En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
rudeonerudeone
Takipçi
1.698 değerlendirmeler
Takip Et!
4,0
26 Ekim 2012 tarihinde eklendi
Romanı okumadım ama, hikayenin ve fikirlerin daha çarpıcı işlendiğini tahmin ediyorum orada. Filmi de kesinlikle etkileyici, gerçekçi, sarsıcı. Oyuncular iyi, Chaval gibi gelgitli karakterler var. Bu gelgitler aynı zamanda hikayenin içinde, verilen kararlarda da izleyiciyi arada bırakıyor kimi zaman. Akıllarda sorular yaratan bir eser. Fakat filme dair bir eleştirim, finale doğru bazı önemli olayların art arda sıralanması sonucu, arada kimilerinin gerektiği yeri bulamaması ve Zola'nın belki de asıl anlatmak, vurgulamak istediği bir sahnenin, hakkı verilerek çekilmemesidir. Belki izleyenlerden bazıları bahsettiğim kısmı anlayacaktır. "Cecile" desem yeterli olacaktır sanırım. Yani, ardı ardına patlayan bombalar, finale doğru yükü biraz ağırlaştırmış sinemasal açıdan bakarsak. Sanırım yaşanmış olaylara da dayanıyor hikaye. Süresine takılmadan kaliteli ve akıllarda sorular bırakan, kurcalayan bir film izlemek isteyenler için.
Kitaba göre baya sıradan kalmış diye düşünüyorum. Atmosfer-oyunculuk fena değil fakat dediğim gibi Zolanın en iyi eseri bence sinemya daha iyi uyarlanabilirdi. hele de Renaud ((Etienne Lantier)) bence bu role uygun değildi.7/10
gerard depardieu klasikleri beyazperdeye taşımayı kendine misyon edinmiş gibi görünüyor.hiç bir yapım kitabından sonra tat vermek bi yana kitap özeti niteliğinden öte gidemiyor olsa da usta aktör bu durumu biraz olsun kurtarıyor..yine de çok sevdiğim bu aktör çok çok sevdiğim sefilleri çekmeseydi keşke demeden de duramıyorum..
Yıllar önce bir kanalda bir kaç defa izleme imkanı bulmuştum.Emile Zola gibi bir romancı ile beraber Claude Berri gibi bir yönetmen de işin içinde olunca iyi bir eser kaçınılmaz oluyor.Kaliteli bir uyarlama.Sınıf çatışmaları ile beraber imkansızlıklar içinde yaşayan bir ailenin dramını merak edenler için eşsiz bir lezzet.Oyuncu kadrosu da ilgiye değer...
Emile Zola Proudhon,Marx gibi düşünürlerin eserlerinden kendine pay çıkararak sosyalist bi dünya görüşünü merkezine alarak eserlerine taşımştırı.Germinalde bunu ıyıce hıssedıyoruz.Sinemada edebiyat uyarlamalarına bakdıgımzda çogunun fiyaskoyla sonlandıgı görürüz fakat diger uyarlamalar gibi(Gazap Üzümleri, Harp ve Sulh,Bir ulusun doguşu...) Germinalde bu boşluga düşmeyen filmlerden.Siyasal sinemanın iyi örneklerinden olan germinal seyredilmesi gereken filmlerden tabi burda fransız sinemasının iyi yönetmeninin ve oyuncularının etkisi büyük.
Sınıf çatışmasını, işçi-işveren kavgasını, insanların en ufak bir çıkar için düşebilecekleri durumları ve herkesin sabrının bir sonu olduğunu anlatan güzel bir film....8/10
Şunu belirtmeden gecemeyecegım Renaud (Etienne Lantier) rolunu oynayan , daha ii bı jon bulsalrdı Gérard Depardieu eşlik edebılseydı film ii film olmaktan başyapıtlıga gecebılırdı maalesef Etienne lantier in gozlerınde o ışık parlamıyor...
gerard depardieu,en sevdiğim aktör,onun oynadığı filmleri ararken karşıma bu film çıktı ve hemen aldım,filmi çok beğendim,160 dakka olmasına rağmen hiç sıkmadı,bunda elbette filmin emile zola eserinden uyarlama olmasının etkisi büyük.filmde verilen mesaj gayet açık,koşullar oluşmadan,hiç bir şey gerçekleşemez.
Filmi epey oldu izleyeli şimdi de kitabını okumaya başladım. Bence güzel bir film. Her filmin çelişkisidir kitabıyla karşılaştırılır, anlaşılması gereken şu ki sinema ve edebiyat farklı sanat dallarıdır. Bir filmi kitabıyla yargılayamazsınız, pekmezle üzümü karşılaştırıp birine çok ekşi birine çok tatlı demek gibi olur. Bundan dolayı söylüyorum, nasıl Germinal edebiyatta bir baş yapıtsa, sinemada da kitabından bağımsız olarak Germinal bir baş yapıttır. Cast konusunda herkes birşeyler söylemiş evet bence de, Depardieu hariç, daha iyi bir cast yapılabilirdi. Fransız sineması buna yeterlidir diye düşünüyorum.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.