4,4
Terminatör hakkında görüşlerin ?
9 Şubat 2007 tarihinde eklendi
James Cameron un elde tutulur filmleri Arnold ile yaptıkları filmler terminator 2 bence daha başarılı ama ilk filmde 'kötü' Arnie görmek zaman zaman oh demek için ideal bir seyirlik nede olsa efsane başlıyor
23 Temmuz 2003 tarihinde eklendi
blade runner ve takipçisi terminator.bize geleceğin karanlık yönünü gösterip bugün yapılan aynı türdeki başyapıtlara veya berbat filmlere öncü oldular.şu kesin ki bilimkurgu sineması bugün geldiği yere bu filmler olmasaydı belki gelemezdi.önemli olan bu filmlerin iyi veya kötü olması değil,yapılmış olmalarıdır.peki terminator sadece saygı duyduğumuz için mi izlenmeli?
karanlık mekanlardaki çekimleriyle kanınızı donduracak bir bilimkurgu ve gerilim izlemek için daha iisi yok sanırım...
27 Mart 2004 tarihinde eklendi
hayatımda izlediğim en süper filmlerden birisidir ki artık kare-kare ezberlememe rağmen ne zaman oynarsa oynasın her zaman seyrdiyorum.2.siyle beraber bence tarihin en baba bilimkurgu filmleridir derim vede keserim
sinema
1 ziyaretçi
3 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Müthiş bir film! Ki 1984 yılına göre.
2 Aralık 2009 tarihinde eklendi
bu filmin senaryosu akıllara zarar...
17 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Makinaların konu ediğindi bir Bilim-Kurgu başyapıtı.Daha fazla söze gerek yok
28 Temmuz 2003 tarihinde eklendi
cameron yapmış yapacağını....
25 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
O zamana göre düşünüp izlersek mükemmel bir film.Ama görsel efectlerini bu zamanki filmlerle karşılaştırırsak tatmin etmeyebilir.
2 Ekim 2006 tarihinde eklendi
İşte bir bilim kurgu-aksiyon klasiği rahatlıkla diyebiliriz the Terminatör için. 1984 yılında gerçketen James Cameron harikalar yaratmış. Ayrıca o müzik atmosfer, oyunculuk harikaydı ya. İzlemeyen kalmamıştır herhalde.
15 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Makinelerle insanların mücadele ettiği karamsar bir gelecek tasarımı,gelecekten gönderilen yokedici bir robot ve hedefi olan geleceğin annesi bir kadın.Sinemada bilgisayar teknolojisinin ilk kullanıldığı ve sağlam karamsar gelecek tasarımı ile sinemaya damgasını vuran öncü bir film.Yıllar önce postmodernizm adlı bir kitapta bu film için İncilin bilim kurgu versiyonu denilmişti.Bunun ne anlama geldiğini yıllar sonra benzer temalı Matrix dalgasından sonra anladım.İnsanlığı makinelerin elinden kurtaracak John Connor Mesih yani Hz.İsa,annesi ise Meryem Ana,üstelik çocuğun babası belli değil(gelecekten gelen bir asker olduğunu bilsek te).Bu filmin sevdiğim bir tarafı da caf caflı 2.bölümüne göre çok görkemli olmasa da gelecekte ki savaş sahnelerine daha çok yer vermesi.Bundan sonra çekilmesi muhtemel bölümlerde makinelerle insanların savaşı anlatılmalı ve hikaye bu yönde devam ettirilmeli.
1 Temmuz 2019 tarihinde eklendi
Terminatör,son derece kaliteli bi filmdi.Eşsiz senaryosuyla,etkileyici kurguyla,baştan sona sürükleyici ve heyacanlı-aksiyon gerilimiyle,Arnold'un mükemmel oyunculuğuyla ve seçkin oyuncu kadrosuyla,harika müzikleriyle,şahane efectleriyle ve yönetmen-senarist Cameron'un müthiş çekimiyle sinema tarihinde bir devrim niteliğindedir bence.Bu filmi terminatörün diğer filmleriyle (2 ve 3) kıyaslamayı uygun bulmuyorum çünkü bu 3 filminde yeri ayrıdır benim için.Ayrıca şunuda belirtmek istiyorum terminatör rolünü hiç kimse arnold'dan daha iyi oynayamazdı.Filmde beni en çok etkileyen sahne gelecekte geçen dev tank türü makinelerin kafataslarını ezerek geçmesi ve o an duyulan müziktir.Film 1984 yapımı olmasına rağmen günümüz bilim kurgu filmlerine taş çıkartır.mutlaka izlenmeli.10/10 başyapıt
20 Aralık 2006 tarihinde eklendi
teknolojik bakımdan bazı sahnelerin göze battığı(arnoldun gözünü çıkarması,maket arabaların patlatılmasında arabaların maket olduğunun bariz belli olması vb...) ama zamanına adını altın harflerle yazdırmış güzel bir film senaryosuyla da serinin 100. filmi de çekilse devam edeceğini gösteren bir senaristlik harikası
27 Ağustos 2004 tarihinde eklendi
Bu filmi sevmeseydim 2 ve 3 ü izlemezdim. Güzel film ama T2 ve T3 kadar değil.
16 Temmuz 2003 tarihinde eklendi
T-2 ÇOK DAHA GÖRKEMLİ VE HEYECANLI BİR FİLM AMA BENCE SERİNİN EN İYİ FİLMİ BU.ROBOTA KARŞI BİR İNSANIN MÜCADELESİNİN YARATTIÐI GERİLİM 2. VE 3. FİLMLERDE YOK.ÇÜNKÜ BAZEN BİR YUMRUKLUK CANI OLAN BİR İNSANA KARŞI DURDURULAMAYAN BİR MAKİNE VAR.BUNUN YARATTIÐI GERİLİM İSE NEREDEYSE HİÇBİR FİLMDE YOK...
7 Nisan 2004 tarihinde eklendi
Arkadaşlar Blade Runner'ın 1982 yapımı olduğunu unutmuşum; yazıklar bana!