sinemacıbey1
1 Şubat 2023 tarihinde eklendi
heyacanla bekliyorum aşık selime ciziri cizre'de efsane olmuş dengbejdir. cizre'de onun gibi söyleyen yok neden mi saz eşliğinde şarkıları (stranları) hem ezgili şekil de okur hem de onların hikâyelerini anlatırdı. işte bu yönüyle cizre'de efsane olmuş. eski zamanlarda televizyon ve sinema yoktu aşık selime ciziri'nin kasetleri sinema filmi gibi hikayleri vardı. işte o zamanların sesli sinemasaydı bu yönüyle cizre'de efsane olmuştur spoiler:
fragmanını izledim kürtçe bilmediğim için pek bir şey anlamadım ama dengbejin sesine bayıldım inşallah türkçe altyazısı vardır öğrencim sidar sevimli'yi tebrik ediyorum sanat hayatında başarılar diliyorum
Halk ozanı Aşık Selim, toplumun değerlerini kuşaklar boyu tanıtmakta aracı olmuş ve bunları kalıcı kılmış bir büyük şahsiyetti. Çaldığı sazdan çok, söylediği söz önemlidir. Tasavvufi kasideleri ilim akmak isteyenler için bir dergah gibiydi. İyi ki geçtiler bu topraklardan. Bu belgeseli düzenlemekte emeği geçen SİDAR SEVİMLİ kardeşime teşekkür ederim.
Heyecanla gösterime girmesini bekliyorum. Fragmanını izledim çok etkilendim bu nasıl bir ses efsane cizrede onun gibi söyleyen yok hem saz eşliğinde şarkıları (stranları) hem ezgili şekil de okur hem de onların hikâyelerini anlatıyor bu yanıyla cizrede efsane olmuş anlatığı destanları film gibi öyküleri var o zamanlarda cizrede sinema vb televizyon herkeste yoktu . herkes onun anlatığı destanları sanki sinema film gibi izliyormuş gibi betimliyordu Cizre halkı işte bu yöneyle çok severdi kendisini. Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olur İnşallah
Selam serte haci Selim te bir tinım Mın pır dıvé ez bı çavan te bıbinım Tu gıhayi meksedu mıradu xweşi Tu lı axireté huzuru bı dıl geşi Navé te aşık SelimCıziri Qelbu dılan lımın tu biri Dosté sadık ehlé sıdku vefayé Mıridé can feda iro deng nayé Bülbülé deng bejan qasidevan Dergaha seyit Kadri bı qurban Dengu şevqu ber çavani daima Her hatmi şerif hazırlı devama Tırbu gurra te rahmu nura xuda İro te beskır te lıme kır cuda İnşaallah emé te bir binın Fatiha u dua emé bıxwinın