Dengê Evînê: Asîk Selîme Cîzîrî
    3,7
    Dengê Evînê: Asîk Selîme Cîzîrî hakkında görüşlerin ?

sinemacıbey1
    sinemacıbey1

heyacanla bekliyorum
    aşık selime ciziri cizre'de efsane olmuş dengbejdir. cizre'de onun gibi söyleyen yok
    neden mi saz eşliğinde şarkıları (stranları) hem ezgili şekil de okur hem de onların hikâyelerini anlatırdı. işte bu yönüyle cizre'de efsane olmuş. eski zamanlarda televizyon ve sinema yoktu aşık selime ciziri'nin kasetleri sinema filmi gibi hikayleri vardı. işte o zamanların sesli sinemasaydı bu yönüyle cizre'de efsane olmuştur spoiler:
    00 00
    00 00

1 Şubat 2023 tarihinde eklendi
    Sabırsızlıkla Bekliyoruz Dengbej Aşık Selime Ciziri'ye Rahmet Diliyorum Tüm Ekibinin Emeğine Sağlık Ayrıca Sidar Sevimli Arkadaşımı Tebrik Ediyorum
    istanbullu1907
    istanbullu1907

tebrikler
    Ali Özgün
    Ali Özgün

1 Şubat 2023 tarihinde eklendi
    Mükemmel kalite kardesim başarılarının devamını dileriz.
    Adanataşkapi ekibi
    Sokaklar Bizik dizi ekibi
    Thegodbabos dizi ekibinden selamlar 🙏🤲❤️
    Can Dostum
    Can Dostum

27 Ocak 2023 tarihinde eklendi
    fragmanını izledim kürtçe bilmediğim için pek bir şey anlamadım ama dengbejin sesine bayıldım inşallah türkçe altyazısı vardır
    öğrencim sidar sevimli'yi tebrik ediyorum sanat hayatında başarılar diliyorum
    Cizreli Bey
    Cizreli Bey

1 Şubat 2023 tarihinde eklendi
    Son 4 Gün Kaldı Belgeselin Yayınlanmasına Sidar Sevimli Kardeşimi Tebrik Ediyorum BaşarılarDiliyorum
    Baver Rojhat
    Baver Rojhat

1 Şubat 2023 tarihinde eklendi
    Halk ozanı Aşık Selim, toplumun değerlerini kuşaklar boyu tanıtmakta aracı olmuş ve bunları kalıcı kılmış bir büyük şahsiyetti. Çaldığı sazdan çok, söylediği söz önemlidir. Tasavvufi kasideleri ilim akmak isteyenler için bir dergah gibiydi.
    İyi ki geçtiler bu topraklardan.
    Bu belgeseli düzenlemekte emeği geçen SİDAR SEVİMLİ kardeşime teşekkür ederim.
    botanınsesi
    botanınsesi

26 Ağustos 2022 tarihinde eklendi
    Heyecanla gösterime girmesini bekliyorum. Fragmanını izledim çok etkilendim bu nasıl bir ses efsane cizrede onun gibi söyleyen yok hem saz eşliğinde şarkıları (stranları) hem ezgili şekil de okur hem de onların hikâyelerini anlatıyor bu yanıyla cizrede efsane olmuş anlatığı destanları film gibi öyküleri var o zamanlarda cizrede sinema vb televizyon herkeste yoktu . herkes onun anlatığı destanları sanki sinema film gibi izliyormuş gibi betimliyordu Cizre halkı işte bu yöneyle çok severdi kendisini. Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olur İnşallah
    derbeder1
    derbeder1

4 Eylül 2022 tarihinde eklendi
    Selam serte haci Selim te bir tinım
    Mın pır dıvé ez bı çavan te bıbinım
    Tu gıhayi meksedu mıradu xweşi
    Tu lı axireté huzuru bı dıl geşi
    Navé te aşık SelimCıziri
    Qelbu dılan lımın tu biri
    Dosté sadık ehlé sıdku vefayé
    Mıridé can feda iro deng nayé
    Bülbülé deng bejan qasidevan
    Dergaha seyit Kadri bı qurban
    Dengu şevqu ber çavani daima
    Her hatmi şerif hazırlı devama
    Tırbu gurra te rahmu nura xuda
    İro te beskır te lıme kır cuda
    İnşaallah emé te bir binın
    Fatiha u dua emé bıxwinın
    adanalıyak
    adanalıyak

4 Eylül 2022 tarihinde eklendi
    Sidar Sevimli Kardeşimi Tebrik Ediyorum Seviliyorsun Heyacanla Bekliyoruz Herkesin Emeğine Sağlık