onuraydin_
13 Ocak 2023 tarihinde eklendi
Sinemadan şimdi çıktım, karnıma ağrılar girdi gülmekten. Herhalde gülmeye ihtiyacım vardı, filmin ilk yarısında sizi alıştırıyor; ikinci yarıda bomba üstüne bomba. Trajikomik siyasetin durumu, mahsun ve ekibinin muhteşem absürt esprileri; çok çok iyi olmuş. Uzun süredir sinemada izleyip en çok güldüğüm film oldu. Tebrikler tüm ekibe.
salonun full dolduğu ender filmlerden biriydi siyaset ağırlıklı bir mizah filmi olmuş gitmeye izlemeye değer biz güldük gülerken düşündük siyaset ayağı biraz daha az olabilirdi yinede emeğinize sağlık teşekkürler Mahsun Karaca...
Mahsun Karacanın kendisini severim ve açıkçası çok daha iyi bir iş beklerdim. Filmin kurgusu çok çok kötü, şakalar yer yer kendini çok tekrar ediyor, filmi kendi içinde parçalara bölmüşler ve açıkçası ne kadar iyi olmuş emin değilim. Bunun yanında filmde neden olduğu veya sonrasında ne olduğunu öğrenmediğimiz açıklanmayan olaylar var özellikle dayı ve şu online kumarcı hakkında. Hakkını yemeyelim yani filmde güzel şakalar var aynı zamanda güzel siyasi dokundurmalar da var. Tüm bunları göz önüne alırsak 'İllegal Hayatlar' burada bu kadar yüksek ve abartılı bir puanı almayı hak etmeyen yer yer güldüren ama totalde kaliteli demekte zorlanacağımız bir film olmuş. Hiç film yoksa izlenir 5/10
Başrol oyuncusunun esrar çekip çekip kafa buluyor Senaryosu çok sıkıcı. 1:30 saatim resmen çöp oldu. Demek ki Instagram da reel çekmeye yada YouTube da video çekmekle film olunmuyormus. Asla tavsiye etmiyorum.
Senaryoyu Mahsun Başkan yazsaydı daha da güzel olabilirdi. Senaryoda neden-sonuç eksikleri var özellikle bizim dayı kısmında. Gerçekten güzel bir film olmuş. Uzun zamandır izlediğim en iyi Türk filmlerinden biri oldu.
Mükemmeldi ilk izleyenlerdenim. Mahsun Şahin ve Mehmet de gelip bizimle selamlaşması aşırı iyiydi. Film mükemmel olmuş devamını bekliyoruz. Günümüze çok güzel eleştiri yapmışsınız dark mizah bu işte tebrikler
Film ilk yarı bitmeden çıkmadım. Mahsun’u severim. İlk filmleri olduğu için şans verip ilk yarıya kadar izleyeyim dedim. Ama fillm çok amatörce çekilmiş. Dayanamadım çıktım.
Film yorumu yapmak bence beklenti ile ilgili, ben gülmeye gittim ve çok güldüm, gülmenin dışında da eleştiriye açık olunmayan bu ülkede nasıl oldu da bu filmin yayınlanmasına izin verildi anlayamadım. Hem nalına hem mıhona ağır eleştiri dolu bir film. Ses çıkarttığı için ciddi takdirimi kazandı. Umarım başı derde girmez.
Film acemi oyuncuların ustaca işi diyebilirim komediyi geçtim laf geçirmeleri son derece başarılı insanların sıkıntılarını ele almaları gayet iyi başarı uzun solukludur ve tecrübeyle dahada iyi olacaktır. Umarım sosyal sorunlara yönelik böyle yapımların çoğalması dileğiyle
Film kurgusu olarak güzeldi. çok düşük bütçeyle çekilmiş bir filmdi. oyunculuklarda güzel olduğunu söyleyeyim. bir Adanalı olarak bu filmi izlemem gerektiğini düşünüyordum. Iyi ki de izlemişim izlemek isteyenlere tavsiye ederim