lelaina
2 Şubat 2007 tarihinde eklendi
her izledikten sonra country müzik arşivimi biraz daha genişletmemi sağlayan şahane film. sadece müzikleri dinlemek için bile tekrar tekrar izlenebilecek, her izlendiğinde de kemal sunal filmleri gibi eğlendirebilen bir film. hele bir gölde çamaşır yıkama sahnesi vardır ki tadınyan yenmez, i am a man of constant sorrow da mutlaka dinlenmesi gereken parçalardandır.
filmin bluegrass ve country müziklerinden oluşan soundtrack albümü abd'de bir ilki gerçekleştirerek grammy'de "yılın en iyi albümü" ödülünü aldı ve bir yılda kendi ülkesinde 3 milyondan fazla sattı. bu filmin mi müzikleri kötü şimdi? yorum yaparken biraz daha dikkatli olalım bence. beğenip beğenmemek kendi elimizde tabi ama bir şeye "kötü" demek bu kadar kolay olmasa gerek.
coen brothers fanatiği olarak filme diyecek bir lafım yok zaten. odysseia'nın muhteşem bir uyarlaması. abd'nin dönem içindeki kavramlarınaysa yine çok güzel değinilmiş. masal gibi bir film.
Dikkat ederseniz Coen ler çoğu filminde başrolü çok sıkı bir isme emanet edip(Jeff Brides George Clooney Tom Hanks...)sonra müthiş yan rol oyuncuları koyup bize inanılmaz keyifler yaşatıyorlar.Bu da onlardan biri.
walla ne yalan söliyim ben bayilmistim bu filme. harika bir is çikarmislar. helal olsun coenlere. o müzikler de filme bu kadar uyabilirdi herhalde. izleyin derim. ama yine de zevk meselesi :))
clooney dayının bi filmine denk geldim 80lerin sonlarından bi tane gerilim filmiydi orada 34 dakkalık bi polis rolü vardı şimdi bakıyormda adam kendini ne kadar geliştirmiş...bravo doğrusu...gerçekten bu filmde çok güzel herkes rolünün hakkıın vermiş....gırgır matrak izlemeyenlere tavsiye olsun.....:))
aslinda onceki Coen filmlerine oranla daha hafif bir film 'nerdesin be birader'. Diger Coen filmleri gibi favorilerinizden biri olmayabilir ama Clooney'nin o komik yuz ifadesini ve basroldeki uc kafadarin sarkicilik performanslarini da kacirmamanizi oneririm. Ayrica sinematografisi de parmak isirtacak cinsten... (7/10)
Fargoyu sevmiştim,Orada olmayan adam iyiydi.Coen kardesler bir kez daha kalitelerini, bu filmde ispatladılar.Şarkılar gercekten harikaydı.Clooney çok iyiydi. Şiddetle tavsiye ederim.
george clooney'nin en iyi filmi,oyuncuların hepsi süper.söyledikleri şarkı çok hoştu ama adı neydi acaba?neyse ya.coen'ler her işin altından kalkar,o kadar