Neredeyse her rol için güçlü bir oyuncu kadrosu ile çalışılmış bir film. Oyuncu kadrosu heyecan ve önemle seçilmiş. Musa'nın eşi rolü için dahi kaliteli oyuncu arayışına girilmiş.(Konuyla ilgili mesela Hasibe Eren rolünün olmadığı böyle bir rol için nasıl ikna edildi acaba:). Yani güzel bir PR. Görüntü yönetmeni itinayla çalışmış bu noktalarda iş geçirilmemiş. Ama bu kadroyla izleyicinin bir komedi filmi beklemesi normal ya da en azından bir karakomedi ama yok olmamış. Karakterlerin beklenmedik şekilde ve sırayla ölmesi de filmi gerilim veya dram filmi yapmıyor. Yapımcı,senarist veya yönetmenlerin özellikle son yıllarda, ağır ve loş ışıkta ilerleyen, hayatın içinden doğal seslerin sindire sindire duyurulduğu kurgularla ilerlemesi güzel ve izleyici böyle yapımları izlerken iyi hissediyor. Bence hakettiği değeri görmese de bu açıdan Cem Yılmaz'ın karakomik filmlerini beğenmiştim. Dediğim gibi film karakomedi de değil. Bir maksat da tatlı, ağır ilerleyen kurgu ve hafif komediyle sosyal mesaj iletmekse benzer şekilde İtirazım Var filmine bakılır. Bu açıdan da tutmuyor. Herhangi bir dalda tatmin edici bir sonuca ulaşmayan ortaya karışık bir senaryo. Örnegin Musa'nın eşiyle sorun yaşaması ve eşinin evi terketmesinin filme katkısı ne? Eşi evi terk ederken Musa balkondan bakıp hırsla sigarasını atıyorsa bunun kurguya bir katkısı olmalı :)..Sonuç olarak boyle bir kadro ve görüntü kalitesine göre senaryo ve kurgu gerçekten vasat. Mesut karakterinin travmatik olaylar zinciri üzerinde Nurdan'la mesajlaşırken girdiği tavırlar, otogara almaya gitmesi gibi tatlı kurgular da var tabi. Son olarak çekingen, sertlikle ve karmaşayla herhangi bir ilgisi olmayan ve rutin hayatına devam ederken olaylar içerisinde kendini bulan masum Mesut karakterinin; senaryo içerisinde bahtsız delillerin kendini suçlu kılacak şekilde Mesutu işaret etmesi,senaryonun böyle ilerlemesi ve film içinde de yaptığı gibi panik halinde kendini suçlu ilan etmesi gibi olaylar sonucunda Mesut'un tam Nurdan'la kavuşacakken suçlu ilan edilmesi ile film bir karakomedi veya absürt bir dramaya dönüşebilirdi:)..