Konusunu gerçek bir olaydan alması insanlık adına utanç verici bir durum.Dünyada böyle şeylerin yaşanmış olduğunu bilmek bile insanı üzüyor.Gene Hackman ve William Defoenin usta oyunculuklarıyla süslenmiş ,ırkçılık üzerine yapılmış önemli filmlerden biri olan bu filmde şu diyalog bile yaşananlar hakkında çok şey anlatıyor.-Ben de bir siyah olsaydım onlar gibi düşünürdüm.-Bir siyah olsaydın kimse ne dediğine aldırmazdı.Ayrıca filmin bir yerinde bir çocuk bir gün bir siyah da şerif olcak diyordu.Ama artık ABD başkanı bile..Obama seçildiğinde ağlayan insanların ne hissettiğini şimdi daha iyi anlıyorum.
sinemada izlediğim ilk filmlerden biriydi,o zaman çocuktum çok etkilenmiştim..yakın zamanda yine izledim,yine aynı etkiyi yarattı bende..çok çok güzel bi film..ırkçılık üzerine çok etkileyici..
ırkçılık üzerine yapılmış en etkileyici filmlerden bir tanesi izlerken tüylerim diken diken oldu kesinlikle görülmesi gereken bir film en azından verdiği mesaj gereğiyle
film çok önemli ve kaliteli bir yapım ilginç olan tarafı ise geceyarısı expresi nin yönetmeni alan parker tarafından çekilmesi bu filmen sonra neo-nazilere daha bi düşman oluyo insan ve bi de şunu düşünün geceyarısı expresinen sonra bizim için neler düşündüler acaba...
İlk izlememden bu yana ne kadar geçti tam emin değilim.Az önce yeniden çıkarıp izledim ve ne kadar kaliteli bir film olduğunu tekrardan gördüm...Filmin hikayesi gerçek bir olaydan alınmış.Bazı izleyiciler filmin kimi yerlerinin donuk geçtiğinden söz etseler de bana göre bir solukta izlenen oldukça bir sürükleyici bir film oldu her zaman.Gene Hackman ve Willem Dafoe başta olmak üzere sanki tüm kadro bu film için biçilmiş kaftan...Bir sürü ödülün de sahibi olan film, bir arşivin olmazsa olmazlarından bana göre...
Konusu itibariyle film güzel. Bazı yerlerde film çok donuk geçiyor. Onun dışında film gayet başarılı. Gerçek hikayeden esinlenilen filmler daha cazip geliyor bana. (7/10)
anlatmak istediğini başarıyla anlatan sağlam ve yerinde oyunculuklarla dolu bir film...kusur değil ama konu bize biraz yabancı olduğu için takip etmekte biraz zorlanabilirsiniz ama gene de güzel ve anlamlı bir film bizim de ülke olarak çıkaracağımız dersler var bu filmden 9/10