Kptan Custo
17 Haziran 2005 tarihinde eklendi
filmin konusunu zamansal hatalar ve tutarsızlıkları efekt fakirliğini bir kenara bırakacağım ( ki bunların bazılarına katılıyorum) bu film ile wills in oscar alması gerekirdi inanılmaz oynuyordu yani o ağzından akan salya lı sahnesi felan mükemmeldi ayrıca flilmede 8 verdim eğer biraz daha senaryo üzerinde durulsa ve karıştırılsa harika olurdu
bence gayet güzel bi film ...aslına bakılırsa film bnaştan karmaşık değilmiş gibi görünüyo ama ilerledikçe biraz daha karıştığı görülüyo...buna rağmen ilgibç konusuyla vede oyunculuklarıylada geyt hoş bi film...ama şuna değinmek lazım ban kalırsa....filmde bruce willis her zamanki gibi gayet iyi bi performans sergilemiş gakat bana kalırsa bu filmdeki performansı bence brad pittin en iyi performanslarından biriydi....9/10
2 kez izledim ama Memento gibi karmakarışık gerçekten de anlaşılması zor bir film.Bu yüzden tam anlamıyla anlayabilmek ve olayların mantığını çözebilmek için ufak tefek ama önemli ayrıntılara daha çok dikkat ederek birkaç kez daha izlemem gerekecek. Hikaye hakkında söyleyeceklerim : James Cole bu havaalanındaki olay olduğunda küçük bir çocuktu. Bu kesin. Bu olay olduktan ve virüs yayıldıktan sonra ise insan ırkının büyük çoğunluğu telef olup kalanlar arasında bulunan bu james cole kardeşimiz tabi yıllar geçtikçe koca adam oldu ve tarihi değiştirme hayalleriyle geçmişe gönderildi.. Önce yanlış bir zamana yani birinci dünya savaşı zamanına gönderildi bu yüzden de bacağına o kurşunu yedi.. Bir de dikkat ederseniz doktor james cole un savaş esnasındaki fotoğrafını görüyor, belki de onun hep aklında kalmasının "seni daha önceden görmüştüm sanki" demesinin sebebi bu fotoğrafı daha önceden de görüp aklında hayal meyal kalması olabilir. Filmin başında bir şizofreni hastasının konuşmalarından esinlenilerek yapılmıştır film deniyor ama filmin bizi götürdüğü sonuç mantıklı bir bakış açısıyla bakmak zorunda bırakıyor bizi (tabi şizofreni hastalığı insana geleceği görme yeteneği kazandırmıyorsa). Bu durumda filmdeki james cole kesinlikle şizofrenik değil. Çünkü hatırladığı şeyler daha önce yaptığı zaman yolculuklarından aklında kalan şeyler. Şizofreni yüzünden beyninin uydurduğu hikayeler değil
bu tür bir filme de aşk konusunun eklenmesi filmi iyice batırmış. film mukemmel başlıyor..ilerde daha heyecanlı sahneler olacak sanıyorsunuz ama kurgusu berbat..sonu kotu..çok güzel olabilecek bir filme yazık etmişler diye düşünüyorum.
içinde aşk olmasa gerçek bir başyapıt olacak ama yine de çok iyi bir film.kurgusuyla size her an yeni sürprizler sunuyor.brad pitt hakkaten aşmış.bilimkurgu ve zaman konulu filmlere ilgi duyanların kaçırmaması gereken bir film
"Future is history" gerçekten filmi çok iyi anlatan bir slogan olmuş... filmi bu çercevede izlediğimiz zaman kurgusunun kusursuzluğu ve kafa karışıklığı önemli bir ölçüde ortadan kalkıyor... oyunculkuk gerek Brad Pitt gerek Bruce Wills çok ama çok başarılar ... Terry Gilliam a zaten sölenecek hiç bir şey yok konu etkileyici, yorum süperrr...