir şüphem yok. Şöyle ki;

Aras Bulut İynemli Atatürk'ü canlandırmıyor, canlandırmaya çalışıyor. Çünkü Aras hep Aras. Hele ki o kız kardeşinin burnunu kıvırma sahnesi, Atatürk'ün insancıllığından ziyade tam bir fiyasko, tam bir İÇERİDEKİ dizisinden fırlamış Mert Karadağ karakterizasyonu. Aras bunu halen aşabilmiş değil. Daha doğrusu Aras kendini aşabilmiş değil.

Ama burada Aras'dan ziyade asıl hata yönetmende, yönetmenin hatası yenilir yutulur cinsten değil. Hem de böylesine bir filmde. Kendine ve yaptığı işe hatta bütçesine çok güvense de, maalesef -oyuncu yönetimi falan feşmekan- bunlardan önce cast becerisi olmayan bir yönetmenden söz ediyoruz. Başkası da zaten yorumlarda belirtmiş o Zübeyde Hanım nedir öyle? Tavşan dudaklarıyla? Oyuncuya ve kendi seçimlerine lafım yok ama o castîn oyuncusu değil. Keşke kabul etmeseymiş. Aynı şey Aras için de geçerli. Hatta bir çoğu için de geçerli. Ama baş rolden gidelim, sonuçta M. Kemal'den bahsediyoruz.

Yönetmen arkadaş sen Atatürk'ü çok araştırmış kendince bir portre çizmiş olabilirsin, oyuncun da bir o kadar gaza gelip kendince bir karakter ortaya çıkartmış olabilir. Ama ikinizin de zorlama bir Atatürk portresi ortaya çıkartmanız yine zorlama bir Atatürk portresi ile bedbaht bir durum ortaya koyuyor. Şöyle ki; ben Atatürk portresi izlemek istemiyorum canım kardeşim, ben M.Kemal'i izlemek istiyorum, sadece ben değil bu ülkede herkes bunu istiyor. Öyle değil mi?

Milli bayramlarda ya da aklımıza geldiğinde çoğumuz fellik fellik görülmemiş Atatürk videoları, fotoğrafları aramıyor mu internette? Evet, ama aslında fotoğrafı aramıyor M. Kemal'i arıyor ki videolar da fotoğraflar da artık yetmiyor işin doğrusu. Çünkü dediğim gibi aradığı şey fotoğraflar değil, görmek istediği şey başka. İşte bu noktada ben Aras'ın poz verdiği, sinematografik değil ama fotografik sahneleri görmek istemiyorum, bunu sadece ben değil emin ol artık kimse istemiyor. Ben senin fotoğraflardan elde ettiğin bir şey istemiyorum, aynanın karşısına Atatürk fotoğrafları dizip bana filmmiş, oyunculukmuş gibi yutturmanı hiç istemiyorum (Bu hem yönetmen hem de oyuncu için geçerli)

Bir kere şurada bir anlaşalım, tanınmış bir oyuncuya M. Kemal'i oynattırmak, daha doğrusu fotoğraf pozu verdirmek böyle bir filmde, gerçekten bir yönetmenin yapabileceği en büyük hatalardan birisidir. Sen hiç Atatürk'ü gördün mü Mehmet Ada Efendi? Sen gibi hepimiz sadece fotoğraflarını gördük öyle değil mi? Ve dahi aslında gördüğümüzü zannettik. Ama biz Aras'ı ekranda da olsa Atatürk'ten çok gördük ve hep Aras olarak gördük ama Atatürk'ü hiç görmedik. Diyorum ya, hep onu aradık aslında fotoğraflarda ve maalesef bir çoğumuz da gördüğünü sandı. Bu sanrıyı bertaraf etmen gerekirken sen o sanrı üzerinden devam ettin. Fotoğrafa yüklendin, çünkü ezberden gittin. Açıkçası bir kez bile oturup, şöyle aklının palamarlarını salıp, hayal bile etmemişsin belki de edememişsin. Görüntülerinden bu yeterince belliydi ki, bu iş vizyondur Mehmet Efendi, hayal gücüdür. Bu konuda oyuncun da sen de çok kısır kalıyorsunuz ya da cesaret edemiyorsunuz.

Ben şunu çok iyi biliyorum ki M.Kemal o yaşlardayken öyle kadınların hayran olduğu bir adam da değildi. Evet çapkın olabilir ama Atatürk olana kadar kadınların umurunda bile değildi, bunu anlatsaydın mesela. Bunu bilseydik ayağına taş mı değerdi? Al sana insancıl bir detay. Öyle yakışıklı göstereceğim diye zorlamanın bir alemi de yoktu ki zaten başımıza ne geldiyse, çok yakışıklı adamdı demenin ötesine geçemeyen, Atatürkçü geçinenlerden de gelmedi değil. Adam o dönemin tercih edilecek bir erkek tipi de değil ki. Bir kere zaten bir gözü hasarlı olduğu için ve çok da olduğundan o döneminde kadınları için belki de Kör Kemal. Neden olmasın? Ne var bunda? Ki bu da böyledir zaten, bir takım anılardan, saraydaki kadınların hatıralarından okuduk bunları, sen okumadın mı? Sonrasında Atatürk olmasına engel midir bu durum? Tabi ki hayır.

Fotoğrafa çok meraklıyız çok! illa ki yakışıklı olacak ama o dönem için bu adam yakışıklı falan değil, Atatürk olana kadar fotoğraflarını gazetelerde yayınlatana kadar değil. Mavi gözleri, sarı saçları falan onlar çook sonraki güzzellemeler. Bu da bir gerçek, bu yüzden, anlatmaya çalıştığın o yıllarında M.Kemal'i fotoğrafla parlatmayacaksın, ondaki ışığı göstermeye çalışmak bu değil, sadece kolaya kaçan görüntü değil, şahsiyet ve karakter! Burada söz etmek gerekir ki görüntü yönetmenliği de öyle aman aman bir şey değildi. Öyle Disney standartlarında bir iş de değil, onun için ermeni lobisi falan yemeyin bizi, Disney her şeyin farkında.

Tanınmamış oyuncu kısmına geri dönecek olursak, bu da çok önemli. Bir kere M.Kemal'in ilk yıllarındaki heyecanı verebilmek için bile tanınmamış bir oyuncunun, sırf kendi içindeki heyecan ile bu karaktere katabileceği öyle çok şey varken, sen kalkıp da, heyecandan ziyade hiperaktif hareketler sergileyen (ki Aras belki böyle bir durumdan zaten müzdarip olabilir, bilemem) acayip bir şey koydun ortaya. Hatta neredeyse fashion show gibi görüntüler bile vardı. Adamı podyumda yürütür gibi yürütmenin, moda pozu verir gibi fotoğraf çekme sahnelerinin olmasına ne lüzum var? Ki ben Aras'ı daha yeni yetmeliğinden bilirim, pek meraklıdır poz vermeye hem de öyle alelade ortalık yerde, ortamlara saçma sapan girişlerle çıkışlarla. Bu adamın çapı da castı da belli zaten ama kesinlikle bu değil... Daha ne diyeyim ki size? Bundan sonrasını artık şapkanızı önünüze koyup siz düşünün. Bir kere dobra olun, insanların görmek istediklerini vermeye çalışırken kabul edemeyecekleri gerçekleri de ortaya koyun ki adam zaten bir gün Atatürk olacak, filmin sonunu zaten hepimiz biliyoruz. Maalesef bu sefer olmamış... Sonrası çekilir mi bilmem ama bu kafayla giderse, en az ülkeden umudum olmadığı kadar filmden de pek umudum yok.
    NUH EFE ÇAKIR
    NUH EFE ÇAKIR

10 Aralık 2023 tarihinde eklendi
    Daha filmin başında Abdülhamid Han'ı yanlış tanıyan sahneye denk geldim. Bir tarih her daim yanlış anlatılamaz. Elbet aldattığınız ortadadır. Atasını tanımayan it peşinde gezer.
    Bıçkın Ali
    Bıçkın Ali

9 Aralık 2023 tarihinde eklendi
    Hayatımda izlediğim en rezil en basit en ucuza kaçılmış en zayıf filmlerden biriydi kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmiyorum birkaç sebep yazayım Atatürk'ün zekasıyla kumandanlığı ile alakalı doğru dürüst hiçbir sahne yok baktığımız zaman ne tüylerimizi diken diken edecek bir savaş sahnesi, ne vatan duygusunu şaha kaldıracak bir sahne hiçbir şey yok filmde gerçekten hiçbir şey yok. Filme 5 yıldıx verenleri anlamış değilim. Sahneler o kadar alakasız, o kadar basit ki. Sakın paranızı heba etmeyin
    M.Tuğberk KORKMAZ
    M.Tuğberk KORKMAZ

9 Aralık 2023 tarihinde eklendi
    Sinematografi hoşuma gitti. Arasın oyunculuğu geçrekten muazzam kendisini en yüksek perdeden tebrik ediyorum. Elbette daha iyi anlatım yapılabilirdi. Dizi planlanıp filme çevirilmesine karşın çok hissedilir bir kalite düşüşü mevcut değil. İzlemeye değecek asla pişman etmeyecek duyguların yükseldiği anlara da ev sahipliği yapan değerli bir yapım olmuş, ekibi tekrardan kutluyorum.
    Matematigi Seviyorum
    Matematigi Seviyorum

7 Aralık 2023 tarihinde eklendi
    8.sınıf öğrencilerimle izledim çok beğendiklerini söylediler.Yorumlara bakıp yaniliyordum az kalsin kesinlikle tavsiye ediyorum mukemmel bir film Tarih akışını yaşanmış olayları tüm gercekligiyle göstermişler öğrencilerle gitmekten çekinmeyin 2.film gelsin hemen gidecegiz çocuklarla yine.
    Yeşim Dağlıoğlu
    Yeşim Dağlıoğlu

2 Aralık 2023 tarihinde eklendi
    O kadar kötü ki her ekle alakası yok hayatımdan çalınan ikibucuk saat kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu şekilde Atatürk konu alinamazdi
    Talat Kaan Kantarcı
    Talat Kaan Kantarcı

1 Aralık 2023 tarihinde eklendi
    HARİKA, DİKEN DİKEN OLDUM, HERKESE ŞİDETLE TAVSİYE EDERİM. OYUNCULUK SAHNELER MÜKEMMEL. 2. FİLMİ İPLE ÇEKİYORUM.
    Ayşe Keleş
    Ayşe Keleş

26 Kasım 2023 tarihinde eklendi
    Beklediğimden daha iyi bı filmdi.begendim.ama tabi ki eksiklikleri vardı.eger bı devam filmi olacaksa ki öyle gözüküyor atamızın hayatının belli bı kesiti alınsaydı ve daha çok ayrıntılı olabilirdi diye düşünüyorum çünkü kopuktu film .bı oraya bı buraya misali.
    Atatürk u oynayan Aras bulut iynemli çok kasmis oynarken daha doğal olabilirdi diyorum belki başka bı oyuncuda düşünülebilir di.mekan ve kostümler iyiydi.
    Emeği geçen herkese teşekkür ederim.👍