canyas
8 Kasım 2024 tarihinde eklendi
Çok kötü. Filmde ne bir bakış açısı ne karakter analizi, ne doğru düzgün bir dönem arka planı ne de üzerinde konuşmaya değer mühim bir çatışma var. Kötü senaryo=Kötü filim. İsmail Hacıoğlu'nun emeği ve yeteneği kurtarmaz kusura bakmayın, kurtaramaz. Kötü bir müsamerede ileride oyuncu olmak isteyen yetenekli çocuk "çok güzel Cem Karaca taklidi yapıyor" gibi kalmış. Oyununu oturtabileceği ne doğru dürüst bir diyalog ne de reji var. Sinirimden siteye üye oldum.
Filmde Cem Karaca'nın tüm hayatı değil de daha çok aile hayatıyla yaşadığı çatışmalar anlatılıyor. Bazı olaylar çok hızlı anlatılmış ve yine bazı kişiler yok sayılmış. Potansiyelinin altında kaldığını düşünüyorum. Toto Karaca karakteri için Yasemin Yalçın tercihi muhteşem olmuş. Yoğun emek harcanmış, daha iyisi de olabilirdi diye düşünüyor insan.
Harika, harika bir film. İzlediklerim arasında en güzeli. İsmail Hacıoğlu harika bir performans sergilemiş, şarkıları da çok güzel seslendirmiş. Mutlaka seyredilmesi gereken bir film. Sonunda kendimi tutamayıp ağladım.
Filmden az önce çıktım, öncelikle çok beğendiğimi belirtmeliyim. İsmail Hacıoğlu'nun oyunculuğu muhteşemdi ses tonu ve role bürünmesindeki gerçekçilik şahaneydi. Gerçekten Cem Karaca karşımda gibiydi. Senaryonun temposu zaman zaman yavaşlasa da geçişlerdeki ustalık ve akış güzeldi. Çok daha detaylara girilebilirdi belki ama hem süre hem bütçe düşünüldüğünde bu haliyle de çok beğendim. Emeğinize sağlık...10/8 puanım....
İzlediğim En İyi Filmlerden Birisi Normalde Pek Ağlamam Ama Bu Filmde Onlarca Kez Ağladım Özellikle [/spoiler]Annesinin Onu Ziyarete Geldiğini Sanıp Babasının Vefat Haberini Verip Cem Karacanın İstwsede Gidememesi Çok Koydu[/spoiler] Kesinlikle İzleyin İzlettirin.
Berbat olmus.nasıl cekmis bu filmi yonetmen anlamadım.mahalle bakkali daha guzel çeker.film sadece para icin yapılmış.yonetmen film gise rekoru kiracak demis.ne rekoru yaaaa.filmi izleyen yok.filmde oyuncular tanıdık.yeni yuzler bulacaksınız.yeni oyuncular kesfedeceksinizki film tutsun.film ordan oraya savrulmuş.geçişler çok hızlı.bir oradalar bir burda.cem karaca adıyla köşeyi dönme planları.ama tutmadı olmadi
2 yıl sonra sinemaya gittiğime değmedi. Ben beğenmedim. Sadece şarkılara eşlik ettim.Türk sineması uçuruma doğru gidiyor sadece çekilmek için film çekiliyor. Filmde sadece müzik ve vatana hasretlik var ve yıllar, olaylar arası geçişler çok hızlı mesela bir anda 1980 yılından 1983 yılına geçiyorsunuz baş döndürücü bir hız. Öte yandan film Gülhane konseri ile bitiyor halbuki filmin başında Cem Karaca'nın çocukken camiden kovulup yıllar sonra dine dönmesine yer verilebilirdi. Sadece Solcu ve gözyaşı döken bir Cem Karaca görüyoruz tüm hayatı ele alınsa daha güzel olurdu diye düşünüyorum. Gerçekten bir Ayla, Müslüm, Bergen, Naim değil bu 4 filmi de sinemada izlemiştim bunlar çok kaliteli biyografilerdi her ayrıntıya giriyorlardı...spoiler:
İsmail Hacıoğlu'nun oyunculuğuyla hayran bıraktığı bir film. Kendisi Cem Karaca'ya konuşmasıyla, oyunculuğuyla özellikle sesiyle aşırı benzemiş. Film gerçekten harika ve mutlaka izlemenizi öneriyorum. Cem Karaca'nın hayat hikayesi olup olabilecek en iyi şekilde sinemaya uyarlanmış, çoğu Hollywood biyografi-müzikal filminden daha iyi bile olmuş diyebilirim. Çok iyi gerçekten çok iyi 8/10
Aha aha haaaa.noldu film superdi niye ozaman 2 haftada 180 bin kisi izledi.cizgi film bile daha cok izlenmis.film tam bir hüsran.300 bini bulmucak.film tutmadi beyler bayanlar
Ne mukemmeli be.geçin bu masali.vatandasi niye kandiriyorsunuz.ne oyunculuk var ne yönetmenlik.yönetmen uyumuş filmi cekerken.uyduruk bir film.utanmiyormusunuz film iyi demeye.film 5 degil 3 kuruş etmez.yazik millet ekmek parasi bulamıyor.insanlari kandırıp bilet parasını carpacaklar.film hic guzel degil.paranızı heba etmeyin
Mükemmel bir biyografi filmi, oyunculuklar harika umarım Cem Karaca döneminde olamayan arkadaşlarım ve onun zamanında olan insanlar tarafından daha iyi anlaşılır yaşadıkları, eserleri. Tüm platformlarda filmin emeğinin karşılığını bulması dileğiyle. Özellikle İsmail Hacıoğlu’nun oyunculuğu harikaydı, Cem Karaca’yı anlayarak ve yaşayarak oynadığı ve bize yansıttığı için teşekkür ederim🙏🏻
Büyük bir Cem Karaca hayranı olarak ilk gün koştum sinemaya. Film beni birkaç kez ağlatacak kadar etkiledi. Cem Karaca' nın babasıyla olan çatışması, yaşadığı aşkları, müzik anlayışı, siyasi duruşu ve karakteri, vatan aşkı, çektiği gurbet acısı vs. genel olarak Cem Karaca' yı iyi yansıtmışlar ve hakkını vermişler diye düşünüyorum. İsmail Hacıoğlu' nu ayrı tebrik etmek lazım. Emek harcanmış ve Cem Karaca' yı yaşatmaya çalışmış bir yapım.
Hâlâ filmin etkisindeyim.. En başta tereddüt ederek gitmiştim ama çok yanılmışım. Hem güldüm. Hem göz yaşlarıma hakim olamadım. Filmden sonra Cem karacanın katıldığı videolar izlerken buldum kendimi 🥹
Çok basitçe çekilmiş. Bir çok konu sahnelerle anlatılmak yerine sözlerle ifade edilmiş. Örnek : spoiler: Cem karaca mahkemeye veriliyor ortada tek mahkeme sahnesi yok. Avukatı vatandaşlıktan atıldın diyor. Dava düşüyor tek sahne yok. Avukatı vatandaşlığın geri geldi diyor. Konser sahneleri mahalle konseri seviyesinde. Beğenenler acaba filmi izlememişler mi anlamadım. Bende hiç bir iz bırakmadı.